سه‌شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۲
رامسری: جلوی بررسی‌های سلیقه‌ای کتاب گرفته شود

مدیر انتشارات معین ضمن ابراز تأسف از اِعمال سلیقه در فرایند ممیزی کتاب‌ها گفت: پیشنهاد می کنم یا ممیزان حرفه‌ای در این بخش فعالیت کنند و یا برای بررسان کتاب دوره‌های آموزشی برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار روز دوشنبه‌ (1 آذر 1395) با اهالی قلم و نشر در هتل انقلاب بیان کرد: «خودِ صنعت نشر و اتحادیه‌ها باید به ما بگویند که کدامیک از مطالبات حوزه نشر در اولویت هستند تا براساس اولویت‌ها انرژی بگذاریم». در این راستا «ایبنا» در نظر دارد ضمن بررسی مسائل، مشکلات و چالش‌هایی که سال‌هاست صنعت مهم و جامعه‌ساز نشر با آن دست به گریبان است، با رویکردی علمی و فنی از منظر کارشناسان حوزه‌های مختلف، به این مهم بپردازد.
 
صالح رامسری، مدیر انتشارات معین در گفت‌وگو با خبرنگار «ایبنا» با بیان این‌که مشکلات و دغدغه‌های حوزه نشر حرف امروز و دیروز و برای این دوره یا دوره‌های گذشته نیست، اظهار کرد: در حال حاضر ممیزی غیرحرفه‌ای و سلیقه‌ای کتاب‌ مهم‌ترین دغدغه اهالی قلم و نشر است.
 
وی توضیح داد: من به‌عنوان یک ناشر به آن حد از بلوغ، شعور و رشد فکری رسیده‌ام که بعد از 30 سال و اندی فعالیت در انتشاراتی، چهارچوب‌های این نظام و حساسیت‌های انقلاب اسلامی را بدانم و آگاه باشم که چه مطالبی باید در کتاب‌ها ارائه نشوند.
 
مدیر انتشارات معین با بیان این‌که فکر می‌کردیم در دولت تدبیر و امید مشکلات حوزه نشر برطرف شوند، اما با ابراز تأسف نه تنها رفع نشده‌اند، بلکه عمیق‌تر و بدتر نیز شده‌اند، ادامه داد: متأسفانه اکنون ممیزی کتاب ها بسیار سلیقه‌ای اِعمال می‌شود و بررسان به راحتی بخش قابل توجهی از کتاب‌ها را حذف می‌کنند.
 
رامسری بیان کرد: پیشنهاد می‌کنم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ممیزان حرفه‌ای برای این امور استفاده کند یا این‌که برای بررسان کتاب‌ها، کلاس‌های آموزشی برگزار کند.
 
وی با اشاره به دغدغه دیگر حوزه نشر افزود: من به‌عنوان یک ناشر برای تولید و انتشار یک کتاب هزینه‌های زیادی را باید متقبل شوم. در چنین شرایطی تصور کنید گروه های زیرزمینی و سوءاستفاده‌گران، کتاب را زیراکس می‌کنند و به فروش می‌رسانند. یا کتاب در فضای مجازی به راحتی در اختیار قرار می‌گیرد؛ چه کسی پاسخگوی این ضرر و زیان‌هاست؟!
 
مدیر انتشارات معین با تاکید بر ضرورت تجدیدنظر در شیوه حمایت از ناشران، گفت: متأسفانه اکنون خرید کتاب‌ها از ناشران در راستای حمایت از آن‌ها، کاملا گزینشی است و تعداد مشخصی از ناشران در فهرست خرید کتاب قرار می‌گیرند. مسئولان فرهنگی کشور باید نسبت به رفع این معضل اقدام کنند و سطحی به مسائل ننگرند، بلکه به زیرساخت‌های فرهنگی توجه داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها