«تنهایی دم مرگ»، «موانع توسعه سیاسی در ایران»، «بحران مشروعیت» و «زن و زبان» چهار اثری است که از سوی انتشارات «گام نو» بازچاپ شده است.
«تنهایی دم مرگ»
«تنهایی دم مرگ» را نوربرت الیاس نوشته و امید مهرگان با همکاری صالح نجفی آن را ترجمه کردهاند. این اثر از سوی «گام نو» برای چهارمین بار به چاپ رسیده است.
نوربرت الیاس، جامعهشناس بزرگ آلمانی است که نام او یادآور متفکران اجتماعی مکتب فرانکفورت است. در «تنهایی دم مرگ» به واقعیت ساده و بی رحمانه مردن و محتضران میپردازد اما در مواجهه با موضوعی تا بدین پایه کلی و عام و بعضا احساساتی.
الیاس با رویکردی بری از توهم و رازوری، به تجربه «معمولیِ» مرگ میپردازد. این کتاب درباره سوگ یا ماتم ناشی از مرگ عزیزان نیست، بلکه درباره سوگ احتمالی عزیزان / دیگرانی است که دارند، میمیرند. این اثر از یک پیگفتار درباره پیر شدن و مردن و یک پیوست با عنوان «سیاست مرگ» تشکیل شده است.
«تنهایی دم مرگ» در 134 صفحه، با شمارگان 700 نسخه به بهای هشت هزار و 200 تومان برای چهارمین بار خواندنی شده است.
«موانع توسعه سیاسی در ایران»
«موانع توسعه سیاسی در ایران» نوشته حسین بشیریه، استاد برجسته و پیشکسوت علوم سیاسی دانشگاه تهران است.
کتاب حاضر که از سوی «گام نو» به چاپ نهم رسیده است، گفتاری در باب موانع تاریخی و ساختاری توسعه سیاسی در ایران است. ساختار قدرت سیاسی، شکافها و چندپارگیهای اجتماعی و فرهنگی در ایران به عنوان موانع اصلی توسعه معرفی و تحلیل شدهاند.
به بیان دیگر استدلال اصلی این است که تکوین ساخت دولت مطلقه همراه با گسترش چند پارگیهای اجتماعی و فرهنگی و تداوم و تقویت فرهنگ پدرسالارانه موانع اصلی توسعه سیاسی در ایران بودهاند. بشیریه در این اثر خود در دو گفتار چهار بخشی به این موضوعات پرداخته است.
«موانع توسعه سیاسی در ایران» در 173 صفحه با شمارگان 700 نسخهای به بهای 10 هزار و 500 تومان نهمین چاپ خود را تجربه کرده است.
«زن و زبان»
«زن و زبان» را عبدالله غَذامی به رشته تحریر درآورده و هدی عودهتبار نیز این اثر را برای علاقهمندان ترجمه کرده است.
«زن و زبان» تلاش عبداالله غَذامی در نشان دادن ویژگی مردانه زبان از یکسو و پیکار فرهنگی زنان برای ورود به ساختار زبان از سوی دیگر است. غَذامی به عنوان یک فمنیست عرب، پژوهشی قابل ارج ارائه داده و سیر حضور زن در ادبیات عرب را -از شهرزاد قصهگو در داستانهای هزار و یکشب تا نویسندگان و قهرمانان زن در رمانهای معاصر- نشان داده است.
این فمنیست عرب کتاب خود را در هشت فصل نوشته است. وی در فصول این اثر به تدوین امر زنانه، زن علیه زنانگی خویش، زنانه کردن خویش و اصل بر مذکرانگاری است، پرداخته و آنرا پیشروی خوانندگان قرار داده است.
«زن و زبان» به چاپ دوم رسیده است. علاقهمندان میتوانند این اثر را در 238 صفحه، با شمارگان 500 نسخهای به بهای 15 هزار و 400 تومان خریداری کنند.
«بحران مشروعیت؛ تئوری دولت سرمایهداری مدرن»
یورگن هابرماس کار تالیف «بحران مشروعیت» را بر عهده داشته است. جهانگیر معینی نیز این اثر را ترجمه کرده است. رابطه کتاب «بحران مشروعیت» با سایر آثار هابرماس وقتی روشن میشود که اولا آن را تلاش مقدماتی و نظام یافته در مشخص کردن ویژگی و حد و مرزهای فرآیند عقلانی شدن به مفهوم منفیِ قفس آهنین وبر تفسیر کنیم.
هابرماس در این کتاب سه بخشی به بررسی مفهوم اجتماعی، گرایش به بحران در جوامع پیشرفته و درباره منطق مسائل مشروعیت پرداخته است.
«بحران مشروعیت؛ تئوری دولت سرمایهداری مدرن» در 307 صفحه، شمارگان 700 نسخه به بهای 18 هزار و 500 تومان به چاپ سوم رسیده است.
نظر شما