سه‌شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
دریافت 15 عنوان کتاب در نخستین کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی/  آرشیو منابع حقوق شهروندی ایجاد می‌شود

سید محمد هاشمی، دبیر کمیته علمی نخستین کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی گفت: 15 عنوان کتاب تاکنون به دبیرخانه واصل شده است. هدف از این کار نیز ایجاد آرشیو منابع حقوق شهروندی است.

سید محمد هاشمی، دبیر کمیته علمی نخستین کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره سیاست‌های علمی این کنگره، عنوان کرد: در راستای تاکید کمیته علمی، دبیرخانه دائمی کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی اقدام به ارائه فراخوان‌هایی با محوریت آثار مکتوب در سه سطح کرد.

وی با برشمردن محورهای مصوب کمیته علمی برای نگارش مقالات، افزود: بخش اول فراخوان مقالات علمی است که در محورهای مصوب کمیته علمی بوده است. از تمامی استادان، پژوهشگران و صاحب‌نظران دعوت کرده‌ایم تا ضمن ارائه مقالات خود بر غنای علمی این کنگره بیفزایند.

هاشمی درباره محور دوم فراخوان، بیان کرد: بخش دوم فراخوان مربوط به کتب حقوق شهروندی است که طی این فراخوان از تمامی مولفان و گردآورندگان کتب و مترجمان در سراسر کشور درخواست شد تا کتاب‌های منتشر شده خود را برای دبیرخانه ارسال کنند.

به گفته وی، این اقدام برای نویسندگان، ضمن معرفی کتابشان، این امتیاز را دارد که این افراد در صورت تائید کتاب از سوی کمیته علمی، به عنوان عضو کمیته علمی یا هیات داوری منصوب شوند، همچنین کتب منتخب در روز برگزاری کنگره جوایز ویژه دریافت خواهند کرد. ضمناً تا زمان برگزاری کنگره، جلسات نقد و بررسی و رونمایی از کتب منتخب باحضور مولفان و مترجمان و اعضای کمیته علمی برگزار خواهد شد.


وی اضافه کرد: فراخوان سوم که در دست طراحی و آماده ارسال است؛ فراخوان پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها با عنوان و مضمون حقوق شهروندی است. در این راستا از تمامی اشخاصی که در حوزه حقوق شهروندی پایان‌نامه و یا رساله‌ای تدوین کرده‌اند، دعوت به عمل آمد تا نسخه‌ای از اثر مکتوب خود را به دبیرخانه ارسال کنند تا در صورت تائید محتوا در کمیته علمی یا هیات داوری با دبیرخانه کنگره حقوق شهروندی همکاری کنند. این نویسندگان در صورت صلاحدید کمیته علمی ممکن است به عنوان هیات داوری در کنار کمیته علمی قرار بگیرند.

دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی درباره اهداف کنگره از دریافت آثار مکتوب گفت: این سه فراخوان در راستای ایجاد آرشیو منابع حقوق شهروندی انجام شده تا بتوانیم با برگزاری جلسات هم اندیشی و نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی به یک نگاه مشترک در حقوق شهروندی با توجه به رویکرد اصلی کنگره یعنی جنبه فرهنگی اجتماعی برسیم.

برنامه دبیرخانه برای مکتوبات واصله چیست ؟

هاشمی با بیان اینکه مقالات واصله پس از بررسی و رفع ایرادهای احتمالی در سه سطح چاپ خواهند شد، افزود: مقالات واصله پس از رفع ایرادهای احتمالی اعلامی توسط داوران در کتابچه مجموعه مقالات کنگره به چاپ رسد.

وی تاکید کرد: مقالات منتخب کمیته علمی و هیات داوری نیز در فصلنامه‌های علمی تخصصی مانند فصلنامه حقوق ملل، فصلنامه مطالعات شهریارپژوهی و فصلنامه مطالعات افکارعمومی به چاپ خواهد رسید.

دبیر کمیته علمی نخستین کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی گفت: تعدادی از مقالات برتر نیز به انتخاب کمیته علمی و هیات داوران در فصلنامه‌های علمی پژوهشی چاپ خواهد شد. برای کتب منتخب جلسات نقد و بررسی و رونمایی برگزار می‌شود. همچنین در حال رایزنی برای ایجاد و انعقاد تفاهم‌نامه خرید کتاب‌ها از سوی حامیان نیز هستیم.

هاشمی ضمن تقدیر از همراهان کنگره در بخش علمی، عنوان کرد: برخی ناشران و فصلنامه‌های علمی تخصصی «حقوق ملل، مطالعات افکار عمومی و شهریارپژوهی» از جمله موسساتی هستند که در چاپ و نشر مکتوبات با دبیرخانه دائمی کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی همکاری می‌کنند.

دبیر کمیته علمی اولین کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی در پایان با ارائه آماری از فعالیت‌های بخش علمی، گفت: تاکنون حدود 200 مقاله در طی سه ماه که از اعلام رسمی فراخوان می‌گذرد به دبیرخانه واصل شده که به نسبت بازه زمانی، بسیار قابل توجه است. همچنین نزدیک به 15 جلد کتاب نیز به دبیرخانه واصل شده که در دست بررسی و داوری در کمیته علمی کنگره است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها