چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳
سلیمی: زمینه برای معرفی کتاب‌ها و ارتباط بیشتر مخاطبان با آن‌ها فراهم شود

علی‌الله سلیمی، نویسنده به ضرورت برگزاری جلسات معرفی، نقد و بررسی کتاب‌ها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد و گفت: اگر مسیر دسترسی مخاطبان به کتاب‌ها تسهیل یابد، به‌صورت خود به خود سایر خلأهای حوزه نشر و کتاب حل می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار روز دوشنبه‌ (1 آذر 1395) با اهالی قلم و نشر در هتل انقلاب بیان کرد: «خودِ صنعت نشر و اتحادیه‌ها باید به ما بگویند که کدامیک از مطالبات حوزه نشر در اولویت هستند تا براساس اولویت‌ها انرژی بگذاریم». در این راستا «ایبنا» در نظر دارد ضمن بررسی مسائل، مشکلات و چالش‌هایی که سال‌هاست صنعت مهم و جامعه‌ساز نشر با آن دست به گریبان است، با رویکردی علمی و فنی از منظر کارشناسان حوزه‌های مختلف، به این مهم بپردازد.
 
علی‌الله سلیمی، نویسنده در این‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار «ایبنا» اظهار کرد: متأسفانه اکنون شرایط نشر به‌گونه‌ای است که وقتی کتابی چاپ و منتشر می‌شود، برای رسیدن به دست مخاطبان با موانع و مشکلات زیادی مواجه می‌شود. اگر این کتاب در جشنواره‌ای جایزه‌ای را از آن خود کند، شانس شناساندن آن به مخاطبان افزایش می‌یاید، در غیر این‌صورت کتاب چندان معرفی نمی‌شود و مخاطبان از وجود چنین کتابی مطلع نمی‌شوند.
 
وی توضیح داد: پیشنهاد می‌کنم برای رفع این معضل، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از چاپ و انتشار هر کتاب، جلسه معرفی، نقد و بررسی آن کتاب را برگزار کند. اکنون این اتفاق بیشتر برای کتاب‌های ناشران دولتی و شاید برخی ناشران دیگر رُخ می‌دهد و بارها دیده شده است که خودِ ناشران برای یک کتاب چندین جلسه معرفی برگزار می‌کنند؛ این اقدام نوعی بی‌عدالتی در حوزه کتاب و نشر محسوب می‌شود.
 
این نویسنده افزود: باید توجه داشت که بیشتر مخاطبان، خارج از تهران هستند، بنابراین نباید انجام فعالیت‌های فرهنگی را فقط در تهران متمرکز کرد، بلکه باید زمینه برگزاری جلسات معرفی، نقد و بررسی کتاب‌ها را در شهرستان‌ها نیز فراهم کرد.
 
سلیمی عنوان کرد: معتقدم حل سایر دغدغه‌های حوزه کتاب تا حدی در اختیارات دولت است و مابقی به ظرفیت کتاب‌ها و قلم نویسندگان برمی‌گردد؛ بنابراین به ‌ظر من اگر مسیر دسترسی مخاطبان به کتاب‌ها تسهیل یابد، به‌صورت خود به خود سایر خلأهای حوزه نشر و کتاب حل می‌شوند.
 
وی با بیان این‌که تجربه و سابقه نشان داده که هر موضوعی از حوزه نشر که دولت در آن پا گذاشته و تصدیگری کامل آن را بر عهده گرفته، پیشرفت آنچنانی نداشته است، گفت: بنده به حضور دولت در همه زمینه‌های حوزه نشر و کتاب اعتقادی ندارم، بلکه باید تشکل‌ها و اتحادیه‌ها در این زمینه به‌طور مثال برای حل مسائل بیمه اهالی قلم ورود پیدا کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها