پنجشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۰
نمایشگاه‌های استانی کتاب موجب جریان‌سازی فرهنگی در سطح کشور می‌شود

مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب خوزستان گفت: برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب موجب جریان‌سازی فرهنگی در سطح کشور می‌شود.

به گزراش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب خوزستان صبح امروز(7 بهمن‌ماه) با حضور آیت‌الله شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، امیرمسعود شهرام‌نیا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، محمدمهدی احمدی، مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دهقان، معاون استانداری خوزستان و محمد جوروند، مدیرکل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی شهر اهواز برگزار شد.

محمدمهدی احمدی در این مراسم اظهار کرد: در آغوش این استان بزرگانی از دین و فرهنگ تربیت شده‌اند. استانی که 16 هزار شهید را به انقلاب اسلامی هدیه کرده است و 35 هزار جانباز را تقدیم انقلاب کرده و این افتخاری برای استان خوزستان و مسئولان است.

وی درباره جایگاه کتاب گفت: کتاب وسیله‌ای است که دانش بشری به مدد آن از تباه شدن مصون می‌ماند و به نسل آینده منتقل می‌شود. پیشوایان و بزرگان حوزه دین در باب فرهنگ کتاب و کتابت همواره رهروان خود را به این امر تشویق کرده‌اند.

مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: از منظر ملی هم فرهنگ ایرانی پیشینه قوی دارد و در آن برای کتاب و کتابت ارزش ویژه‌ای قائل شده‌اند علی رغم این‌که در دوران اسکندر به کتابخانه‌ها حمله شده اما به همت ایرانیان و بر اساس علاقه‌ای که به کتاب داشتند مجددا کتابخانه‌ها احیاء و کتاب جایگاه خود را به دست آورد.

احمدی درباره تناسب میزان مطالعه با فرهنگ جامعه، گفت: متأسفانه با توجه به بررسی‌های صورت گرفته میزان مطالعه در جامعه تناسبی با فرهنگ غالب ما ندارد. به طوری که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود می‌فرمایند: «من زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعه می‌افتم قلباً غمگین می‌شوم.»

وی بیان کرد: باید روش‌هایی را ایجاد کنیم تا نسل فعلی از نظر گرایش به کتاب و کتابت مانند گذشته عمل کنند و به آن روی آورند. یکی از روش‌هایی که جامعه‌شناسان به آن تأکید دارند این است که شرایطی ایجاد شود تا کتابخوانی به یک برند فرهنگی تبدیل شود و افکار عمومی به آن گرایش پیدا کنند. اکنون در جوامع توسعه یافته این دیدگاه وجود دارد. لذا از هر فرصتی مانند قطار، ایستگاه اتوبوس و فضاهای دیگر برای کتابخوانی استفاده می­‌کنند.

مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روش‌های توصیه شده جامعه‌شناسان برای سوق دادن مردم به سمت کتابخوانی گفت: باید کتاب را مانند مایحتاج اولیه زندگی در سبد کالای افراد قرار دهیم. خانواده نیز در سوق دادن جامعه به سمت کتاب نقش دارد و پدران و مادران در اوقات فراغت باید افراد خانواده را به سمت کتاب هدایت کنند.

احمدی به نقش آموزش و پرورش در جامعه نیز اشاره کرد و افزود: آموزش و پرورش باید در جامعه مدرک‌گرایی را از بین ببرد و مطالعه و انگیزه مطالعه را جایگزین آن کنند. آخرین روشی که جامعه‌شناسان برای سوق دادن جامعه به سمت کتابخوانی به آن اشاره داشته‌اند حمایت از ناشران و مؤلفان است که با نمایشگاه‌های کتاب این امر محقق می‌شود و در واقع نمایشگاه‌‌های استانی کتاب موجب جریان‌سازی فرهنگی در سطح استان می­شود و مردم با  تازه­های نشر آشنا می‌شوند.

وی درباره اقدام‌های دولت تدبیر و امید در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قانون‌مند کردن هیأت نظارت بر کتاب به راه‌اندازی سامانه جامع صدور مجوز نشر، پیگیری تفکیک چاپ و نظارت بر محتوای چاپ از جمله اقدام‌های ویژه دولت تدبیر و امید در مدت 3 سال بوده است.

نمایشگاه کتاب خوزستان به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود

امیرمسعود شهرام‌نیا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران نیز در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب خوزستان گفت: نمایشگاه امسال به صورت بین‌المللی و با حضور ناشران عرب برگزار می‌شود.

وی درادامه گفت: نمایشگاه‌های استانی کتاب بهانه‌ای است که درهر استان زنگ کتاب نواخته شود و عطر آن در استان جاری و ساری شود.

شهرام‌نیا درباره استقبال ناشران از یازدهمین دوره نمایشگاه استانی کتاب خوزستان بیان کرد: این دوره از نمایشگاه مورد توجه و استقبال ناشران قرار گرفت و اگرظرفیت بیشتری به لحاظ فیزیکی وجود داشت امکان حضور ناشران بیشتری را در نمایشگاه شاهد بودیم. 475 ناشر از سراسر کشور در نمایشگاه شرکت کرده و به لحاظ موقعیت استان خوزستان و حضور هموطنان عرب‌زبان دراین منطقه امکان حضور ناشران عرب را در این نمایشگاه فراهم کردیم.

مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران گفت: بین‌المللی شدن نمایشگاه استانی کتاب خوزستان این امکان را برای ما ایجاد کرد تا دربخش جنبی نیز فعالیت‌های ویژه‌ای را در نظر بگیریم. بدین منظور حضور 2 تصویرگر برجسته از کشور ایتالیا در نمایشگاه اهواز برای برگزاری کارگاه‌های تصویرگری مشترک با تصویرگران کشورمان از جمله برنامه‌های ویژه در نظر گرفته شده برای این نمایشگاه است.

شهرام‌نیا افزود: با همکاری بانک شهر هماهنگی‌های لازم برای حمایت از کتابفروشی‌ها نیز در مدت برگزاری نمایشگاه انجام شده و بُن کارت‌های الکترونیکی که در نمایشگاه از طریق بانک شهر توزیع می‌شود تا یک هفته بعد از برگزاری نمایشگاه اعتبار خواهد داشت و مردم به راحتی می‌توانند کتاب‌های مورد نیاز خود را خریداری کنند.

وی اظهار کرد: امیدواریم این نمایشگاه مورد توجه و استقبال گسترده مردم استان قرارگیرد و این آمادگی وجود دارد تا در صورت پایان سهمیه بُن یارانه‌ای خرید کتاب استان سقف آن را افزایش دهیم.

یازدهمین دوره نمایشگاه استانی کتاب خوزستان با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران از 7 تا 12 بهمن‌ماه برگزار می‌شود. این نمایشگاه از ساعت 9 تا 12 و 16 تا 21 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی شهر اهواز پذیرای علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها