چهار کتاب جدید در حوزههای انرژی، تصویرگری پزشکی، نانوبیوالکترونیک و مهندسی مکانیک و مواد به همت اعضای هیات علمی و موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف منتشر شد.
«بازدهی و پایداری در انرژی و صنایع شیمیایی»
کتاب «بازدهی و پایداری در انرژی و صنایع شیمیایی» نوشته کریشنان سانکارانارایانان، هدزر جی. وان درکویی، جاکوب دسوئان آرونس با ترجمه مشترک محمدرضا واعظی، دانشیار پژوهشگاه مواد و انرژی را انتشارات دانشگاه صنعتی شریف در 19 فصل منتشر کرده است.
نویسندگان کتاب معتقدند: «با توجه به تاثیر قابل ملاحظه انرژی بر کیفیت زندگی بشر، مطالعه وضعیت منابع، نحوه استفاده از منابع سوختی و مطالعه بازدهی فرایندهای شیمیایی و صنایع انرژی از اهمیت بسزایی برخوردار است و موضوعی جهانی محسوب میشود. در کشور ما نیز با توجه به اهمیت مصرف انرژی، مطالعه بازدهی فرایندهای تولید امری اجتنابناپذیر و ضروری به نظر میرسد که بهصورت علمی مورد توجه قرار گیرد.»
در این کتاب مفاهیم ترمودینامیکی براساس قوانین ترمودینامیک با رویکردی جدید مورد بررسی قرار گرفته و کاربردهای عملی آن در فرایندها و صنایع مختلف نظیر فرایندهای شیمیایی، کارخانههای تولید مواد شیمیایی و فرآیندهای تبدیل و ذخیره انرژی با طرح مثالهای عددی بهطور کامل تشریح شده است.
همچنین موضوعات مفید و متنوع از قبیل مفاهیم اگزرژی، امرژی، انرژی، نحوه بازیابی و استفاده از انرژیهای طبیعی و مصنوعی، اقتصاد انرژی و وضعیت آینده جهان در حوزه انرژی بررسی شده است.
کتاب حاضر یکی از منابع جامع دانشگاهی در زمینه ترمودینامیک کاربردی است که ظرفیت پاسخگویی به نیازهای محققان و دانشپژوهان مراکز علمی و تحقیقاتی همچنین مهندسان و کارکنان مراکز فنی و خدماتی است. مباحث کتاب نیز در عین حال برای دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری مهندسی مواد، مهندسی شیمی،برق، مکانیک و صنایع مفید واقع است.
کتاب «بازدهی و پایداری در انرژی و صنایع شیمیایی» با شمارگان یکهزار نسخه در 426 صفحه، به بهای 30 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه صنعتی شریف به بازار نشر عرضه شده است.
«تصویرگری پزشکی، فیزیک، مهندسی و کاربردهای بالینی»
کتاب «مقدمهای بر تصویرگری پزشکی، فیزیک، مهندسی و کاربردهای بالینی» نوشته مشترک نادین بری اسمیت و اندرو وب و ترجمه جمعی دکتر مهدی کفائی، محمدمحسن گودرزی، احسان میثاقی و محمدرضا یزدانی از سوی دانشگاه صنعتی شریف در پنج فصل منتشر شده است.
این کتاب درسی با پرداختن به مباحث اساسی اشعه ایکس، سیتی، پت، پزشکی هستهای، فراصوت و تشدید مغناطیسی، مقدمه کاملی درباره تصویرگری پزشکی متناسب با نیازهای دانشجویان سالهای پایانی کارشناسی و اوایل تحصیلات تکمیلی رشته مهندسی پزشکی و فیزیک پزشکی ارائه داده است.
بیش از 130 تمرین در انتهای فصلها و مثالهای حل شده در متن دانشجویان را قادر میسازد تا در مسائل نظری تبحر پیدا کنند و آماده حل مسائل پیچیدهتر شوند. این کتاب شامل نظریهها و تجهیزات اساسی، روشهای پیشرفته و کاربرد آنهاست و به این وسیله دانشجویان بهسرعت با آخرین پیشرفتها آشنا میشوند. مواردی مانند دستگاه ترکیبی پت/سیتی، سیتی چندبرشی، فراصوت چهار بعدی، و فناوری تصویربرداری موازی تشدید مغناطیسی، کاربردهای علمی فیزیک و دانش مهندسی در پزشکی بهوسیله مثالهای بالینی در این اثر تشریح شده؛ همچنین معرفی مراجع مفید از متون تخصصی، آخرین مقالات مروری ارائه شده و مجلات علمی مرتبط در پایان هر فصل موجب شده تا این کتاب برای درس تصویرگری پزشکی در یک نیمسال تحصیلی قابل توجه باشد.
«مقدمهای بر تصویرگری پزشکی، فیزیک، مهندسی و کاربردهای بالینی» با شمارگان یکهزارنسخه در 366 صفحه بهبهای 24 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه صنعتی شریف به بازار نشر تخصصی ارائه شده است.
«نانوبیوالکترونیک: مبانی و کاربردها»
کتاب «نانوبیوالکترونیک: مبانی و کاربردها» عنوان اثر مشترک دکتر عبدالرضا سیمچی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، حمیدرضا سیمچی، ابوالفضل آذرنیا، امیر قاسمی، آزاده رنجبر، پرهام سهندی، فریبرز زاهدی، آریا اصلانی است. انتشارات دانشگاه صنعتی شریف این کتاب را در هفت فصل با عنوانهای «مقدمه»، «حسگرهای زیستی»، «نانو بیوالکترونیک ملکولی»، «آزمایشگاه روی تراشه»، «بیونیک و انفورماتیک»، «تصویربرداری» و «اندامهای مصنوعی» منتشر کرده است.
نویسندگان در مقدمه این کتاب آوردهاند: «ترکیب علم و فناوری در حوزههای زیستفناوری، نانو و الکترونیک حوزه جدیدی با عنوان نانوبیوالکترونیک را پدید آورده است. نانوبیوالکترونیک کاربردهای زیادی در صنایع غذایی، کشاورزی، پزشکی، تصویربرداری، زیستشناسی و امنیت دارد. از اثرات شگرف این حوزه میتوان به مواردی همچون رفع آلودگی زیست محیطی ناشی از استفاده از ادوات فناورانه، بهبود کیفیت محصولات غذایی، تشخیص سریع و ارزان قیمت بیماریها با استفاده از تصویربرداریهای مدرن و روشهای درمانی جدید، افزایش توانایی معلولان، سرعت بالای پردازش دادهها و غیره اشاره کرد.
امروزه دولتها در سراسر جهان سرمایهگذاری کلانی در زمینه تحقیقات و پیشرفت این حوزه انجام دادهاند و کاربردهای روزافزون آن موجب شده نانوبیوالکترونیک جزو اولویتهای پژوهشی و تدوین نقشه راه فناوری بسیاری از کشورها قرار گیرد؛ موضوعی که باب آن بهطور گسترده در ایران گشوده نشده است. بهنظر میرسد این حوزه در دهه آینده به یکی از موضوعات مورد توجه مجامع علمی تبدیل شود و کشورهای مختلف سرمایهگذاریهای کلانی برای توسعه کاربردهای آن انجام دهند.
نویسندگان معتقدند: «از آنجایی که این کتاب بهطور مبنایی به توصیف موضوعات، مفاهیم و پدیدهها پرداخته است، برای کسانی که پیشینه علمی خاصی در زمینه الکترونیک، زیستشناسی و نانومواد ندارند، بسیار سودمند است.»
کتاب «نانوبیوالکترونیک: مبانی و کاربردها» با شمارگان یکهزار نسخه در 638 صفحه، به بهای 32 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه صنعتی شریف به بازار نشر تخصصی عرضه شده است.
«شکلپذیری ورقهای فلزی»
«شکلپذیری ورقهای فلزی» در 16 فصل به قلم ویلکو سی. امنز و ترجمه مشترک میثم ایرانی و دکتر علی کریمی طاهری، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف تدوین شده است.
در سالهای اخیر محققان زیادی در دنیا در زمینه شکلپذیری فلزات فعالیت کرده و به جنبههای مختلف آن پرداختهاند و کتابها و مقالههای فراوانی در این زمینه تالیف شده است درحالیکه درباره فصل مشترک دو موضوع فناوری شکلدهی فلزات و رفتار مواد کتابهای اندکی تالیف یا به زبان فارسی ترجمه شده بنابراین هدف از ترجمه این کتاب پرکردن این خلاء است.
در این کتاب سعی شده کلیات شکلپذیری ورقهای فلزی مرور شود. نویسنده کتاب عوامل مؤثر بر شکلپذیری ورقهای فلزی را بهطور مجزا در فصلهای کوتاه بررسی و در پایان هر فصل نتیجهگیری کرده است و در انتهای کتاب پس از بررسی شکلپذیری ورق در سالن تولید، تأثیر عوامل مختلف بر شکلپذیری را در یک فصل جداگانه مرور کرده است.
مطالب ارائهشده در این کتاب، برای اقشار مختلف دانشگاهی، بهویژه دانشجویان رشتههای مهندسی مکانیک و مهندسی علم مواد و صنعتگران علاقهمند به تحقیق و تولید در زمینه شکلدهی دارای ارزش کاربردی است.
کتاب «شکلپذیری ورقهای فلزی» با شمارگان یکهزار نسخه در 146 صفحه، به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه صنعتی شریف به بازار عرضه شده است.
نظر شما