چهارشنبه ۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
صفی‌نژاد: آشنایی با زندگی روستایی توجه مرا به آب جلب کرد/ کشمکش‌هایی برای چاپ کتابی درباره قوانین آب

جواد صفی‌نژاد، پدر علم قنات ایران با اشاره به این‌که بر دو مساله آب و عشایر بسیار کار کرده‌ام، گفت: کتابی درباره قوانین آب و مسائل سنتی آن نوشتم اما برای چاپ آن با ماجراها و کشمکش‌هایی روبه‌رو شدم که انتشار آن را به تعویق انداخت.

جواد صفی‌نژاد، پدر علم قنات ایران به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: بر روی دو مساله بسیار کار کردم یکی آب و دیگری عشایر. از آنجا که من در یک خانواده کشاورز به دنیا آمدم و بزرگ شدم، بنابراین به جزئیات زندگی روستایی آشنا هستم. از این رو به آب توجه ویژه‌ای پیدا کردم. بنابراین کتاب «نظام‌های آبیاری سنتی در ایران» را نوشتم که در سال 59 جلد نخست آن منتشر شد.

وی افزود: جلد دوم همین کتاب از سوی انتشارات آستان قدس رضوی به چاپ رسید و جلد سوم نیز با عنوان «نظام آبیاری سنتی در نائین: شرکت سهامی آب منطقه‌ای اصفهان و چهارمحال و بختیاری» منتشر شد و پس از این سه جلد، شروع به تالیف کتاب مفصلی در رابطه با قوانین آب و مسائل سنتی آن کردم و برای انتشار آن با وزارت نیرو در دولت گذشته قراردادی بستم و قرار شد کتاب را منتشر کنند.
 
پدر علم قنات ایران عنوان کرد: در خانه اندیشمندان علوم انسانی سخنرانی داشتم که پس از آن رئیس بانک کشاورزی گفت که ما کتاب را چاپ می‌کنیم، مخارج چاپ کتاب را محاسبه کردند، تقریبا 100 میلیون هزینه انتشار آن می‌شد. هزینه‌ها را قبول کردند و کتاب برای چاپ به چاپخانه رفت. پس از انتشار متوجه شدم که نام یک نفر دیگر بر جلد کتاب قرار داده شده است.
 
صفی‌نژاد افزود: با دیدن نام فرد دیگری بر جلد کتاب اعتراض کردم و نسخه اصلی کتاب را پس گرفتم. اگرچه مدت‌ها کشمکش بر سر چاپ کتاب بالا گرفت، اما بالاخره در دولت جدید حمید چیت‌چیان، وزیرنیرو که من را از نزدیک می‌شناسد و قبلا چند جلد کتاب از جمله «نظام‌های آبیاری سنتی در ایران» را به وی هدیه داده بودم، پس از شنیدن مشکل چاپ کتاب، دستور داد تا بررسی شود و فردی که نامش را بر جلد کتاب قرار داده بود، نیز وقت‌کُشی می‌کرد تا کتاب برای چاپ آماده نشود.
 
وی عنوان کرد: پس از مدتی محمد حاج رسولی‌ها، مدیریت منابع آب ایران با من صحبت کرد و من نیز جریان انتشار کتاب را به طور کامل بیان کردم و وی تصمیم گرفت تا کتاب را در یزد به چاپ برساند. کتاب در حال حاضر در 4 جلد و بیش از 100 صفحه که حاوی تصاویر و جداول فراوانی است به صورت رنگی منتشر خواهد شد.
 
مولف کتاب «نظام‌های آبیاری سنتی در ایران» افزود: کتاب پس از یک ویراست نهایی و با قرار دادن طرح یک چرخ چاه عمیق بر جلد چاپ خواهد شد. ضمن اینکه قرار است به انگلیسی نیز ترجمه شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها