دوشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰
دو کتاب در حوزه تاریخ علم منتشر می‌شود/ پولین گینو؛ بانویی که به ذرات بنیادی اهمیت می‌دهد

حسن فتاحی، مترجم کتاب‌های حوزه تاریخ‌ علم از انتشار دو کتاب جدید خود درباره اینشتین و اثری از یک فعال حقوق تحصیل زنان خبر داد.

حسن فتاحی، مترجم کتاب‌های حوزه تاریخ‌ علم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره انتشار جدید‌‌ترین کتاب‌‌های خود اظهار کرد: کتاب‌های «اینشتین؛ زندگی یک نابغه» نوشته والتر ایزاکسون به همت انتشارات «گوتنبرگ» و «چه کسی به فیزیک ذرات بنیادی اهمیت می‌‌دهد؟» نوشته «پولین گینو» Pauline Gagnon از سوی انتشارات «حکمت» به زودی به بازار کتاب عرضه خواهد شد.
 
وی افزود: «چه کسی به ذرات بنیادی اهمیت می‌‌دهد؟» ابتدا در سال 2015 به زبان فرانسه در کشور کانادا و سپس 21 جولای سال 2016 به قلم نویسنده به زبان انگلیسی از سوی دانشگاه آکسفورد منتشر شده است. گنیو به‌عنوان زنی مشوق تحصیل زنان در جهان شهرت پیدا کرده است.
 
فتاحی با اشاره به کتاب «اینشتین؛ زندگی یک نابغه» ادامه داد: درباره زندگی انیشتین زیاد نوشته‌اند اما مهارت ایزاکسون در سرگذشت‌نویسی، کتاب «اینشتین؛ زندگی یک نابغه» را قابل‌توجه و اشراف نویسنده به همه ابعاد زندگی این دانشمند صاحب‌نام، زمینه ارائه یک چهره‌ واقعی از وی را فراهم کرده است. 10 سال پیش دکتر‌ به‌‌فروز، استاد دانشگاه تهران درباره زندگی این دانشمند کتابی 600 صفحه‌ای را برای مخاطبان تخصصی ترجمه و منتشر کرد. ایزاکسون با کمک تصویر کتابی برای عموم نوشته است.
 
وی ادامه داد: ترجمه کتاب «ماریا مایر» و «میچل» از مجموعه «زنان در علم» نیز به پایان رسیده است و پیش‌بینی می‌کنم برای نمایشگاه کتاب سال آینده به بازار عرضه شود. آشنایی دختران جوان با دانشمندان زن از اهداف اصلی ترجمه این کتاب است. مایر که با عنوان مادر فیزیک هسته‌ای نوین در این کتاب، معرفی شده فعالیت‌های قابل توجهی برای رفع تبعیض جریان تحصیل زنان صورت داده است. ناچار بوده که برای اثبات توانایی خود بدون دستمزد در دانشگاه کار کند.   
 
مترجم کتاب «امی‌نوتر/ مادر جبر نوین» گفت: کتاب «ماریا میچل» مادر نجوم نوین آمریکا نیز به زودی منتشر می‌شود. میچل با اقداماتی مانند تاسیس دانشکده تلاش کرد به جامعه علمی کشور آمریکا بقبولاند که زنان نیز می‌توانند اختر‌شناس‌های موفقی شوند. کتاب «مقدمه‌ای بر اختر فیزیک هسته‌ای» را نیز ترجمه کرده‌ام که شامل پاسخ‌هایی درباره پرسش‌های بنیادی فیزیک است. انتشارات بین‌المللی «داور» این کتاب را منتشر کرده است و در حال مذاکره برای اخذ کپی‌رایت چاپ آن هستیم.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرشید ۰۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    👍👍👍عالی...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها