دوماهنامه فرهنگی هنری «نقد هنر»، با پروندهای مفصل از آثار دیوید آلن ممت، نویسنده و کارگردان نامدار تئاتر و سینما منتشر شد.
ممت، قلم کوبندهای در نقد دارد. توجه جهانی به آثار او باعث ارائه رها و آزاد اندیشههایش در بحث نقد و توصیه شده است.
او در ایران طرفداران زیادی دارد. کتابهایش ترجمه میشوند و نمایشنامههایش به روی صحنه میروند. با این توضیح، به نظر میرسد که همچنان باید او را شناخت.
در شماره نخست «نقد هنر» نقد سه نمایشنامه «بوفالوی آمریکایی»، «اولئانا» و «گلنگری گلن راس» و توصیه ممت در انجمن منتقدان تئاتر آمریکا خطاب به بازیگران، منتشر شده است.
«نقد هنر» در چهار بخش اصلی یادداشت، گفتوگو، نقد نمایشنامه و نقد کتاب، پرونده دیوید ممت را موردبررسی قرار داده است.
بخش یادداشت، حاوی خطابهای از سوی انجمن منتقدان تئاتر آمریکا به قلم دیوید ممت است که «بازیگری که خودش را نقد نکند، بیحاصل و ثمر است» نام دارد.
از میان آثار ممت، نمایشنامه رادیویی «4 صبح» برای نخستینبار توسط «نقد هنر» ترجمه و ارائه شده است. این اقدام میتواند فرصت خوبی برای دانشجویان رشته تئاتر باشد تا با شیوه نگارشی این نمایشنامهنویس آمریکایی بیشتر آشنا شوند.
گفتوگوی بلند «جان لار» با دیوید ممت، مقالهای پیرامون نمایش رادیویی به قلم ممت و نقد کتاب «تئاتر» او توسط «متیو سیاستون» از دیگر مطالب این شماره از «نقد هنر» است.
«اخلاق، فضیلت نقد و منتقد» به قلم حمیدرضا قنبری، عنوان سخن سردبیر در شماره نخست مجله «نقد هنر» است.
در بخش «از سخن سردبیر» میخوانیم: «سالیانی است ترویج بیاخلاقی در بُن جامعه که از رواج دروغ و مزدوری سر برآورده، افسوسها را بیشتر کرده. ردای منتقد، بر اندامهای بیقوارهای تنپوش میشود که جز بدنامی نقد و بیاعتمادی به جمع منتقدان، هدف دیگری ندارد. قلمهای بیبته، حکم تیغ و تبر پیدا کردهاند و فضیلتشان در تندوتیز بودنشان است.»
شماره نخست دوماهنامه فرهنگی هنری «نقد هنر» به صاحبامتیازی و مدیرمسئولی سارا منصوری و سردبیری حمیدرضا قنبری در 104صفحه به بهای 5 هزار تومان در تابستان 1395 منتشر شده است.
نظر شما