منصور برجیان، دبیر دومین جشنواره انتخاب بهترین کتاب با موضوع «معلول، معلولیت و توانمندسازی» گفت: وقتی آثار ارزشمند این افراد در معرض دید همگان قرار گیرد، جامعه به آنها اعتماد میکند و همه باور میکنیم که معلولان بیشتر از آن چیزی که فکر میکنند قادر به خلق و تولید هستند.
منصور برجیان، دبیر دومین جشنواره انتخاب بهترین کتاب با موضوع «معلول، معلولیت و توانمندسازی» درباره این جشنواره گفت: موضوع معلولیت و توانمندسازی این افراد، یکی از موضوعات مهم در عرصههای فرهنگی است. هدف ما از برگزاری چنین جشنوارهای بیش از هر چیز، شناسایی افرادی است که معلولیتهایی دارند و با وجود این معلولیتها فعال هستند. بسیاری از این افراد استعدادهای ویژهای دارند و دست به قلم هستند و اگر زمینه کافی فراهم باشد، شکوفا میشوند. ما میخواهیم از این معلولان فعال قدردانی کرده و زمینه را برای توانمندسازی هرچه بهترشان مهیا کنیم.
وی در ادامه افزود: جامعه باید نسبت به این مسائل تفهیم شود و همه بدانند معلولان با وجود همه مسائلی که برای زندگی در شهر برایشان وجود دارد و همه جا امکانات برای رفت و آمدشان فراهم نیست، مستعد هستند و باید برایشان زمینهسازی کرد. مشکلات جسمی هیچگاه نباید سدی در برابر این عزیزان باشد. فعالیت و حضور در اجتماع براساس تواناییهایشان، حق همه افراد است.
برجیان در ادامه ضمن تاکید به تلاشهایی که تا امروز توسط افراد غیرمعلول برای معلولان صورت گرفته است، گفت: در بخش دیگری ما از ناشرانی که در زمینه نشر محصول برای معلولان تلاش میکنند، قدردانی خواهیم کرد. این جشنواره یک جشنواره رقابتی است و کتابهایی که به بخش داوری میرسد، توسط خانه کتاب ارزیابی میشود. خانه کتاب داوری کتاب سال را هم برعهده دارد و خوشحال هستیم که داور جشنواره ما هم هستند. بخشی هم تحت عنوان جایزه ویژه در نظر گرفتهایم که از آثار و نوشتههای معلولان تقدیر میشود.
وی در ادامه درباره رهاورد این جشنوارهها در آینده و شرایط معلولان، توضیح داد: چنین جشنوارههایی حداقل توانمندی و استعداد معلولان را نمایش میدهند. وقتی آثار ارزشمند این افراد در معرض دید همگان قرار گیرد، جامعه به آنها اعتماد میکند و همه باور میکنیم که معلولان بیشتر از آن چیزی که فکر میکنند قادر به خلق و تولید هستند. ما با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم توافقاتی داشتهایم و قرار است از 500 تا 1000 جلد از کتابهای افراد معلول خریداری شود تا انگیزه کافی برای این هنرمندان و صاحب قلمان ایجاد کنیم. اختتامیه این جشنواره قرار است در کتابخانه ملی و سالن صاحبان قلم برگزار شود که راهی برای معلولان است تا به این فضاها وارد شوند.
برجیان درباره حمایتهایی که برای برگزاری این جشنواره از آنها صورت گرفته است و کمبودهایی که در مسیر رسیدن به هدف برای آنها وجود دارد، توضیح داد: سازمان بهزیستی کشور، معاونت توانمندسازی از ما حمایت کردند و تمام تلاششان این بود که همه چیز به بهترین شکل برگزار شود. خانه کتاب هم با قبول داوری نقش مهمی را بازی میکند، به اضافه اینکه تهیه و چاپ پوستر جشنواره هم توسط این نهاد انجام میشود.
وی در پایان گفت: وزارت ارشاد و معاونت هنری هم همکاری مستقیمی با ما دارند. این جشنواره به این دلیل که محوریت فرهنگی دارد، افراد علاقهمند به این حوزه را دور هم جمع میکند. تنها نهادی که تا امروز با ما همکاری نداشته، شهرداری بوده است. ما از شهرداری درخواست بنر و بیلبورد در سطح شهر داشتیم که موافقت نکردند و مشکل اینجاست که در کشور ما همه چیز در محور پول میچرخد. انجمن ما تنها انجمنی است که برای معلولان کار میکند و واقعاً از همه مردم و مسوولان خواهش میکنم مساله توانمندسازی معلولان را جدی بگیرند و همه چیز در حد حرف باقی نماند. معلولان میتوانند منشأ برکت در اجتماع شوند.
نظر شما