سه‌شنبه ۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰
بررسی دو هزار اثر در انتخاب کتاب سال شهید غنی‌پور/ بهره‌گیری از آمار موسسه خانه کتاب در داوری‌ها

محمد ناصری، دبیر شانزدهمین جشنواره انتخاب کتاب سال شهید غنی‌پور با بیان این‌که معیار انتخاب آثار جشنواره حبیب غنی‌پور بر اساس آمار موسسه خانه کتاب است، گفت: در این دوره بیش از دو‌هزار اثر را مورد بررسی قرار دادیم.

محمد ناصری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره زمان اعلام دو گروه «دفاع مقدس و انقلاب اسلامی» و «رمان آزاد» این جشنواره گفت: به زودی نامزدهای بخش «انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» که به اعتقاد داوران آثار ارزشمدی در سال 94 داشته‌اند اعلام خواهد شد اما اعلام نامزدهای بخش «رمان آزاد» به دلیل میزان زیاد آثار، قدری بیشتر به طول خواهد انجامید.

دبیر شانزدهمین جشنواره انتخاب کتاب سال شهید غنی‌پور از معرفی گروه‌های کودک و نوجوان این جشنواره خبر داد و اظهار کرد: از میان 916 اثر بررسی شده سال 1394 تعداد 6 عنوان کتاب به عنوان نامزد‌های بخش کودک معرفی شدند.

به گفته وی، کتاب‌های «کره الاغ و روباه کلاه‌بردار»، نوشته سیدنوید سیدعلی‌اکبر از نشر چکه، «شب بخیر فرمانده» به قلم احمد اکبرپور از نشر افق، کتاب «جوجه تیغی‌های پسرعمو»، نوشته مجید راستی از نشر افق، «ل بازیگوش»، اثر محمدرضا شمس از نشر افق، «کره الاغ و مهمان ناخوانده»، از سید نوید سیدعلی اکبر، نشر چکه و کتاب «هشت‌پا»، به قلم محمدرضا شمس از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نامز‌های بخش کودک‌ هستند.
 
دبیر شانزدهمین جشنواره انتخاب کتاب سال شهید غنی‌پور درباره نامزدهای بخش نوجوان جشنواره حبیب غنی‌پور، توضیح داد: داوران در این بخش نیز از میان 485 کتاب، 6 اثر را به عنوان نامزد نهایی برگزیدند. کتاب «جنگ بود» نوشته احسان محمدی از انتشارات کتاب آمه، «هنگام لاک‌پشت‌ها» نوشته عباس عبدی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، «گربه گور به قیر شده» به قلم علیرضا متولی از انتشارات محراب قلم، «غریبه و دریا» تالیف جمال‌الدین اکرمی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتاب «ملاقات در جنگل بلوط» نوشته جواد افهمی از انتشارات سوره مهر و کتاب «حبیب و میرزا شیپور» به قلم مهدی میرکیانی از انتشارات پیدایش، گزینه‌های انتخابی هیات داوران در گروه نوجوان‌اند.

دبیر شانزدهمین جشنواره انتخاب کتاب سال شهید غنی‌پور با بیان این‌که معیار انتخاب آثار جشنواره حبیب غنی‌پور بر اساس آمار موسسه خانه کتاب است، افزود: در این دوره بیش از دو‌هزار اثر را مورد بررسی قرار دادیم. آیین پایانی این جشنواره، هفته دوم اسفند 1395 در مسجد جواد‌الائمه(ع) برگزار می‌شود.

حبیب غنی‌پور از فعالان مسجد جواد‌الائمه(ع) بود که در 14 سالگی‌ به عضویت این مسجد درآمد و فعالانه در نشست‌های قصه‌خوانی و نقد داستان آن حضور داشت.
 
نخستین داستانش سال 1359 با عنوان «انشا» در نشریه‌ «سوره، بچه‌های مسجد» به چاپ رسید. وی با شروع جنگ، به جبهه رفت، در چند حمله‌ بزرگ شرکت داشت و در عملیات «مسلم بن عقیل» مجروح شد. غنی‌پور همچنین، داستان‌هایش را در مجله‌های «رشدجوان» و «کیهان بچه‌ها» منتشر می‌کرد. «عمو سبدی؛ مجموعه‌ی نوجوان» و «گُل خاکی؛ مجموعه داستان» برخی آثار وی هستند.
 
علاوه بر این، کتاب «سفر جنوب» که بعدها با نام «جبهه‌ی جنوب» از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ رسید، در اصل از خاطرات مکتوب و یادداشت‌هایی فراهم آمد که شهید آنها را از تاریخ 14 آذر سال 1363 تا 25 تیرماه سال 1365 در 6 دفترچه نگاشته بود که به کوشش احمد دهقان به چاپ رسید.
 
غنی‌پور سال 65 در 2 عملیات کربلای 1 و 5 حضور مؤثر و فعال داشت و سرانجام در مراحل پایانی عملیات کربلای 5 در شلمچه شهید شد.
 
نقش سازنده‌ و اثرگذار شهید غنی‌پور از نظر منش اعتقادی و انسانی و سلوک والای ادبی و هنری در مسجد جوادالائمه(ع) به قدری بود که برجستگان این جریان مهم داستان‌نویسی تصمیم به برگزاری جشنواره ادبی به نام این شهید در مسجد جواد‌الائمه(ع) گرفتند و هر سال کتاب‌هایی را در این زمینه به عنوان اثر برتر انتخاب می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها