نشست رسانهای دوازدهمین همایش بینالمللی سواحل و بنادر برگزار شد
سعیدنژاد: توسعه دریامحور با توسعه فرهنگی امکانپذیر است/ توجه به توسعه دریامحور در کتابهای درسی
سعیدنژاد، رئیس سازمان بنادر و دریانوردی در نشست رسانهای دوازدهمین همایش بینالمللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی که آبان امسال برگزار میشود، گفت: فرهنگسازی برای توسعه دریامحور نیازمند توجه به انتشار کتاب و فیلمهایی برای ساکنان دور از دریاست.
سعیدنژاد در این نشست درباره اهداف همایش توضیح داد: همایش بینالمللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی یکی از مهمترین رویدادهای مهم علمی در کشور و منطقه خلیج فارس است که میکوشد فضایی مناسب برای بحث و تبادل نظر و انتقال تجربیات میان متخصصین و مهندسین سواحل، بنادر و سازه های دریایی از کشورهای مختلف ایجاد کند.
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه آخرین دستاوردهای علمی، فنی و تجربی دنیا در این همایش مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد، ادامه داد: افزون بر این ICOPMAS، زمینه ارایه توانمندیهای تخصصی موجود متطقه را برای کارشناسان و شرکتهای مهندسین مشاور و نیز پیمانکاران و سازندگان تجهیزات بندری و دریایی فراهم میکند.
نمایشگاهی از آخرین کتابهای منتشر شده دریانوردی
به گفته سعیدنژاد همایش بینالمللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی بستر لازم برای کارفرمایان، مهندسین مشاور، پیمانکاران و دیگر متقاضیان خدمات و امکانات مهندسی سواحل، بنادر و سازههای دریایی برای تصمیمگیری، برنامهریزی، همکاریهای علمی و دانشگاهی مهیا میکند.
وی درباره زمان نامنویسی در «همایش بینالمللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی» گفت: نامنویسی پژوهشگران و ارایه مقالات از پانزدهم دیماه سال گذشته آغاز شد و تا بیستم مهرماه امسال ادامه دارد. این همایش از دهم تا دوازدهم آبان 1395 در هال المپیک تهران برگزار خواهد شد. همچنین در حاشیه این همایش علمی، نمایشگاهی برای ارایه دستاوردهای علمی و پژوهشی از جمله آخرین کتابهای منتشر شده در این حوزه برگزار میشود.
سعیدنژاد درباره شیوه حمایت از پژوهشگران و خروجیهای همایشهای گذشته توضیح داد: وبسایت همایش به چهار زبان کل مقالاتی که از سال 1369 تا کنون در حوزه دریانوردی منتشر شده را برای دانشجویان و پژوهشگران قابل دسترس گذاشته است. ضمن این که فیلم سخنرانان کلیدی در این سایت ارایه شده است. حمایتهایی از دانشگاهها و مراکز علمی انجام میشود و بانک اطلاعات دریایی که وجود دارد، در اختیار دانشگاههاست و دانشجوها میتوانند متناسب با موضوع پایاننامه خود میتوانند از این منابع برخوردار شوند.
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی توسعه فرهنگی برای شناخت کارکرد دریا را بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: توسعه دریا محور نیز بسیار مهم است. همین طرح موضوع در رسانهها، افکار عمومی و حتی در طرح موضوع در کتابهای درسی دانشآموزان نیز در این زمینه مورد توجه است.
وی ادامه داد: اگر در کشور موضوع دریا را مطرح میکنیم، باید این شناخت را از سال اول ابتدایی آغاز کنیم. میزان مباحثی درباره توسعه دریا محور در کتابهای درسی به طور مستقیم و غیر مستقیم هدف ما بوده است که در سه سال اخیر با رشد مناسب و قابل توجه همراه بوده است.
این مقام مسئول در توضیح آموزش غیر مستقیم مفاهیم دریامحور در کتابهای درسی توضیح داد: در کتابهای دانشآموزان مناطق ساحلی کشور، در کنار توضیح دریا، از مثالهایی با موضوع دریا و بندر در درسهایی چون ادبیات و ریاضیات بهره گرفته شده است.
احیای رشته دریانوردی در دانشگاه چابهار
به گفته سعیدنژاد مجموعه این اقدامات، اعم از همایشها، نمایشگاهها، مباحثی که در کتابهای درسی و غیر درسی مطرح میشود و مباحثی که در دورههای دانشگاهی مطرح است، باید کاری بلندمدت باشد. ما دانشگاه دریانوردی چابهار را سه سال قبل داشتیم که رشته دریانوردی نداشت. رایزنیهای زیادی با شرکتهای کشتیرانی شد تا بتوانند بخشهای کارآموزی و کارورزی دانشجویان در این مراکز صورت گیرد. این رشته مجددا احیا شد.
وی با اشاره حوزههای جمعیتی ایران، افزود: متاسفانه اهالی شهرهایی مثل اصفهان، مشهد، تبریز، یزد و ... آشنایی چندانی با صنایع دریایی ندارند و این توسعه فرهنگی باید از طریق کتاب، فیلم و... صورت گیرد. این کاری دشوار است. 65 درصد جمعیتی جهان در 150 کلیومتری دریا ساکن هستند اما در ایران چنین نیست برای همین، فرهنگسازی و اطلاعرسانی در حوزه دریا برای ما دشوارتر است. برگزاری همایشها، هفته دریانوردی بهانهای برای توسعه این امر است.
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: توسعه دریامحور هیچگاه کافی نیست. زیرا مرکز ثقل جمعیتی ما از دریا فاصله دارد و میتوان سالها در امر معرفی دریا و توسعه دریا محور در کتابها و فیلمها و دیگر منابع اطلاعرسانی کوشید. ما فاصله زیادی برای هدایت جمعیت به سمت دریا داریم.
سعیدنژاد با اشاره به وجود سه ترمینال در بندر شهید رجایی گفت: پیشنهاد ریالی برای ترمینال شماره یک از پیمانکار دریافت کردهایم و برای اداره با بهرهبرداری از ترمینال دو، مطالعات و بررسیهای لازم و برای انجام و روش کار صورت گرفته است. فراخوان عمومی برای اداره یا بهرهبرداری از این ترمینال به زودی منتشر میشود.
نظر شما