شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۷
کوثری: مسائل اقتصادی دلیل کتاب نخواندن جامعه نیست / سیستم اطلاع‌رسانی کتاب مکانیکی است

مسعود کوثری، مدیر انتشارات علمی فرهنگی در بازدید از نمایشگاه مطبوعات، با حضور در غرفه موسسه خانه کتاب اظهار کرد: بی‌توجهی به کتاب و کتابخوانی به مسائل اقتصادی مربوط نمی‌شود و گران بودن کتاب و پایین بودن درآمد خانواده‌ها در کاهش سرانه مطالعه تاثیرگذار نیست، چراکه این شرایط به دلیل بی‌رغبتی مردم به کتاب است.

مسعود کوثری به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت:‌ نمایشگاه امسال منظم‌تر از سال‌ها گذشته برگزار شده، اما فکر می‌کنم حال اهالی مطبوعات چندان خوب نیست و آن شور و نشاطی که باید در دل اهل مطبوعات باشد وجود ندارد که دلایل این موضوع به عوامل مختلفی برمی‌گردد و باید بررسی شود.

وی ادامه داد: با مشاهده نشریات و بررسی فعالیت‌های آن‌ها متوجه می‌شویم که اقبال به مجلات کم شده است که وجود چنین شرایطی برای رسانه‌ها خوب نیست.

مدیر انتشارات علمی فرهنگی با اشاره به وضعیت کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: سرانه مطالعه و شمارگان کتاب به شدت کاهش پیدا کرده و این به دلایل مختلفی برمی‌گردد. در حال حاضر بیشترین کتاب‌ها در حوزه کودک و نوجوان منتشر می‌شود، اما باید پیگیری کنیم که چرا کودکان ما به محض ورود به دوران نوجوانی و جوانی به کتاب بی‌علاقه می‌شوند.

وی افزود: من فکر نمی‌کنم دلیل این بی‌توجهی به مسائل اقتصادی ربط داشته باشد و به نظرم گران بودن کتاب و درآمد پایین خانواده‌ها در کاهش سرانه کتاب تاثیرگذار نیست و این وضعیت به دلیل بی‌رغبتی مردم به کتاب است. البته در این بین مواردی مانند اینترنت و شبکه‌های اجتماعی بی‌تاثیر نبوده‌اند.

کوثری در توضیح نقش کتاب‌های رمان و شعر در توسعه فرهنگی جامعه گفت:‌ کتاب‌های شعر و رمان باعث می‌شود تا انسان به خودش نزدیک شود اما احساس می‌کنم که این روزها هیچکس علاقه‌ای ندارد تا خودش را بهتر بشناسد و فروش این کتاب‌ها که بسیار مهم هم هستند، پایین آمده است.

وی ادامه داد:‌ کمیت‌گرایی در عرصه فرهنگ، کنکورگرایی و حضور شبکه‌های اجتماعی سه عاملی است که باعث شده میل به کتاب و کتابخوانی در جامعه پایین بیاید؛ بنابراین باید این سه عامل را بررسی شود تا به راهکاری برای خروج از شرایط فعلی برسیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به فعالیت‌های «ایبنا» اظهار کرد: به‌نظرم هنوز خبرگزاری کتاب ایران با اهدافش فاصله دارد چراکه به‌عنوان یک نهاد دولتی یا شبه‌دولتی عمل می‌کند. خبرگزاری کتاب، خبرهای کتاب را پوشش می‌دهد اما نتوانسته ارتباط کاملی میان مردم و کتاب برقرار کند. متاسفانه نه تنها در «ایبنا» بلکه در سایر رسانه‌ها نیز، اخباری که درباره کتاب منتشر می‌شود کاملا مکانیکی است و نیاز است که این سیستم اصلاح شود تا فاصله مردم با کتاب کمتر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها