دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۴
جنگ‌خواه: موافق برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب نیستم / تبلیغات ضعیف نمایشگاه‌ها

مدیر کتابفروشی «دریا» با بیان این‌که چندان با برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب موافق نیستم، گفت: شایسته است به جای برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب، آن‌هم نمایشگاه‌هایی که در بیشتر موارد کتاب‌های قدیمی و خاک‌خورده عرضه می‌کنند، اجرای دوباره طرح‌هایی مانند «کتابفروشی به وسعت ایران» را از سر گرفت.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ نمایشگاه‌های استانی کتاب هرساله به همت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و همکاری ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها برگزار می‌شوند. بدون تردید برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب این امکان را در اختیار مردم به ویژه آن‌هایی که در مناطق دوردست کشور زندگی می‌کنند، می‌گذارند تا با آثار نویسندگان حوزه‌های مختلف آشنا و از تازه‌های کتاب مطلع شوند. اما نمایشگاه‌های استانی کتاب با همه فوایدی که دارند مورد نقد بسیاری از اهالی کتاب قرار گرفته‌اند. به این منظور «ایبنا» می‌کوشد در قالب سلسله گفت‌وگو با مدیران استانی، ناشران، کتابفروشان و دست‌اندرکاران برپایی این نمایشگاه‌ها، دیدگاه‌های مختلف اعم از موافقان و مخالفان برپایی این رویدادهای فرهنگی را بررسی کند.
 
محمد جنگ‌خواه، مدیر کتابفروشی «دریا» در این‌باره به خبرنگار «ایبنا» گفت: شایسته است به جای برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب، آن‌هم نمایشگاه‌هایی که در بیشتر موارد کتاب‌های قدیمی و خاک‌خورده عرضه می‌کنند،  اجرای دوباره طرح‌هایی مانند «کتابفروشی به وسعت ایران»، «عیدانه کتاب» و «تابستانه کتاب» را از سر گرفت.  
 
وی توضیح داد: در طرح‌های نامبرده به دلیل اتخاذ تدابیر مناسب از سوی مسئولان و متولیان برای استفاده از بُن کتاب و همچنین ارائه تخفیف مضاعف از سوی برخی از ناشران، بسیاری از خانواده‌ها که حتی فقط برای مشاهده کتاب‌ها به کتابفروشی‌ها می‌آمدند، به خرید کتاب ترغیب می‌شدند، اما در نمایشگاه‌های استانی کتاب افرادی هم که با نیت خرید کتاب حضور می‌یابند، در برخی موارد به دلیل محسوس بودن جای خالی ناشران حرفه‌ای و تازه‌های نشر، دست خالی برمی‌گردند.
 
مدیر کتابفروشی «دریا» ضمن تأکید بر صرف بودجه برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب در اجرای طرح‌های نامبرده، اظهار کرد: اگر هم همچنان تصمیم بر برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب است، بهتر است مسئولان این پروژه، در انتخاب زمان‌هایی از فصول سال دقت بیشتری اِعمال کنند تا مردم بیشتری بتوانند در این فرایند حضور یابند.
 
وی افزود: از متولیان برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب می‌خواهم که زمینه را برای حضور ناشران و کتابفروشان برتر و برجسته مانند اساتید، امیرکبیر و ققنوس را در این نمایشگاه‌ها فراهم کنند تا با کیفیت بهتری برگزار شوند.
 
جنگ‌خواه گفت: متأسفانه تبلیغات برای معرفی و برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب بسیار ضعیف است. به همین دلیل بسیاری از علاقه‌مندان به کتاب از حضور در این فرایند بی‌بهره می‌مانند. امیدوارم مسئولان نسبت به رفع این معضل نیز تمهیداتی بیندیشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها