دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۰
صلاحی: سایه کتاب باید روی همه حوزه‌ها باشد/ اهدای 300 دستگاه دوچرخه به برگزیدگان کتابخوانی تابستانی

محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران برنامه‌های «نخستین پویش کتابخوانی تابستانی» را تشریح کرد. به گفته صلاحی، اولویت برنامه‌های تابستانی این سازمان با کتاب و کتابخوانی است و باید سایه کتاب روی همه حوزه‌ها باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران امروز دوشنبه (11 مردادماه) طی نشست خبری برنامه‌های «نخستین پویش کتابخوانی تابستانی کودکان و نوجوانان» این سازمان را تشریح کرد و گفت: امسال محور همه برنامه‌های ما کتاب است چرا که معتقدیم کتاب باید جانمایه همه برنامه‌های ما باشد.
 
وی در ابتدای این نشست با بیان اینکه هدف کلی ما از اجرای برنامه‌ها کاهش فشار و استرس نوجوانان در این زندگی ماشینی و محاصره شده با فضای مجازی است، گفت: در سه ماه تابستان درصد کمی از نوجوانان سر کار می‌روند و مثل زمان ما نیست که همه بچه‌ها تابستان مشغول به کار باشند. در حال حاضر برای بزرگترها هم اشتغال به صورت کامل وجود ندارد، چه برسد به بچه‌ها.

صلاحی ادامه داد: بخش قابل توجهی از شخصیت انسان در ایام فراغت شکل می‌گیرد. هیچ ایرادی ندارد که ما برای افراد ۷۰ ساله یا بچه‌های ۵ ساله برنامه داشته باشیم. برنامه امسال فرهنگسراها این است که هیچ‌کس در خانه بیکار نماند البته اولویت با بچه‌ها است. نکته اینجاست که فرد باید خودش انتخاب کند اگر خودش انتخاب کرد، آن فرح و شادی برایش ایجاد می‌شود. به همین دلیل در برنامه‌های تابستان ما اولویت با کتاب و کتابخوانی است و مابقی رشته‌ها انتخابی هستند. یعنی می‌گوییم فردی که دوست دارد در حوزه تئاتر کار کند یا سینما یا... کتاب هم بخواند و سایه کتاب روی همه حوزه‌ها باشد.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه در کشورهای پیشرفته کتاب نقش اول را دارد یادآور شد: من این را به شخصه در چند کشور دیده‌ام. به عنوان مثال در ترن‌های شهر مسکو مردم همیشه مشغول مطالعه هستند و شاهدیم که کتاب‌های قطع جیبی از قطع وزیری پیشی گرفته است.
 
وی با بیان اینکه ارزش اصلی کتاب باید به مردم معرفی شود افزود: پویش کتابخوانی توسط سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در طول سال برگزار می‌شود اما تابستان اوج کار ماست. در این طرح بزرگسالان فامیل، تعدادی از نوجوانان خانواده را برای ثبت‌نام در این طرح معرفی می‌کنند. سپس عکس نوجوان کتابخوان در گروه‌های مجازی و شبکه‌های اجتماعی به عنوان کتابخوان منتشر می‌شود.
 
به گفته این مقام مسئول، نوجوانان نیز در این طرح می‌توانند همسالان خودشان را برای شرکت در پویش کتابخوانی معرفی کنند. همچنین هر نوجوان تا پایان تابستان امسال مهلت دارد تا 6 کتاب را خلاصه‌نویسی کرده و به خانه‌های فرهنگ محلات خود ارسال کنند.
 
صلاحی از اهدای 300 دستگاه دوچرخه به عنوان جوایز درنظر گرفته برای این پویش خبر داد و یادآور شد: طی مراسمی در پایان این طرح با قرعه‌کشی میان شرکت‌کنندگان از 300 نفر تجلیل به عمل خواهد آمد.
 
وی در بخش دیگری از این مراسم در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر ارزیابی آثار کپی‌شده از فضای مجازی در این پویش گفت: سیاست ما این است که هر فرد چنانچه می‌خواهد کتابی از فضای مجازی بردارد و مطالعه کند. از سوی دیگر هر فردی از هرجایی بتواند درگاهی راه‌اندازی کند و در آن کتاب، شعر و سایر متون را بارگذاری کند خوب است چرا که باید فضای مجازی را با تولید محتوای بیشتر پر کرد و اگر ما از این فضا استفاده نکنیم دیگران از آن بهره می‌برند.
 
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به رسالت فرهنگسرای رسانه در این باره تاکید کرد: این فرهنگسرا نیز قرار است با اهدافی این‌چنینی به فعالیت‌های خود ادامه دهد. بنابراین همانگونه که مطرح شد رویکرد ما باید در پر کردن فضای مجازی توسط محتواهای مفید و مثبت باشد.
 
صلاحی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر طراحی جایزه این پویش که به نظر می‌آید پسرانه باشد، گفت: به مسئولان برگزارکننده این جشنواره توصیه می‌کنم که جایزه متناسب با دختران نیز برای پویش کتابخوانی طراحی شود.

می‌کوشیم کتابخانه‌ها فعال شوند
وی در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه می‌کوشیم کتابخانه‌ها فعال شوند، گفت: اکنون تعداد کتابخانه‌های شهرداری به ۴۰۰ باب رسیده که این رقم سه برابر کتابخانه‌های عمومی شهر تهران است و با احتساب کتابخانه‌های شهرداری و کتابخانه‌های عمومی در تهران ۴۴۰ کتابخانه وجود دارد. این ساخت و سازها و کارها برای ترویج کتابخوانی است و به مراکزی مانند بانک‌ها هم پیشنهاد می‌کنیم که کمد کتاب را در همه شعبات خود قرار دهند. به ادارات، ایستگاه‌ها و دیگر مراکز خدمت‌رسانی نیز این پیشنهاد را می‌کنیم.

این مقام مسئول افزود: قرار دادن کتاب‌های کوچک در کمد این مراکز باعث بالاتر رفتن سرانه مطالعه مردم می‌شود. اگر کتاب‌های کوچک ۵۰ صفحه‌ای در این کمدها قرار گیرد، می‌توانیم امیدوار باشیم. هیچ ملتی بدون آگاهی پیشرفت نکرده است. پیشرفت و فرهیختگی هم رابطه مستقیمی با مطالعه دارد.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره وضعیت مرکز ۲۸ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرس‌وجو کرد، گفت: حدود ۲۵ سال پیش کانون پرورش فکری این مرکز را از شهرداری اجاره کرد ولی شهرداری یک ریال هم به عنوان اجاره‌بها نگرفت. در دوره ریاست آقای خوراکیان، مهلت اجاره مرکز ۲۸ به پایان رسید و قرار شد که دوستان کانون مرکز را تخلیه کنند، اما فرصت خواستند تا جای جدیدی پیدا کنند و طی دو سال موفق به این کار نشدند. بعد از آن هم فرهنگسرای اشراق، ملک مرکز ۲۸ را تحویل گرفت چون متعلق به آن فرهنگسرا بود. چندان جالب هم نیست که یک مرکز فرهنگی در کنار یک فرهنگسرا فعال باشد.
 
پیشنهاد مطالعه «دکترین شوک؛ سرمایه‌داری فاجعه محور»
صلاحی در ادامه با تاکید بر اینکه علاقه‌مند به مطالعه است عنوان کرد: من به واسطه حضور در اندیشکده‌ مدیریت اسوه فعالیت‌هایم را در حوزه تالیف کتاب و مطالعه دنبال می‌کنم و اغلب روزی یک ساعت کتاب می‌خوانم اما به هر حال این میزان زمان کم است.
 
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، کتاب «دکترین شوک؛ سرمایه‌داری فاجعه محور» را به مخاطبان برای مطالعه پیشنهاد کرد و گفت: این کتاب را علی عسگری، رئیس سازمان صدا و سینما به من پیشنهاد کرده و من با توجه به محتوای جالب آن 30 نسخه از کتاب را خریداری کردم و به 30 نفر هدیه دادم.
 
در پایان این مراسم با حضور صلاحی، از دو فرزند شهید مدافع حرم در کتابخانه فرهنگسرای رسانه ثبت‌نام رایگان به عمل آمد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها