مدیرعامل کانون پرورش فکری ادامه داد: گام بعدی کانون برای خدمترسانی به کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه، برنامهریزی برای آموزش مربیان و ایجاد امکانات لازم در مراکز سیار روستایی کانون است تا کودکان و نوجوانان توانیاب در روستاها و حاشیه شهرها نیز بتوانند از این امکانات بهرهمند شوند.
وی در ادامه سخنان خود توضیح داد: کانون موفق شده در مراکز ثابت خود شرایطی را فراهم آورد تا کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه حضور پیدا کنند و از امکانات فرهنگی، هنری و ادبی آن استفاده کنند.
حاجیانزاده عنوان کرد: از بین تمامی مراکز ثابت، سیار شهری و روستایی و پستی کانون که در مجموع 954 مرکز است، 124 مرکز سیار داریم که مربیان این کتابخانهها با حضور در مناطق حاشیهای شهرها، روستاها و مناطق محروم، خدمات فرهنگی، هنری و ادبی برای بچهها ارائه میکنند.
به گفته مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در وهله اول مربیان مراکز سیار کانون باید آموزشهای لازم را ببینید و در عین حال باید به امکاناتی همچون کتابهای بریل، گویا و امکانات سمعی و بصری که در مراکز ثابت کانون وجود دارد، مجهز شوند. بهزودی این اتفاق میافتد و مساله عدالت فرهنگی و اجتماعی که از این طریق دنبال آن هستیم به روستاها و مناطق محروم هم گسترش پیدا میکند.
وی همچنین گفت: تاکنون کتابهای بریل کانون از طریق مربیان مراکز سیار برای کودکان و نوجوانان کمبینا و نابینا برده میشد، ولی در آینده نزدیک جزو ماموریتهایی آنان میشود. این امر در حال حاضر فقط در مراکز ثابت اجرایی شده و در گام بعدی به مراکز سیار هم توسعه مییابد.
حاجیانزاده در پایان سخنان خود بیان کرد: کانون بیش از 150 عنوان کتاب به خط بریل منتشر کرده و به تدریج کتابهای دیگری را به این خط به چاپ میرساند. در روز جهانی معلولان نیز 14 عنوان کتاب بریل کانون رونمایی شد، اما در کنار کتاب بریل، کتابهای گویا را برای استفاده بچههای با نیازهای ویژه تولید خواهیم کرد.
نظر شما