دوشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۷
اعتصامی: تحول محتوایی در اعضای زیر پوشش تامین اجتماعی با همکاری خانه کتاب میسر می‌شود/ گردآوری خاطره بازنشستگان در «خاطرات ماندگار»

منصور اعتصامی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی گفت: قصد داریم به ایجاد تحول محتوایی در 42 میلیون ظرفیت زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی کمک کنیم. این امر می‌تواند با همکاری مشترک سازمان تامین اجتماعی و موسسه خانه کتاب صورت پذیرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) منصور اعتصامی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی و گروهی از همکارانش پیش از ظهر امروز، چهارم مرداد 1395 از خبرگزاری ایبنا بازدید کرد. وی در جلسه‌ای که با حضور افشین داور‌پناه، معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب در محل اتاق گفت‌وگوی خبرگزاری کتاب ایران برگزار شد به ارائه طرح‌ها و دیدگاه‌هایشان پرداختند.

اعتصامی در این دیدار گفت: در پی این هستیم که توسعه خدمات اجتماعی و امنیت اجتماعی را با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مساعدت خانه کتاب فراهم کنیم. قصد داریم با انعقاد تفاهم‌نامه‌‌ای، در پنج بُعد این خدمات را توسعه دهیم.

وی با اشاره به فضاهای گسترده‌ای چون بیمارستان‌های ملکی و مرکز درمانی که در اختیار سازمان تامین اجتماعی است، گفت: به دلیل ازدحام، میزان معطلی افراد در این مراکز  بسیار بالاست. ما رکورد 10‌هزار مراجعه در روز هم داشته‌ایم که دست کم دو ساعت برای انجام فرایند‌های پزشکی خود معطل شده‌اند. این، بزرگترین موقعیت برای برپایی مراکز کتابخوانی، ایجاد نمایشگاه‌های کتاب و ایجاد فضای ذهنی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: در پی تاثیرگذاری بر تشکل‌های شرکای اجتماعی خود هستیم، از جمله بازنشستگان، بیمه‌شدگان و کارفرمایان. اهدای کتاب به این جامعه که بخشی از آن به عنوان تخفیف از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی دیگر با تامین اعتبار از سوی ما (تامین اجتماعی) می‌تواند صورت بگیرد، یکی از راه‌های تاثیرگذاری است. از سوی دیگر، 300 کانون بازنشستگی در سراسر کشور داریم که زیر نظر کانون عالی بازنشستگان فعالیت دارند. تشکیل کتابخانه‌های متناسب با شرایط آن‌ها که منابعی درباره سلامت، حفظ سلامت در دوران سالمندی، موضوع سالمندی و بسته شدن پنجره جمعیت در ایران را داشته باشد.

وی با اشاره به کوچک‌ شدن عدد خانوار، گفت: مساله سالمندی جمعیت برای ما بسیار جدی است و این مساله، نکته‌ای نیست که بدون ترویج، تبلیغ و کار محتوایی بتوان برطرف کرد. ما جلسه‌های متعددی در سال در سازمان و هم در میان تشکل‌های سازمانی و شرکای خود داریم. یکی از درخواست‌های ما این است که ترجیع‌بند تمامی این جلسات، تشکیل مراکز و فروشگاه‌های کتاب به صورت یک روزه باشد تا از مسیر رایحه خوش کتابخوانی بتوانیم میهمان‌های خود را وارد این جلسات کنیم. بیش از 400 جلسه ملی در سال برگزار می‌کنیم. اگر در تمام این جلسه‌ها خانه کتاب و شرکای بخش خصوصی آن بتوانند حضوری فعال داشته باشند، به یقین تاثیر مطلوبی خواهد گذاشت.

اعتصامی اظهار کرد: در بحث اهدای کتاب می‌توانیم به خانه کتاب کمک کنیم. این طرح‌ها می‌تواند در قالب طرح‌های کتابخوانی انجام شود و کتاب‌ها در اختیار اقشار جامعه قرار گیرد. ما فرایند قوی ویدئو کنفرانس در سطح کشور داریم. 33 اداره تامین اجتماعی در سطح کشور وجود دارد که می‌توانیم به صورت ماهانه یا دو ماهانه با خانه کتاب توافق‌هایی صورت دهیم و آن را از طریق ویدئو‌کنفرانس انتقال دهیم. نماینده خانه کتاب و تامین اجتماعی می‌تواند در سالن کنفرانس حضور یابد و به سبک اقتصاد مقاومتی، بی‌آنکه هزینه‌ای برای هتل شود، همه محتوا به مخاطبان منتقل شود. حتی ماهانه می‌توان اتفاق‌های فرهنگی را رصد کرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی با ابراز علاقه‌مندی برای توسعه روابط با موسسه خانه کتاب گفت: تمام اهدافی که در خبرگزاری ایبنا و معاونت فرهنگی خانه کتاب دنبال می‌کنید، اهداف ما هم هست. ما گسترش خواندن و حرکت دانش‌بنیان را عامل تحول در همه چیز می‌دانیم و اکنون با کمال تاسف باید گفت که در جمهوری اسلامی شعار بسیاری داده می‌شود اما تحول در این عرصه مغفول است. ما می‌خواهیم کمک کنیم که در 42 میلیون ظرفیتی که داریم این حرکت محتوایی رخ دهد. این امر می‌تواند با همکاری مشترک سازمان تامین اجتماعی و خانه کتاب صورت پذیرد. این کار، اساس توسعه پایدار است که نیروی کار را به نیروی انسانی و نیروی انسانی را به سرمایه انسانی تبدیل می‌کند و به این ترتیب، بزرگترین مرکز تحول را خواهیم داشت.

به گفته وی، بسیار ناپسند است که سهم تولیدی نیروی انسانی در ایران کمتر از 20 درصد باشد. این یک فاجعه است. اساس کار تامین اجتماعی هوشمندی انسان‌ها و بروز این هوشمندی در تحولات اجتماعی است. این در حد شعار باقی مانده است و باید مسیر ارتقای محتوایی را  مراکزی چون خانه کتاب تامین کند.

اعتصامی با اشاره به منحل شدن معاونت فرهنگی سازمان تامین اجتماعی در سال 1387 گفت: موسسه عالی پژوهش و مطالعات تامین اجتماعی نیز در این سال تعطیل شد. با تعطیلی این مراکز شیوه مستبدانه‌ای در سازمان حاکم می‌شود. از سال 1392 کوشیدیم تا بعد فرهنگی سازمان را توسعه دهیم و اکنون در پی ایجاد تفاهم‌نامه همکاری هستیم. باید در ازای حق بیمه‌ای که برای ارایه خدمات دریافت می‌شود، خدمات مناسبی هم ارایه شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی گفت: ما سه حرکت بزرگ انجام داده‌ایم. معاونت فنی و درآمد تامین اجتماعی اعلام کرد که دستگاه‌هایی که تا قبل از ورشکستگی و مشکلات ناشی از تحریم همکاران خوبی بوده‌اند، تمام دورانی که جریمه خود را پرداخت نکرده‌اند، به دلیل خوش‌حسابی سابق شامل بخشودگی کل جرایم می‌شوند. این قانون، ناشران، مطبوعاتی‌ها، سیستم‌ها و شرکت‌های چاپ را هم شامل می‌شود. دوم، بدهی آنان تقسیط می‌شود و سوم از دریافت معوقات طلب خود برای وامی که برای بازسازی از دولت دریافت می‌کنند تا یک سال تمام خودداری می‌کنیم.  این کمک زیادی به بخش کتاب است. اگر رابطه خوبی میان خانه کتاب و معاونت فنی و درآمد باشد، حتما مفید خواهد بود.

وی به طرح «خاطرات ماندگار» اشاره کرد و گفت: ما در این طرح، بهترین خاطره بازنشستگان را در قالب 80 خاطره و یک کتاب گردآوری کردیم. این کار می‌تواند با برنامه‌ریزی خانه کتاب به شیوه بهتری انجام شود. اکنون روز تکریم خانواده را در پیش داریم که می‌تواند محتوای یک مسابقه کتابخوانی از سوی خانه کتاب و جوایز آن از سوی سازمان تامین اجتماعی تامین شود.

اهمیت توجه به «سبک زندگی» و «سواد رسانه‌ای»
داور‌پناه نیز گفت: با توجه به گستردگی و تنوع نیروی انسانی که شما با آن روبه‌رو هستید، به نظر می‌رسد با حوزه‌های متنوعی مواجه‌ایم و واقعا تعجب‌آور است که سازمانی بخواهد با این حجم از مخاطب، معاونت فرهنگی خود را تعطیل کند! هزینه‌های این گونه مسائل را همواره مردم تقبل کرده‌اند.

وی یادآور شد: در حوزه سبک زندگی برای 60‌هزار خانوار می‌توانیم کارهای مفیدی از جمله کارگاه و برنامه‌های کتابخوانی و... انجام دهیم. شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های سازمان می‌توانند به کمک ما بیایند.

به گفته معاون فرهنگی خانه کتاب، طبیعتا وجوه مشترک زیادی میان خانه کتاب و معاونت شما وجود دارد و می‌توان ایده‌ها و طرح‌های مشترکی را پیش ‌برد که جامعه مخاطبان گسترده تامین اجتماعی را پوشش دهد. تاکنون هیچ برنامه‌ای برای طیف‌های مختلف بازنشستگان کشور نداشته‌ایم. می‌‌توان در این زمینه برنامه‌ریزی داشت.

داور‌پناه گفت: سال گذشته (1394) با بررسی‌های انجام شده، متوجه شدیم جامعه ما در دو بخش به «سبک زندگی» و «سواد رسانه‌ای» نیاز دارد و خانواده‌ها با آن درگیر‌ هستند. در هر دو حوزه می‌توان کارهای بسیار ارزشمندی برای کتابخوانی انجام داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها