غلامی جلیسه در این نشست با اشاره به سابقه همکاری و لزوم استفاده از ظرفیتهای متقابل این دو نهاد فرهنگی گفت: این همکاری از هفته کتاب سال 1393 با برگزاری نشستی با محوریت کتاب و سینما در سرای اهل قلم خانه کتاب آغاز شد و با برنامههای مشترک دیگری ادامه پیدا کرد و در نهایت به ایجاد بخشی مجزا با عنوان کتاب و سینما در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در سال گذشته منجر شد که محصول آن تولید 8 فیلم کوتاه و انیمیشن با محوریت کتاب بود.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب درباره لزوم سرمایهگذاریهای فرهنگی در حوزه سینما نیز گفت: معتقدم که سرمایهگذاری در حوزه فیلم کوتاه و همکاری با انجمن سینمای جوانان برای ترویج کتاب و کتابخوانی، اقدامی مثبت در این حوزه است که تأثیرات مثبتی بر سینماگران و علاقهمندان حوزه سینما ایجاد خواهد کرد و ثمرات آن در آیندهای نه چندان دور نمایان خواهد شد.
وی افزود: خوشبختانه با همکاری خوب جناب آقای فرخنده کیش، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان و برنامههایی که همکاران ایشان و دوستان ما در موسسه خانه کتاب تدارک دیدهاند، در سیوسومین دوره از برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، شاهد رویدادی تأثیرگذار در حوزه کتاب و سینما خواهیم بود.
غلامی جلیسه با اشاره به جلسات برگزار شده میان این دو نهاد فرهنگی ادامه داد: تفاهمنامهای که امروز امضا خواهد شد، حاصل جلسات مختلفی بود که در سطح کارشناسی و در سطح مدیران برگزار شد و امیدواریم که این اقدام به عنوان الگویی مناسب و موفق برای سایر دستگاهها و نهادهای مرتبط در حوزه فرهنگ راهگشا باشد.
اهدای 33 میلیون تومان برای برگزیدگان
مدیرعامل موسسه خانه کتاب در ادامه با اشاره به برخی مفاد این تفاهمنامه عنوان کرد: انتخاب روز 19 آبان به عنوان روز «کتاب و سینما» در سیوسومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران و تدارک برنامههایی خاص در این روز، بزرگداشت چهرههای سینمایی که نقشی فعال در حوزه سینمای اقتباسی داشتهاند، برگزاری نمایشگاه کتاب تحت عنوان «کتاب و سینما» همزمان با افتتاح جشنواره سیوسوم فیلم کوتاه از جمله اقدامات قابل توجهی است که در قالب این تفاهمنامه به اجرا درمیآید.
وی همچنین حمایت از تولید فیلمهایی با موضوع کتاب و کتابخوانی، چهرههای ادبی و کتابفروشیها و اختصاص جایزه بزرگ کتاب در جشنواره فیلم کوتاه تهران را از دیگر اقدامات پیشبینی شده در قالب این تفاهمنامه عنوان کرد.
غلامی جلیسه درباره جوایز اختصاص یافته به برگزیدگان بخش کتاب این جشنواره توضیح داد: ما به مناسبت برگزاری سیوسومین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران، مبلغ 33 میلیون تومان برای برگزیدگان این بخش درنظر گرفتهایم که از این میان 15 میلیون تومان آن به جایزه بزرگ کتاب این جشنواره اختصاص خواهد داشت.
بسترسازی برای پیوند سینماگران با ادبیات
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان با تأکید بر استفاده سینما از منابع غنی ادبی کشور گفت: هرجا که سینما به گنجینه ادبی ایرانی اسلامی رجوع کرده ثمردهی بیشتری داشته و منجر به تولید آثاری فاخر شده، از این نظر میتوانیم جوانان را ترغیب کنیم تا در تهیه فیلمنامه به عنوان پاشنه آشیل سینما، به ادبیات غنی کشورمان رجوع کنند. به همین دلیل، این آمادگی را داریم تا با تهیه گنجینهای از این نوع ادبیات و ایجاد دسترسی جوانان سینماگر به آن، بسترهای لازم برای این امر را فراهم کنیم.
وی با اشاره به برخی همکاریهای صورت گرفته میان خانه کتاب و انجمن سینمای جوانان گفت: برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، بهانهای شد برای آغاز این همکاریها؛ به طوری ما در بخش جنبی این جشنواره بخشی را با مدیریت مجزا به عنوان جایزه سینمای اقتباسی ایجاد کردیم تا جوانان را به استفاده از منابع ادبی و داستانهای کوتاه در تولیدات خود تشویق کنیم و کاندیدا شدن فیلم کوتاهی از ایران در جایزه اسکار، حاصل یکی از تولیدات این بخش بوده است.
فرخندهکیش انتخاب روزی به عنوان روز کتاب و سینما، حمایت از فیلمهایی با محوریت کتاب و اختصاص جایزهای خاص و مستقل برای این بخش را نشانگر توجه خاص مدیران این دو نهاد فرهنگی به موضوع کتاب و کتابخوانی و همچنین سینمای اقتباسی دانست و گفت: برگزاری نشستهای تخصصی با محوریت کتاب در حاشیه برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز که با حضور داستاننویسان و سینماگران برگزار خواهد شد، اقدامی دیگر در این نظر است.
در ادامه این مراسم، مجید غلامی جلیسه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره مشارکت و سرمایهگذاری خانه کتاب در حوزه فیلمسازی گفت: بنا داریم با استفاده از ظرفیتهایی که در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد و همچنین حوزه کتاب و نشر داریم، پیوندی بین کتاب و سینما ایجاد کنیم که بخشی از آن استفاده از داستانهای کوتاه تولید شده در کشور است.
وی افزود: خانه کتاب قرار است حلقه واسطی باشد بین محافل ادبی و سینماگران تا به ایجاد زیرساختهای ادبی برای تولید فیلمهای کوتاه با محوریت کتاب و کتابخوانی کمک کند و قرار نیست که ما برای انجام این همکاری سفارش نگارش داستانهای کوتاه بدهیم.
فرخندهکیش نیز در این باره گفت: مجموعه داستانهای کوتاه بسیاری در کشور منتشر شدهاند که امکان دسترسی و استفاده سینماگران جوان ما از آنها فراهم نیست. امیدواریم تا با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکانی برای رایت فرهنگی این آثار و ایجاد دسترسی برای سینماگران، از این ظرفیت استفاده کنیم.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان نیز در پاسخ به یکی از خبرنگاران، درباره داوری تولیدات سینمایی با محوریت کتاب توضیح داد: داوری در این بخش بسیار تخصصی است به طوری که با داوری سایر بخشهای جشنواره متفاوت خواهد بود و به صورت تلفیقی از کارشناسان سینمایی و ادبی استفاده خواهد شد.
غلامی جلیسه همچنین در پاسخ به خبرنگار دیگری درباره تضمین تداوم چنین طرحهایی گفت: همکاری میان این دو نهاد فرهنگی از سال گذشته تنها با همدلی و اراده مدیران این مجموعهها، بدون امضای هیچ تفاهمنامهای آغاز شد و معتقدم که دغدغهمند بودن این دو مجموعه در قبال فرهنگ و موضوع کتاب و کتابخوانی تضمین تداوم این اقدامات است.
نظر شما