دوشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۹
حجت‌الاسلام حشمتی: راه‌اندازی سامانه صدور مجوز گامی کوچک در راه اعتلای فرهنگ قرآنی است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین رونمایی از سامانه صدور مجوز موسسات قرآن و عترت کشور، راه‌اندازی این سامانه را گامی کوچک در راه اعتلای فرهنگ قرآنی کشور دانست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آیین‌ رونمایی از سامانه صدور مجوز موسسات قرآن و عترت، صبح دوشنبه 28 تیرماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن کریم کشور و جمعی از مسئولان نهادها و موسسات قرآنی کشور در سالن کنفرانس معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام حشمتی در این آیین اظهار کرد: دو سال پیش شورای توسعه فرهنگ قرآنی مصوبه‌ای مبنی بر این‌که مجوز تمامی موسسات کشور باید از یک کانال صادر شود، تدوین کرد. با این مصوبه مقرر شد هیاتی بر امر صدور مجوزها نظارت کند که از زمان تشکیل آن تاکنون 36 جلسه در این زمینه تشکیل شده است.
 
وی افزود: در این هیات نمایندگانی از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، اتحادیه‌های قرآنی کشور، حوزه‌های علمیه، سازمان اوقاف و شورای توسعه فرهنگ قرآنی حضور دارند.
 
رئیس هیات رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت گفت: این سامانه به‌طور آزمایشی از عید سعید فطر راه‌اندازی شد و امروز رسما فعالیت خود را آغاز می‌کند. آیین‌نامه‌هایی درباره نحوه نظارت و حمایت، درجه‌بندی‌ها، پراکندگی‌ها، موسسات و آیین‌نامه‌های انضباطی و مالی در این زمینه تدوین و روی سامانه قرار گرفته است.
 
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌ها منسجم برای هماهنگی و سازماندهی اتحادیه‌های استانی صورت گرفته تا دوگانگی‌‌های موجود از بین برود. امیدوارم این قدم‌های کوچک، باعث اعتلای هر چه بیشتر فرهنگ قرآنی در کشور شود.
 
همسان‌سازی و یکپارچه‌سازی فعالیت‌های قرآنی در کشور

مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن کریم کشور نیز در این آیین، همسان‌سازی و یکپارچه‌سازی فعالیت‌های قرآنی در کشور را مهم‌ترین هدف راه‌اندازی این سامانه دانست و افزود: با توجه به این‌که بیش از ۴۰۰ موسسه در نوبت ثبت هستند، تاریخ‌های مشخصی برای هر استان اعلام شده تا هر استان در تاریخ مشخص، ثبت‌نام خود را انجام دهد و مشکلی در ورود به سامانه پیش نیاید.
 
وی اظهار کرد: طبق مصوبه شورای توسعه، موسساتی که قبلا در سازمان تبلیغات اسلامی یا وزارت ارشاد به ثبت رسیده‌اند نیز از شهریورماه می‌توانند برای تطبیق مجوز فعالیت خود و دریافت مجوز جدید اقدام کنند و موسسه خود را در سامانه به ثبت برسانند. تاریخ مجوز برخی موسسات نیز به پایان رسیده بود که تاکنون برای 252 موسسه مجوز موقت تا زمان دریافت مجوز جدید صادر شده است.
 
دبیر هیات رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت ادامه داد: دستگاه‌های دیگری که پیش از این برای صدور مجوز برای موسسات اقدام می‌کردند باید بدانند که از این پس این‌کار غیرقانونی است و تمامی امور مربوط به موسسات از طریق همین هیات پیگیری خواهد شد.
 
قره‌شیخلو افزود: درباره ادغام اتحادیه‌ها نیز قدم‌های خوبی برداشته شده و چارچوب کار نیز مشخص شده است. امیدواریم با تکمیل و انسجام اتحادیه‌های استانی، اتحادیه‌ هماهنگ کشوری و متمرکز نیز ساماندهی شود.
 
وی عنوان کرد: تمام سیاست‌گذاری‌ها، مراحل اجرایی و تدوین آیین‌نامه‌ها با حضور اکثریت اعضای هیات آماده‌سازی می‌شود و بنابر مصوبه، دبیرخانه اجرایی در سازمان تبلیغات اسلامی مستقر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها