علی نیکنام، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران به مناسبت روز جهانی عصای سفید و روز نابینایان، از کتابداران نابینای این استان تجلیل کرد.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان تهران در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: با توجه به توانمندیهای معلولان بالاخص نابینایان در عرصههای مختلف سعی شده بستر مناسب برای شکوفایی استعدادها و توانمندیهای نابینایان در بخش تخصصی کتابخانهها فراهم شود تا بیش از پیش شاهد حضور نابینایان در جامعه باشیم.
وی با اشاره به اینکه تجهیزات و امکانات خوبی در سال جاری برای بخش تخصصی نابینایان پیشبینی شده است، ادامه داد: امیدواریم با استانداردسازی بخش نابینایان در سه کتابخانه نسبت به تولید محتوی و گویاسازی کتب در استان اقدامات شایستهای برای این قشر انجام دهیم.
نیکنام در این مراسم به ارائه گزارشی از وضعیت بخش نابینایان استان پرداخت و گفت: هم اکنون سه بخش ویژه نابینایان در کتابخانههای عمومی شهرهای تهران، شمیرانات و اسلامشهر با ظرفیت 13500 عنوان کتاب گویا و 817 جلد کتاب بریل در حال ارائه خدمات به اعضا نابینا و کمبینا در کتابخانههای عمومی استان است.
وی درباره تجهیزات بخشهای نابینایان استان افزود: استودیو تخصصی تولید کتاب گویای اداره کل کتابخانههای عمومی تهران در کتابخانه عمومی شهید چمران شهر تهران، اتاق اکوستیک بخش نابینایان کتابخانه عمومی مصطفی خمینی اسلامشهر و چاپگر بریل کتابخانه عمومی حضرت فاطمه (س) شهر تهران توانایی ارائه کتابهای گویای تولیدی خود و چاپ کتاب به تمامی کتابخانههای با خدمات ویژه برای نابینایان در کل کشور را داراست.
نیکنام درباره فعالیتهای فرهنگی بخش نابینان نیز گفت: در حال حاضر کلاسهای آموزشی شامل کامپیوتر، خط بریل و جلسات کتابخوانی به همت جمال لطفی کتابدار بخش نابینایان کتابخانه عمومی مصطفی خمینی در حال برگزاری است و امانت پستی کتاب در کتابخانه عمومی شهید باهنر شهرستان شمیرانات نیز به ارائه خدمات به اعضا میپردازند.
سپس مدیرکل کتابخانههای عمومی تهران با اهدای لوح تقدیر و هدیه به رسم یادبود از همایون شاهمرادی، کتابدار کتابخانه عمومی شهید باهنر شمیرانات، جمال لطفی، کتابدار کتابخانه عمومی مصطفی خمینی اسلامشهر و شهرزاد دهقان، کتابدار کتابخانه عمومی حضرت فاطمه(س) شهر تهران و فرزانه شاهمرادی، کتابدار کتابخانه عمومی شهید باهنر شمیرانات تجلیل کرد.
15 اﮐﺘﺒﺮ برابر با 23 مهر روز ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﺎن و ﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ اﺳﺖ. اﯾﻦ روز برای اﻫﻤﯿﺖ ﺑﻪ روﺷﻨﺪﻻن، ﺗﻮﺟﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ ﻣﺸﮑﻼت آﻧﻬﺎ و اﯾﺠﺎد ﻣﺤﯿﻂﻫﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای اﺳﺘﻔﺎدهﮐﻨﻨﺪﮔﺎن از ﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ نامگذاری شده است. ﻋﻼوه ﺑﺮ اﯾﻦ، از ﺳﺎل 1964 ﮐﻪ اﯾﻦ روز ﺗﺼﻮﯾﺐ ﺷﺪه اﺳﺖ، ﺑﻬﺎﻧﻪای ﺑﺮای ﭘﺎﺳﺪاﺷﺖ دﺳﺘﺎوردﻫﺎی اﻓﺮاد ﻧﺎﺑﯿﻨﺎ ﺑﻪ ﺣﺴﺎب ﻣﯽ آﯾﺪ.
نظر شما