خسرو سینایی، کارگردان و آهنگساز شهیر کشورمان کتابهای «نگاهی به دروازه غار»، «جهان آشوب» و «ساعت طلا» را برای مطالعه پایان هفته پیشنهاد کرد.
سینایی افزود: من از نسلی میآیم که بسیاری از دانشآموختههای آن، در دورهای در خارج از کشور ساکن شدند و در بازگشت برای رشد و پیشرفت کشور، به دنبال پیادهسازی معیارهایی رفتند که با شرایط اجتماعی و تاریخی ایران سنخیت چندانی نداشت. وقتی اقدامات این افراد را مطالعه میکنید، متوجه میشوید که بسیاری از آن رفتارها و الگوسازیها از سر ناآگاهی بوده است.
دانشآموخته کنسرواتوار وین، در رشته تئوری موسیقی گفت: کتابهای مختلفی از داستان کوتاه، رمان، فلسفه و روانشناسی را خواندهام، اما امروز احساس میکنم ما باید بررسی کنیم که امروزمان متکی بر چه گذشتهای است. به همین خاطر خواندن این کتابها را مهم میدانم.
برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در هجدهمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم «عروس آتش» ادامه داد: متأسفم که بسیاری از سناریوهای تاریخیِ کاملاً آماده همچون «سپید جامه» درباره هشام المقنع و «صورتگران عصر خون» درباره رضا عباسی، هرگز امکان ساختن پیدا نکردند؛ البته کتابهای این سناریوها چاپ شد، اما هیچگاه فیلمش ساخته نشد.
وی دراینباره افزود: من علاقهمند بودم روی چنین شخصیتهایی کار کنم و نه فقط برای آشنایی با تاریخ، بلکه با هدف خواندن تاریخ برای رسیدن به امروز، درباره آنها، فیلمهای سینمایی و تلویزیونی بسازم. ما اگر بتوانیم با این نگاه به امروز خودمان برسیم، میتوانیم به آیندگان توشه راه بدهیم. باید بدانیم در گذشته چه بودیم و بر ما چه حوادثی رفته که امروز در این نقطه ایستادهایم و از همین رهگذر برای نسلهای بعد هم توشهای فراهم کنیم.
سینایی درباره کتابهایی که بهتازگی خوانده و آنها را به علاقهمندان مطالعه معرفی میکند، اظهار کرد: چون ممکن است برخی از کتابهای خارجی که خواندهام، تاکنون به فارسی ترجمه نشده باشد، ناگزیر به نام بردن آثار نویسندگان ایرانی هستم. بنابراین از کتابهای نویسندگان ایرانی که این اواخر خواندم و هرکدام را در جهتی سازنده یافتم، سه اثر را به مخاطبان کتاب معرفی میکنم.
وی ادامه داد: یکی از این کتابهایی که به تازگی خواندم و به آن علاقهمند شدم «نگاهی به دروازه غار» آقای مسجدجامعی بود. این کتاب، بسیار راحت و روان نوشته شده و خواندنش میتواند برای مخاطبان جوان، لذتبخش باشد. اهمیت خواندن این اثر، به این دلیل است که به آدمهای عصر حاضر میگوید، جایی به نام دروازه غار، وجود داشته و این مختصات امروزش است. این کتاب، به مخاطب جوان کتاب میگوید تا امروز چه اتفاقاتی در دروازه غار افتاده است.
این فیلمسار در بخش دیگری از صحبتهایش، گفت: کتاب دیگری که خواندنش برایم خیلی جالب بود، «جهان آشوب» به قلم اسدالله عمادی است. این اثر، از حال به گذشته میرود و دوباره به امروز بازمیگردد. نویسنده در این کتاب، با نثری ساده و روان، حافظ را برای مخاطب امروز معرفی میکند؛ مخاطب در این کتاب به جزئیات جالبی برخورد میکند.
سینایی در پایان سخنانش، عنوان کرد: «ساعت طلا» نوشته فریدون مجلسی نیز جزو آثار مکتوبی است که بهتازگی خواندهام. علت علاقهمندی من به این کتاب، توجه نویسنده به تحولات اجتماعی در اواخر دوره قاجار و دوران مشروطیت است. نگارنده، نکات ریز و دقیقی درباره آن دوران را در اثر خود آورده است، بهطوریکه خواننده اثر میتواند زندگی در روستاهای بزرگ آن دوره را تصور کند. بهنظر میرسد ریزهکاریهای آورده شده در این کتاب از سوی نگارنده، پر پایه نگاه و دانشی قوی باشد.
نظر شما