فاتحی: 10 شاعر برتر در اشکواره بینالمللی شعر عاشورایی معرفی میشوند/ زمینه خلق جریان ترجیعبندنویسی
اشکواره بینالمللی شعر بانوان عاشورایی با معرفی 10 شاعر برتر، بیستم آبان به کار خود پایان میدهد. فاتحی دبیر جشنواره گفت: موضوع مادران شهید در این کنگره از محورهای کلیدی بود.
فاتحی در این نشست، برگزاری دومین اشکواره را کوششی از سوی بنیاد آیههای ایثار و تلاش دانست و گفت: این بنیاد را خانواده و بانوان ایثارگر و فرهیخته تشکیل دادهاند و لاله افتخاری، معصومه آباد و خانمها رضازاده، سعیدی و لاجوردی از موسسان آن هستند.
به گفته وی، این بنیاد پس از تاسیس در سال 1380 کوشید تا برنامههایی در زمینه فرهنگ ایثار و معرفی خانواده و زنان ایثارگر به جامعه اجرا کند. انتشار 68 عنوان کتاب با شمارگان یک میلیون نسخه یکی از این اقدامات بود. این آثار که با عنوان «پیک افتخار» منتشر شدند را میتوان فقط در 10 دقیقه مطالعه کرد. برگزاری 4 دوره جشنواره فیلم کوثر و تدارک برگزاری پنجمین دوره آن نیز از دیگر اقدامات این بنیاد است.
فاتحی در ادامه با اشاره به برگزاری سه دوره جشنواره شعر عاشورایی درباره دلیل انتخاب نام «اشکواره» برای آن افزود: در دوره چهارم به دلیل نزدیک شدن عنوان جشنواره به موضوع و آثار، عنوان «اشکواره» انتخاب شد. موضوع مادران شهید در این کنگره از محورهای کلیدی بود.
وی اضافه کرد: کتابی با عنوان «از آن زنان اساطیری» نیز برای این کنگره بینالمللی شعر در دست انتشار است که در آیین پایانی رونمایی میشود.
دبیر چهارمین «اشکواره بینالمللی شعر بانوان عاشورایی» به دغدغههای رهبر معظم انقلاب در جمع شاعرانی که در ماه رمضان نزد ایشان آمدند، گفت: ایشان در سخنانشان از ضرورت توجه به شعر به عنوان «ابزار مبارزه» سخن گفتند. با توجه به سخنان ایشان تصمیم گرفتیم امسال چهارمین اشکواره را زودتر از موعد برگزار کنیم. بنابراین، بیستم شهریور امسال فراخوان منتشر و زمان آن تا بیستم مهرماه اعلام شد. اما با وجود استقبال تا پایان مهرماه این زمان تمدید شد. بخش بینالمللی جشنواره نیز در مرکز ترجمه حوزه هنری فعال و فراخوان جشنواره به 6 زبان روسی، انگلیسی، عربی، اردو، ترکی استانبولی و ترکی آذری ترجمه شد.
فاتحی زمان برگزاری آیین پایانی این کنگره را پنجشنبه، بیستم آبان عنوان کرد و گفت: در این مراسم که از ساعت 14 و 30 دقیقه در تالار سوره حوزه هنری برگزار میشود، برگزیدگان داخلی و خارجی اشکواره به شعرخوانی میپردازند.
قادر طراوتپور، دبیر علمی این اشکواره نیز اظهار کرد: فراخوان اشکواره از طریق رایزنیها فرهنگی ایران در کشورهای بحرین، الجزایر، هند، افغانستان، پاکستان، عراق، یمن، ترکیه، لبنان، کویت و مالزی منتشر شد. سرودههای دریافتی نیز توسط تیم حوزه هنری ترجمه و سپس داوری شد که شماری از برگزیدگان به تهران دعوت میشوند.
طراوتپور درباره تعدد آثار دریافتی این دوره از جشنواره گفت: 350 شاعر داخلی با ارسال بیش از ۵۷۰ شعر به این فراخوان پاسخ دادند و در بخش خارجی نیز نزدیک به ۵۰ شعر به دبیرخانه رسید. همچنین 10 ترجیعبند به دبیرخانه رسید که با توجه به سخت بودن سرودن شعر در این قالب میتوان این اشکواره را زمینه خلق جریان ترجیعبندنویسی دانست. در داوری شعرها کوشیدیم اشعار را بر اساس محتوا داوری کنیم. شاعرانی از کشورهای لبنان و روسیه در آیین پایانی شعر میخوانند.
نظر شما