جمعه ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
میراث فرهنگی رادیو گرافی آثار تاریخی و فرهنگی را منتشر کرد

کتاب «رادیو گرافی آثار فرهنگی» به همت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،کتاب «رادیوگرافی آثار فرهنگی» برای مشخص کردن گستره وسیع کاربرد رادیوگرافی در مطالعه آثار فرهنگی نوشته شده است. این اثر بیشتر بر روی آزمایش آثار تاریخی - هنری موجود در موزه‌ها و مجموعه‌ها متمرکز است.

در پیشگفتار این کتاب آمده است: قابلیت استفاده از پرتوهای ایکس در مطالعه آثار باستانی به خوبی درک شد و تنها چند ماه پس از کشف پرتوهای ایکس، توسط رونتگن در سال 1895، رادیوگرافی مومیایی‌ها و دیگر آثار باستانی انجام شد.

مدتی بعد آن را روشی جدید در عکاسی، همچنین روشی مناسب و مفید در به تصویر کشیدن نقاشی‌های پنهان و تشخیص اسناد جعلی اعلام کردند. با وجود موفقیت‌های اخیر، گسترش استفاده از رادیوگرافی در آثار سنگی، سفالی یا فلزی بسیار کم است.

یکی از دلایلی که اشیا فلزی، سنگی و سفالی در مقایسه با نقاشی و مومیایی‌ها کمتر رادیوگرافی می‌شوند این است که بسیاری از موزه‌ها و کارگاه‌های حفاظت دستگاه‌های مورد نیاز با قدرت پرتو ایکس بالا را ندارند. مطمئنا جایگزینی دستگاه x-ray قدیمی پزشکی با بیش از سی سال عمر و فراهم شدن امکانات جدید رادیوگرافی، انگیزه لازم در تهیه این کتاب است.

قسمت‌های بیشتر کتاب رادیوگرافی آثار فرهنگی در فصل‌های 2 تا 6 روی مطالعه ماهیت مواد متمرکز شده است. در فصل نخست به معرفی برخی از جنبه‌های تکنیکی پرداخته و فصل 7 و 8 و 9 به ترتیب به موضوعات خاص حفاظت‌گران، سودمندی رادیوگرافی در تشخیص آثار تقلبی و اهمیت استفاده از تکنیک‌های کامپیوتری در تصویربرداری رادیوگرافی اختصاص داده شده است.

این کتاب اثر جانت و اندرو میدلتون با ترجمه فرشته رحیمی از سوی انتشارات پژوهشگاه میراث فرهنگی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها