چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۷
عموزاده خلیلی: آثار برگزیده جشنواره سپیدار منتشر می‌شود

فریدون عموزاده خلیلی در آیین اختتامیه جشنواره سپیدار قول داد که این جشنواره همچنان در سال‌های آینده تداوم داشته باشد و آثار برگزیده به صورت کتاب از سوی انتشارات فنی ایران منتشر شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین اختتامیه جشنواره سپیدار با حضور فخرالدین احمدی دانش آشتیانی؛ وزیر آموزش و پرورش، محمد حقانی؛ عضو شورای شهر تهران، علیرضا حاجیان‌زاده؛ مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان، نوش‌آفرین انصاری؛ دبیر شورای کتاب کودک، مصطفی رحماندوست، سیدرضا کروبی، فریدون عموزاده خلیلی، جمعی از نویسندگان و دست‌اندرکاران محیط زیست، هنرمندان و کارگردانان عصر چهارشنبه (29 دی‌ماه 1395) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

آثار برگزیده جشنواره سپیدار کتاب می‌شود

فریدون عموزاده خلیلی، دبیر علمی جایزه ادبی «سپیدار» در این آیین به قول‌هایی که در مراسم اختتامیه نخستین دوره جایزه سپیدار به مردم داده بود اشاره کرد و گفت: من در سال گذشته به مخاطبان قول دادم که دومین دوره آن را نیز برگزار کنم و امروز این قول محقق شد زیرا ما باور داریم که محیط زیست مساله ملی است و باید این جشنواره تداوم داشته باشد تا بتواند جریان محیط زیستی ایجاد کند. قول بعدی من چاپ آثار برگزیده نخستین دوره بود که محقق شد و بخشی از آثار در دست چاپ‌اند. قول سوم من تشکیل باشگاه بچه‌های دوست‌دار محیط زیست بود که هنوز به طور کامل عملی نشده است. ما برای تحقق این قول نیازمند همکاری و مساعدت وزیر آموزش و پرورش هستیم تا درب‌های مدارس به روی ما باز شود و کتاب‌های زیست‌محیطی به مدارس وارد شوند و نویسندگان هم بتوانند با مخاطبان خود رودر رو صحبت کنند. 

وی در ادامه به قولی که در جشنواره سال گذشته از کودکان و نوجوانان گرفته بود اشاره کرد و گفت: من از بچه‌های دوستدار محیط زیست خواستم که ما را یاری کنند. آنها هم این قول را محقق کردند و امسال شاهد ارائه هزار و 200 اثر به دبیرخانه بودیم که این میزان در سال گذشته 300 عنوان بود.

عموزاده خلیلی اظهار کرد: همچنین در سال گذشته قول‌هایی هم از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و رشاد اسلامی برای حمایت از چاپ کتاب‌های زیست‌محیطی و وزیر اموزش و پرورش برای فراهم اوردن امکانی برای رسیدن کتاب‌های زیست‌محیطی به دست دانش‌آموزان گرفتیم. از نویسندگان هم قول گرفتیم که قلم خود را بیشتر به سمت ارائه و تولید اثار زیست‌محیطی ببرند که محقق شد و امسال شاهد انتشار تعداد بسیار بیشتری کتاب در این حوزه بودیم.
 
دبیر علمی جایزه ادبی «سپیدار» در پایان سخنانش قول داد که این جشنواره همچنان در سال‌های آینده تداوم داشته باشد. همچنین آثار برگزیده به صورت کتاب از سوی انتشارات فنی ایران منتشر شود. و از دانش آشتیانی خواست تا با توجه به اینکه آموزش و پرورش مناسب‌ترین مکان برای ترویج فرهنگ زیست‌محیطی است اجازه دهند تا درب‌های مدارس به روی این آثار باز شود و کتاب‌های زیست‌محیطی به مدارس وارد شوند و نویسندگان هم بتوانند با مخاطبان خود رودر رو صحبت کنند.

محیط زیست مساله ملی است و مرز نمی‌شناسد

سیدرضا کروبی، مدیر انتشارات فنی ایران، نیز در این آئین به چگونگی انتشار کتاب‌های زیست محیطی در انتشارات فنی ایران اشاره کرد و گفت: در ابتدا کارمان را با انتشار کتاب زیست محیطی برای بزرگسالان شروع کردیم اما چون نتیجه نگرفتیم تصمیم گرفتیم که وارد حوزه کودک و نوجوان شویم. نخستین کتاب سبز (زیست محیطی) را در سال 1374 منتشر کردیم و این کار را ادامه دادیم تا این‌که در سال 1382 به واسطه این کتاب‌ها توانستیم برنده جایزه ملی کتاب‌های محیط زیستی شویم. این دستاورد برای ما انگیزه‌ای شد تا تلاشمان را برای ادامه‌دادن این مسیر بیشتر کرده و امروزه شاهد انتشار بیش از 300 کتاب زیست‌محیطی و استقبال بسیار چشمگیر نویسندگان و مخاطبان از آثار زیست‌محیطی باشیم.
 
وی در ادامه توضیح داد: اما مساله بسیار مهمتری که وجود دارد فرهنگسازی و ایجاد زمینه ترویج فعالیت‌های زیست‌محیطی در جامعه است که بهتر است از سنین کمتر مانند دانش‌آموزان انجام شود. براین اساس بعد از گسترش چاپ این کتاب‌ها به این فکر افتادیم که بچه‌ها را که مخاطبان اصلی ما هستند به کار گیریم و آنها را تشویق کنیم که به این مسأله فکر کنند و براین اساس جشنواره ادبی با موضوع خاص محیط زیست با عنوان «جایزه سپیدار» را برپا کنیم و می‌خواستیم که تعداد بیشتری از دانش‌آموزان را درگیر فرایند زیست محیطی کنیم و آنها را تشویق کنیم که وارد عرصه حفاظت و حمایت از محیط‌زیست شوند.
 
کروبی همچنین به حضور تعدادی از دانش‌اموزان افغانستانی در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: محیط زیست مساله ملی است و مرز نمی‌شناسد. ما باید به این حوزه به‌صورت جهانی و ملی بنگریم. براین اساس امسال به جزء کودکان و نوجوانان ایرانی بچه‌های افغانستانی مقیم ایران را هم دعوت کردیم که در این مسابقه شرکت کنند و از سه مدرسه افغانی خواستیم که آثار دانش‌آموزان‌شان را برای ما ارسال کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها