جدیدترین اثر شمس لنگرودی با عنوان «واژهها به دیدن من آمدند» از سوی انتشارات نگاه منتشر شد.
در پشت جلد این کتاب میخوانیم:
«زمان به چه کار من میآید
وقتی تو بیرون زمانی.
به چه کار من میآیند راهها، خانهها، مامنها
وقتی که تو نیستی
و گردبادی آهسته مرا میبرد.»
این کتاب از 70 شعر تشکیل شده که «بوسههای تو»، «سفر کن»، «ساده بودم»، «تلفن زنگ میزند»، «جنگ تمام شده است»، «روز»، «چشمی ندارد تاریکی»، «آی عشق»، «دوستت دارم»، «هفده اسفند»، «معمار وقت منی تو»، «سراسر راهها»، «باد»، «دلتنگی»، «تمام صداها اینجا»، «قطارها»، «یادت»، «دلتنگی» و «جای مناسبی نیست دنیا» نام برخی از این شعرهاست.
در یکی از شعرهای این کتاب آمده است:
«از لوله بخاریها
زندگی است که به باد میرود
مردگان که آشپزی بلد نیستند.»
محمدتقی جواهری گیلانی، مشهور به شمس لنگرودی، شاعر و پژوهشگر، در سال ۱۳۲۹ در محله «آسید عبدالله» لنگرود به دنیا آمد. وی در خانوادهای مذهبی بزرگ شد. پدرش آیتالله جعفر شمس لنگرودی از روحانیان و امام جمعه لنگرود بود. این شاعر پرکار، دوره دبستان و دبیرستان را در لنگرود و دوره دانشگاه را در رشت گذراند. لنگرودی سرودن شعر را از دهه ۱۳۵۰ آغاز کرد و نخستین دفتر شعرش با نام «رفتار تشنگی» در سال ۱۳۵۵ منتشر شد. وی پس از انتشار مجموعههای «خاکستر و بانو» و «جشن ناپیدا» در اواسط دهه ۱۳۶۰ به شهرت رسید. در سالهای پر تب و تاب دهه ۱۳۶۰ از او چهار مجموعه شعر منتشر شد؛ سپس حدود 10 سال را با سکوت در شعر گذراند و سرانجام در سال ۱۳۷۹، مجموعه شعر «نتهایی برای بلبل چوبی» را به بازار کتاب عرضه کرد.
این شاعر در دهه ۱۳۸۰ سالهای سکوت و کمکاری را جبران میکند؛ در این سالها هشت مجموعه شعر از او منتشر شد که «پنجاهوسه ترانه عاشقانه»، «رسمکردن دستهای تو» و «شب، نقاب عمومی است» نام برخی از این کتابهاست.
جدیدترین اثر شمس لنگرودی با عنوان «واژهها به دیدن من آمدند» با شمارگان یکهزار نسخه در 103 صفحه، به بهای 7 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات نگاه منتشر شده است.
نظر شما