علیاکبر زینالعابدین، نویسنده حوزه کودک و نوجوان عنوان کرد که اخیرا جلد نخست کتابی از مجموعه «بعدترترش» با عنوان «از کفش حلزونی تا حمام اتوماتیک» را برای کودکان منتشر کردهام. همچنین مشغول تولید کمیکها و مطالبی برای ماهنامههای «فرفره» و «قلک» هستم.
این نویسنده ادامه داد: این مجموعه شامل کمیکاستریپهای تاریخ علم برای گروه سنی «ب و ج» است. در هر بخش کتاب، روایتی از تاریخچه پدیدهها و اشیاء اعم از اختراعات و اکتشافات در قالب کمیک و فانتزی ارائه شده است.
زینالعابدین بیان کرد: این مجموعه از سه سال پیش در مجله رشد نوآموز چاپ شده و همچنان انتشار آن ادامه دارد و در حال حاضر هم کتابهای زرافه آنها را منتشر میکند و فکر میکنم تا چند وقت دیگر به چاپ دوم میرسد، زیرا با استقبال خوبی از سوی مخاطبان روبهرو شده است.
وی با بیان اینکه به نوشتن و طراحی کمیکهای غیرداستانی توجه بیشتری داشته، گفت: چند ماه است در ماهنامه «فرفره» در حال نوشتن مجموعهای با موضوع آداب معاشرت و مهارتهای اجتماعی با عنوان «چجور مجور» هستم و در آن به موضوعاتی مانند سفر رفتن، حمام رفتن، غذاخوردن و درسخواندن پرداختهام که استقبال بچهها خوب بوده و تلاش میکنم آنها را بهصورت کتاب منتشر کنم.
این نویسنده در ادامه درباره ماهنامه «فرفره» توضیح داد: فعالیت بسیار دشوار اما پایهای که اخیرا در تولید کمیکاستریپ آغاز کردهایم، انتشار ماهنامه «فرفره» برای بچههای دبستانی، بهعنوان نخستین مجله تخصصی کمیکاستریپ کودکان در ایران با مدیرمسئولی امیر لعلی و سردبیری من است. انتشار «فرفره» از ابتدای سال 95 آغاز شده و تا بهحال 6 شماره از آن منتشر شده است. هر ماه 48 صفحه مجله رنگی کمیک منتشر میکنیم و نویسندگان، مترجمان، کارتونیستها، گرافیستها و کارشناسان خبره و اهل فن در تولید «فرفره» ما را همراهی میکنند. در نتیجه یکی از برنامههای گذشته و حال و آینده بنده در تولید کمیک همین مجله است که هنوز از راه نرسیده، طرفداران زیادی بهدست آورده و تماسهایی داریم که بچهها دنبال قسمتهای بعدی کمیکهای دنبالهدار «فرفره» هستند. تلاش ما این است که انواع گوناگون کمیک را با تنوع موضوعی در این نشریه کار کنیم.
زینالعابدین افزود: همچنین در مجله «قلک» کمیکهای داستانی بیکلام و بیدیالوگ تحت عنوان «ببین و بگو و بشنو» برای خردسالان مینویسم. به این شکل که از خوانندگان خردسال مجله میخواهیم با دیدن هر قسمت این کمیکها، داستانش را تعریف کرده و صدایشان را ضبط کنند و برای مجله بفرستند و با امکانی که مجله «قلک» دارد، صداهای بچهها بهصورت رایگان در ماه بعدش از گوشی تلفن همراه قابل پخش است؛ در واقع ابزار کمیک باعث قصهگویی بچهها میشود.
وی اظهار کرد: از طرفی بهعنوان مدیر بخش کودک انتشارات سیمای شرق، در صدد انتشار کتابهای کمیک ایرانی و خارجی هستیم که بهعنوان نمونه میتوانم از انتشار مجموعه چند جلدی «قصههای من و بچههام» که از آثار بسیار خوب شهرام شفیعی است نام ببرم که در فصل پاییز منتشر میشود و برای گروه سنی «الف و ب» مناسب است.
علیاکبر زینالعابدین، متولد 1359 در تهران است. آغاز فعالیت حرفهای وی با نشریات کودک و نوجوان و بزرگسال از سال 1377 با ماهنامه سروش نوجوان آغاز شد و سپس همکاری زینالعابدین با مجلات انشا و نویسندگی، رشد کودک، رشد نوآموز، رشد دانشآموز، رشد معلم، روزنامه شهروند، ماهنامه مدیریت ارتباطات، ماهنامه قلک و ماهنامه فرفره ادامه یافت. از جمله کتابهای منتشر شده وی میتوان به «جام جهانی با بچههای ایرانی»، «از کفش حلزونی تا حمام اتوماتیک» و از آثار در دست چاپ به «یک پسر به علاوه کمی پدر»، «ضربالمثلهای تاریخی» و مجموعه «تاریخ عجیب و غریب ایران» اشاره کرد.
نظر شما