تجدید میثاق مسئولان فرهنگی کشور با آرمانهای امام راحل (ره) / 2
امیرخانی: انس با کتاب جایگاه ویژهای در سیره بزرگان ما داشته است / کفاش: 3 هزار کتابخانه در روستاهای کمتر برخوردار تأسیس میشود
معاون کتابخانه ملی در آیین تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل (ره)، گفت: انس با کتاب و مطالعه جزء جدا ناشدنی زندگی همه علما، مجتهدین و معصومین ما بوده است. معاون وزیر آموزش و پرورش نیز با اشاره به افزایش دسترسی دانشآموزان به کتاب در سال جاری، از راهاندازی سه هزار کتابخانه در روستاهای دوردست و کمتر برخوردار خبر داد.
غلامرضا امیرخانی، معاون کتابخانه ملی در این آیین طی سخنانی گفت: خوشحالم در کشور و تحت نظامی زندگی میکنیم که رهبر آن قبل از هر چیز یک نویسنده، مؤلف و دانشمند است. اولین سند مبارزات انتخاباتی امام خمینی (ره) در سال 1323 در کتابخانه وزیری یزد نوشته شد و امروز تصویر دستخط مبارک ایشان در این کتابخانه موجود است.
وی با اشاره به نگاه ویژه امام راحل به موضوع کتابخانهها نیز اظهار کرد: ایشان در سال 1367 و در جریان مشکلات اقتصادی زمان جنگ، فرمان تجدید بنا و توسعه کتابخانه آیتالله مرعشی را صادر کردند. ایشان در دهه 30 و 40 زندگی خود، آثار بزرگی از خود بهجا گذاشتند و در 27 سالگی مصباحالهدایت را نوشتهاند.
معاون کتابخانه ملی با نقلی از امام خمینی (ره) گفت: حتما همه شما این جمله زیبا را از ایشان شنیدهاید که فرمودند «زندگی زیر چتر کتاب و قلم و اندوختهها آنقدر شیرین و لذتبخش است که همه ناکامیها و تلخیهای گذشته را از بین میبرد»؛ این سیره همه علما، مجتهدین و معصومین ما بوده و انس با کتاب و مطالعه جزء جدا ناشدنی زندگی این بزرگواران بوده است.
راهاندازی 4 هزار کتابخانه در روستاهای دوردست و کمتر برخوردار
حمیدرضا کفاش، معاون وزیر آموزش و پرورش نیز در این آیین عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش در سالهای اخیر با همت همه اهالی کتاب، ناشران، نویسندگان و وزارت ارشاد توانسته است نُرم دسترسی کتاب دانشآموزان را از عدد سه به نزدیک 10 ارتقا دهد و امروز شاهدیم که آثار نویسندگان کشور در دسترس دانشآموزان قرار گرفته است.
وی گفت: امسال 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه کشور برگزار خواهد شد و بیش از 80 هزار عنوان کتاب از آثار نویسندگان در معرض دید و خرید معلمان و دانشآموزان قرار میگیرد. دانش آموزان و معلمان به اندازه وسع خود هر مقدار کتابی که توانستند خریداری میکنند و هر کتابی که بماند با حمایت آموزش و پرورش خریداری و راهی کتابخانه مدارس میشود.
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین به تأسیس و راهاندازی سه هزار کتابخانه در روستاهای دوردست و کمتر برخوردار و همچنین به اجرای زنگ کتاب و کتابخوانی در دوره ابتدایی و متوسطه اشاره کرد.
نظر شما