آیین رونمایی کتاب «منا منهای بسیاران» برگزار شد
حجتالاسلام مظلومی: نویسندگان با قلم، مظلومیت شهیدان منا را فریاد بزنند
حجتالاسلام مظلومی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در آیین رونمایی از کتاب «منا منهای بسیاران» گفت: افراد زیادی در حج بودند که ظلم فراوانی بر آنها رفت. باید با ارزشترین، ماندگارترین و رساترین فریادها را شما اهالی هنر و قلم سر بدهید. شما میتوانید با کلمات سحرانگیزتان جادو کنید. شمایی که با فریاد رسای قلمتان، مظلومیت شهدای منا را در قالب شعر و برای آیندگان به چاپ رساندید.
بی تعهدی آل سعود برای علاج حادثه
حجتالاسلام دکتر سید جواد مظلومی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در این برنامه گفت: اگر به احکام و معارف اسلامی مراجعه کنیم میدانیم که اگر از کسی بدی دیدیم نباید برای کسی نقل کنیم، چون حکم غیبت پیدا میکند و خداوند دوست ندارد که کسی بدیهای انسان دیگری را آشکار کند، اما در این بین استثناهایی هم وجود دارد و آن اینست که اگر کسی مورد ظلم واقع شد و بر او ستم روا شد این فرد حق داردکه ستم را فریاد بزند.
وی ادامه داد: با مرور حوادث سال گذشته میبینیم که جمعی به ظلم و ستم از این دنیا رفتهاند. جمعی که بیگناه بودند. قصد اغراق نداریم اما کسی که در روز عرفات در صحرای عرفه حاضر شود خداوند به او وعده داده که گناهانش بخشیده میشود. شهدای این فاجعه با قلب پاک در روز عرفه حاضر شده و با خدای خود راز و نیاز کرده بوده و هر قدمشان عبادتی در بارگاه حق تعالی بوده است.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری افزود: کسانی که از خط فکری حضرت آقا آگاهند، میدانند که این حد از عصبانیت و ظلم ستیزی که در بیانات ایشان دیده میشود، نه فقط به خاطر توطئه انجام شده بلکه به دلیل اتفاقات پس از این حادثه است. حتی اگر بپذیریم که آنها هیچ پیشبینی برای وقوع حادثه نداشتند، برای علاج حادثه هم کاری نکردند.
حجتالاسلام مظلومی ادامه داد: دوستان عزیزی از بین ما رخت بر بستند، افرادی که دارای چهرهای درخشان از علم، آگاهی و دانش زمان خود بودند و شهید رکن آبادی یکی از همان چهرههای درخشان در طول زندگی خود بود.
وی در ادامه به بیان خاطرهای از شهید رکن آبادی پرداخت و گفت: در «رمی جمرات» فردی که قرار بود پیام برائت را بخواند، صدایش دچار مشکل شد اما شهید رکنآبادی صرف نظر از مقام و مرتبه خود پیشنهاد دادند که خوشان پیام برائت را قرائت کنند که ابتدا با مخالفت ما به دلایل امنیتی و جایگاه ایشان روبرو شد اما ایشان با درک مفهوم دقیق حج و درک درست از جایگاه انسانی، بیتوجه به پست خود وظیفه رساندن پیام برائت را بر عهده گرفتند.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری خطاب به شاعران حاضر در برنامه افزود: افراد زیادی در حج بودند که ظلم فراوانی بر آنها رفت. باید با ارزشترین، ماندگارترین و رساترین فریادها را شما اهالی هنر و قلم سر بدهید. شما میتوانید با کلمات سحرانگیزتان جادو کنید. شمایی که با فریاد رسای قلم تان، مظلومیت شهدای منا را در قالب شعر و برای آیندگان به چاپ رساندید. شما با قلم خود این توفیق را به دست آوردید تا داد مظلوم را در سر تاسر دنیا به گوش جهان برسانید. شما این توفیق را به میل خود انتخاب کردید و پیام رسان این رسالت الهی هستید.
سکوت دنیا در برابر فاجعه منا!
مرتضی رکنآبادی؛ برادر شهید غضنفر رکنآبادی در این برنامه گفت: اگر چه جنایتی که سال گذشته در منا رقم خورد در نوع خود فجیعترین فاجعه در تاریخ بشر است اما بیشک آخرین آن هم نخواهد بود؛ چنان که ادامه آن را در کشور لیبی، سوریه، یمن و جای جای دنیا توسط عوامل سعودی شاهدیم. اگر به رفتارهای خائنانه عربستانیها در حوادث اخیر مثل فردودگاه جده، حادثه منا و کمی قبل و بعد از آن نگاهی بیندازیم، میبینیم که همگی با یک هدف، به صورت پیوسته و در یک راستا بود. پیگیری و مطالبه مجازات آن توسط تمام ملتها میتواند پایانی بر رفتارهای ددمنشانه آنها باشد.
وی به خود فروختگی برخی سران کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: اگر دنیا در مقابل آنها نایستند باید منتظر فجایع بزرگتری باشیم. جای تاسف است که دولتها در برابر این حادثه سکوت کرده و در برابر این ظلمهای روا شده نمیایستند. این دولتها با سکوتشان در این فجایع شریکند و بسا گناه بزرگتری دارند.
برادر شهید غضنفر رکنآبادی با اشاره به سکوت معنادار کشورهای مسلمان با گذشت حدود یکسال از وقوع حادثه گفت: در این فاجعه نه تنها از شورای امنیت و سازمان ملل و صدور قطعنامه و بیانیه خبری نیست، بلکه فعالان سیاسی، روشنفکران، و نخبگان سیاسی دنیا نیز سکوت کردهاند.
رکنآبادی با اشاره به بی لیاقتی و ناکارآمدی رژیم آل سعود اشاره کرد و گفت: آنها لیاقت برگزاری و اداره بزرگترین تجمع مسلمانان را ندارند و جامعه جهانی باید این بی لیاقتی آل سعود را بپذیرد.
انتظارات بازماندگان حادثه منا
مسعود سیاح گرجی، قاری بینالمللی اعزامی سیمای جمهوری اسلامی ایران و از بازماندگان حادثه منا گفت: خودم در این حوادث حضور داشته و تلخی آنرا با تمام وجودم احساس کردم. در روز حادثه و پیش از آغاز تلاطمها، متوجه تحرکات عجیب هلیکوپترهای عربستان بر فراز منا بودم و برایم عجیب بودکه آنها هیچ اقدامی نمیکردند. به نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت موضوع را عنوان کردم و گفتم که از این تحرکات بوی توطئه میآید. چطور میشود کشور عربستان که سالهای سال حج رامدیریت کرده، نتواند هیچ حرکتی برای پیشگیری از وقوع حوادث فجیعتر انجام دهد.
وی در بیان خواسته خود اظهار کرد: من بر سخنان مقام معظم رهبری هیچ حرفی نمیزنم اما انتظار دارم تا کمیتهای «حقیقت یاب» دور از این هیاهو ابعاد واقعی این حادثه را روشن کند. حوادث پس از این جنایت بود که قلب مرا به درد آورد. این که از سوی آنها عنوان میشد که چون ایرانی هستند به آنها توجه نکنید و یا به ایرانیها آب ندهید و به خود اجازه میدادند تا بر روی پیکر مطهر حادثه دیدگان راه بروند.
وی با یادآوری و توصیف آن لحظات گفت: از تشنگی و خستگی طاقتفرسا در گرمای وحشتناک منا جانی نداشتم اما ظلم فراوانی که به هموطنان رفت را دیدم و متوجه بودم. مثلی هست که میگوید شنیدن کی بود مانند دیدن و یادآوری این لحظات تا عمق استخوانم را میسوزاند.
سیاح گرجی در ادامه به کودک دوساله سیاه یوستی اشاره کرد و گفت: کودک دو ساله سیاه پوستی در نزدیکم بود که به شدت عطش داشت و مادرش را گم کرده بود و به شدت گریه میکرد. من در آن روز یاد مصیبتهای کربلا افتادم و با دیدن اشکهای مظلومانه کودک به یاد لبهای تشنه حضرت رقیه افتادم و به این فکر کردم که آن روز در صحرای محشر برای اهل بیت پیامبر چه اتفاقی افتاد.
وی با اشاره به اینکه در طواف خانه خدا همه با هم برادر و برابر هستند اشاره کرده و افزود: ما در آنجا سیاه و سفید نداشتیم، شیعه و سنی نداشتیم و همه بندگان خدا بودیم. آل سعود خبیث، انسان را قبول ندارند و فقط میگویند که ما هستیم. آنها ثمره آل یهودند که میگویند ما از همه برتریم!
قاری بینالمللی اعزامی سیمای جمهوری اسلامی ایران در پایان به ابعاد وسیع این فاجعه اشاره کرد و گفت: سخن در باب این فاجعه که هیچگاه به فراموشی سپرده نمی شود زیاد است اما با تمام خانوادههایی که حتی اجسادی از شهدای خود ندارند ابراز همدردی کرده و برای آرامش شان دعا میکنم.
بی کفایتی رژیم آل سعود
سعید رنجبریان، رئیس فرهنگسرای مهر و مدیر فرهنگی هنری منطقه نوزده، در این برنامه گفت: در این فاجعه هر کس به قدر و قیمت بضاعت خود این جنایت را محکوم کرد، یکی با مشت گره کرده که مشابه آن را در نماز جمعه روز قبل شاهد بودیم، یکی با برگزاری کمپین در فضای مجازی، یکی با کشیدن کاریکاتور و نقاشی و دیگری با قلم. متاسفانه این اولین باری نیست که علیه جهان اسلام، حوادث عظیمی رخ میدهد و این بی کفایتی رژیم آل سعود چهره اسلام را در پیش چشم جهانیان نازیبا میکند.
در پایان برنامه علیرضا قزوه، میلاد عرفانپور، مصطفی محدثی خراسانی، نفیسه سادات موسوی، محسن رضوانی، مهدی جهاندار و فاطمه نانی زاد در وصف شهدای مظلوم منا شعرخوانی کردند و کتاب «منا منهای بسیاران» رونمایی شد.
نظر شما