کتاب «عذا درمانی» با محور آشنایی با مزاجها، درمان فشار خون و تقویت حافظه به همت انتشارات «اندیشه طلائی» روانه بازار نشر طب سنتی شده است.
«توصیههای عمومی»، «سرطان» و «چاقی» عنوانهای سه بخش نخست کتاب هستند. «مزاجشناسی» ازجمله موضوعات فصل نخست کتاب است. مولف درباره نشانههای غلبه صفرای غیرطبیعی در بدن نوشته است: «تشنگی و سوزش جگر، تلخی دهان، سردرد و درد شقیقه، ترکخوردن پوست دست و یا پا، خواب جنگ و ستیز و آتش، شوره شر، تندخوئی، بهانهجوئی، زردی مدفوع، حالت تهوع و خارش بدن»
تاثیر مصرف سبزیها در سلامت بدن از دیگر موضوعات بخش نخست کتاب است. نویسنده در طرح فواید مختلف سبزیها به املاح معدنی و ویتامینهای اختصاصی، فیبر، عامل پیشگیری از سرطان اشاره کرده است. در این بخش به مضرات استفاده از نوشابههای انرژیزا نیز پرداخته شده است. نوشابه انرژیزا هیچ فایدهای برای رفع خستگی ندارد و مصرف زیاد آن سلامت فرد را بهخطر میاندازد. قند این نوشیدنیها چهار برابر نوشابههای معمولی است. در تولید این نوع نوشابهها از شکر، محرکها و مواد با اثرات تخدیری استفاده میشود و برای آنکه آنرا هر چه بیشتر به نوشابههای عادی شبیه کنند به آن اسانس و رنگ میافزایند.
سه بخش دیگر این کتاب به مباحث «فشار خون»، «کبد» و «دیابت» اختصاص دارد. درباره فشار خون در صفحه 116 کتاب آمده است: «به گفته پزشکان مصرف ویتامین D به کاهش فشار خون کمک میکند. مکملهای ویتامین D مانند داروها در پایین آوردن فشار خون موثرند و حتی میتوانند به اندازه برخی از داروهای تجویزی موثر باشند. براساس مطالعههای انجام شده کمبود ویتامین D در بدن موجب بالا رفتن فشار خون میشود.»
در بخش دیگری از این مطلب میخوانیم: «برخی از سبزیها مانند اسفناج، کرفس، ریواس، بهطور طبیعی حاوی مقدار زیادی سدیم هستند. بنابراین مصرف آنها باید در افراد مبتلا به فشار خون کاهش یابد.
نویسنده در سه بخش پایانی کتاب به موضوعات «معده»، «قلب» و «مغز و عصب و حافظه» پرداخته است.
در صفحه 198 کتاب در آخرین بخش کتاب درباره تاثیر ویتامینها در بهبود مغز، عصب و حافظه آمده است: «ویتامینهای E و A میتوانند با از میان برداشتن رادیکالهای آزاد و عوامل گرفتگی عروق و کاهش فشار خون از بروز سکته مغزی جلوگیری کنند. بهطور کلی، برای پیشگیری از ابتلا به این ضایعه، افراد باید حبوبات، آجیل و مغز دانههای خوراکی و سایر پروتئینهای گیاهی را بیشتر از پروتئینهای حیوانی در برنامه غذایی روزانه مصرف کنید.»
چاپ نخست کتاب «غذا درمانی» با شمارگان یکهزار نسخه در 201 صفحه، به بهای 13 هزار تومان از سوی انتشارات «اندیشه طلائی» به بازار کتاب طب سنتی عرضه شده است.
نظر شما