دوشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰
حجت‌الاسلام موسوی: آثار کتاب و کتابخوانی به‌عنوان یک شور و شعور فرهنگی مطرح شود/ تجلیل از دو اثر برگزیده و 12 شایسته‌تقدیر

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در نشست خبری ششمین جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر» گفت: یکی از عالی‌ترین وسایلی که می‌تواند به‌طور عمیق در انتقال فرهنگ به نسل‌های مختلف موثر باشد، کتاب و کتابخوانی است. آثار کتاب و کتابخوانی باید در جامعه به‌عنوان یک شور و شعور فرهنگی مطرح و مورد پیگیری قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری ششمین جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر» پیش از ظهر دوشنبه (29 آذرماه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی و دبیر ششمین جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر» در سالن همایش این سازمان برگزار شد.
 
وی در این نشست مساله کتاب و کتابخوانی را یکی از اصلی‌ترین مأموریت‌های سازمان تبلیغات دانست و افزود: سازمان تبلیغات ذاتا برای تبلیغ ارزش‌های دینی و انقلابی تشکیل شده است و یکی از عالی‌ترین وسایلی که می‌تواند به‌طور عمیق در انتقال فرهنگ به نسل‌های مختلف موثر باشد، کتاب و کتابخوانی است. سازمان تبلیغات با توجه به اهمیت این مقوله در زمینه تولید و نشر محتوا فعالیت‌های مختلفی را در زمینه‌های گوناگون انجام داده است.
 
حجت‌الاسلام موسوی هوایی ادامه داد: آثار کتاب و کتابخوانی باید در جامعه به عنوان یک شور و شعور فرهنگی مطرح و مورد پیگیری قرار گیرد. اولین اتفاقی که در عادت خوب کتابخوانی رخ می‌دهد، پرکردن اوقات فراغت برای نوجوانان، جوانان و خانواده‌هاست. در این زمینه می‌توان به چند نکته اساسی اشاره کرد. نخست انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر با ایجاد فرهنگ کتابخوانی در کشور است. در خانواده کتابخوان، بچه‌ها به کتاب خواندن عادت می‌کنند و در روندی صحیح جزو نخبگان کشور خواهند شد.
 
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در معرفی دیگر اثرات کتابخوانی عنوان کرد: انتقال ارزش‌ها و باورهای دینی و انقلابی، ایجاد وحدت و انسجام ملی، ایجاد انگیزه در رشد علم و پیشرفت فناوری، رشد فضیلت‌ها، ملاک‌ها و معیارهای الهی در بین جوانان و نوجوانان، دغدغه‌مندی نسبت به آسیب‌های اجتماعی و ناهنجاری‌ها در جامعه و همگرایی برون‌مرزی بین مسلمین و مستضعفین جهان از جمله مهمترین اثرات مثبتی است که کتاب و کتابخوانی می‌تواند در ابعاد ملی و بین‌المللی ایجاد کند.
 
وی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی با این اهداف بر این شد که کتاب‌های خوب و موثر همچنین نویسندگان و ناشران فعال را با عقبه علمی، دینی، سیاسی و اجتماعی در قالب جشنواره‌ای با عنوان جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر» معرفی کند. در دو دوره نخست جشنواره، تنها کتاب‌های دین‌محور قرار گرفت و از دوره‌های بعد پژوهش‌های برتر نیز به جشنواره راه یافت.
 
موسوی هوایی درباره کیفیت برگزاری ششمین دوره این جشنواره گفت: در دی‌ماه 1393 حدود 6هزار عنوان کتاب در 10 گروه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و برای هر گروه هیأت‌های داوری اولیه و ثانویه و در نهایت شورای سیاست‌گذاری تشکیل شد که این 10 گروه عبارتند از «علوم قرآن و حدیث»، «فقه و حقوق اسلامی»، «فلسفه، کلام، عرفان و اخلاق اسلامی»، «تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی»، «علوم اجتماعی»، «علوم اقتصادی و مدیریت اسلامی»، «علوم تربیتی، روانشناسی و علوم رفتاری»، «علوم سیاسی، انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)»، «ادبیات داستانی و رمان» و «کودک و نوجوان».
 
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی درباره ویژگی‌های کلی آثار برای شرکت در این جشنواره بیان کرد: کتاب‌ها باید دارای موضوعاتی نو و ابتکاری باشند و از زیربناهای علمی تا طراحی سیاست‌ها، برنامه‌ها و فعالیت‌های اجرایی را مدنظر قرار دهند. محتوای غنی و قوی زیربنایی در هر حوزه، ارائه اصول، روش‌ها و سیاست‌های کاربردی و جدید و ارائه برنامه اقدام با پشتوانه علمی و عملی از جمله مهمترین مشخصه‌های آثار برتر در این جشنواره است.
 
وی با اشاره به این‌که ما در این جشنواره و در کل سیاست‌گذاری‌های سازمان همواره اندیشه‌های مقام معظم رهبری را به‌عنوان یک کارشناس و دیده‌بان قوی و دلسوز محور قرار داده‌ایم، ادامه داد: همه جامعه باید دغدغه‌های رهبری را دغدغه خود بدانند، چراکه تاکیدات ایشان انسانی، اسلامی، ایرانی و انقلابی است.
 
حجت‌الاسلام موسوی هوایی درباره درصد آثار ارسالی به این جشنواره به تفکیک گروه‌های ده‌گانه نیز گفت: گروه‌های «علوم قرآن و حدیث» 13 درصد، «فقه و حقوق اسلامی» 8 درصد، «فلسفه، کلام، عرفان و اخلاق اسلامی» 13 درصد، «تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی» 6 درصد، «علوم اجتماعی» 5 درصد، «علوم اقتصادی و مدیریت اسلامی» 2 درصد، «علوم تربیتی، روانشناسی و علوم رفتاری» 4 درصد، «علوم سیاسی، انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)» 11 درصد، «ادبیات داستانی و رمان» 10 درصد و «کودک و نوجوان» 28 درصد آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره ششم را به خود اختصاص داده‌اند.
 
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به انجام چهار مرحله داوری در هر یک از گروه‌های ده‌گانه، درباره تعداد آثار منتخب در هر گروه عنوان کرد: در گروه‌های «علوم قرآن و حدیث» 2 کتاب، «فلسفه، کلام، عرفان و اخلاق اسلامی» 2 کتاب، «تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی» 2 کتاب، «علوم اجتماعی» 2 کتاب، «علوم اقتصادی و مدیریت اسلامی» 2 کتاب، «علوم سیاسی، انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)» 2 کتاب، «ادبیات داستانی و رمان» یک کتاب و «کودک و نوجوان» یک کتاب به‌عنوان آثار برگزیده و شایسته تقدیر در آیین اختتامیه ششمین جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر» در روز 8 دی‌ماه در سالن سوره حوزه هنری تجلیل خواهند شد. گروه‌های «علوم تربیتی، روانشناسی و علوم رفتاری» و «فقه و حقوق اسلامی» هیچ برگزیده‌ای در این دوره از جشنواره نداشتند.
 
وی ادامه داد: از مجموع 14 اثر برتر این جشنواره، 2 اثر برگزیده و 12 اثر به‌عنوان شایسته تقدیر معرفی می‌شوند. این دوره از جشنواره شامل کتاب‌های چاپ شده در سال‌های 92 و 93 بوده که از سوی هیأت داورانی شامل 3 تا 5 نفر از اعضای هیأت علمی و استادان حوزه و دانشگاه داوری شده‌اند.
 
حجت‌الاسلام موسوی هوایی درباره جوایز آثار برگزیده در ششمین جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر» نیز گفت: به دو اثر برگزیده هر یک 10 میلیون تومان همراه با لوح و تندیس جشنواره و به 12 اثر شایسته تقدیر هر یک 7 میلیون تومان همراه با لوح و تندیس جشنواره اهدا خواهد شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها