سه‌شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹
داستان‌های جان چیور روایت حومه‌نشین‌های آمریکایی دهه‌ هفتاد است

کتاب «دوران طلایی»‌ اثر جان چیور با ترجمه فرزانه دوستی طی روزهای گذشته توسط بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فرزانه دوستی در جدیدترین ترجمه خود به سراغ کتاب «دوران طلایی» اثر جان چیور، برنده جایزه پولیتزر و جایزه مجمع منتقدان کتاب ملی امریکا رفته است که این کتاب طی روزهای گذشته توسط بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه راهی بازار نشر شده است. این کتاب در لیست 100 کتاب پرفروش برتر امریکا قرار دارد.

این کتاب از هفت داستان کوتاه تشکیل شده است که سه داستان «بدرود برادرم»، «شناگر» و «رادیو بزرگ» از مهم‌ترین داستان‌های این مجموعه داستان هستند و امروز جزو منابع درسی ادبیات آمریکا محسوب می‌شوند.

فرزانه دوستی مترجم این اثر در توضیح دلایل انتشار این کتاب به ایبنا گفت: کتاب حاضر مجموعه‌ای از داستان‌های منتخب جان چیور است. او این داستان‌ها را طی سال‌های طولانی در مجله نیویورکر منتشر کرده و از زمان انتشارش در سال 1978 تا امروز جزو پرفروش‌های ادبیات امریکا و در لیست صد کتاب برتر بوده است.

وی ادامه داد: چیور چند رمان هم منتشر کرده است اما تصویر جامع، متنوع، چندصدایی و چندپاره‌ای که در این مجموعه داستان از زندگی مردم عادی شهرنشین و حومه‌نشین امریکای دهه‌های پنجاه تا هفتاد ارایه می‌کند، این مجموعه داستان را خاص و پرطرفدار کرده است.

این مترجم با اشاره به ویژگی‌های قلم جان چیور اظهار کرد: همان‌طور که در مقدمه کتاب هم نوشته‌ام، چیور حدفاصل بین داستان کوتاه مدرنیستی و داستان پست‌مدرنیست آمریکایی دهه‌های هشتاد به بعد است و البته سبک تجربی خاص خودش و نوآوری‌هایی در شیوه‌ روایت دارد.
 
وی در تشریح ترجمه این کتاب عنوان کرد:‌ ترجمه نثر سهل و ممتنع چیور خیلی هم آسان نبود چراکه به دنبال یافتن لحن مخصوص او و انتقال فضای داستان‌ها بودم که هم زمان با وضعیت روانی شخصیت‌ها شکل و رنگ عوض می‌کند. 18 داستان از چیور را قبلاً در مجموعه‌ای با نام «منظری به جهان» با نشر نیکا منتشر کرده بودم که در آن داستان‌ها تنوع و جذابیت قصه‌ها بیشتر مد نظر بود.
 
دوستی در توضیح این کتاب گفت:‌ عنوان کتاب حاضر را از داستان کمتر دیده شده‌ «دوران طلایی» گرفته‌ام که داستانی درباره تأثیرات ترسناک فرهنگ آمریکایی هالیوودی بر مردم کشورهای دیگر است و نشان می‌دهد که فرهنگ‌های باستانی این کشورها، در مقابل جذابیت‌های رسانه‌های امریکا شکست خورده است. 

وی ادامه داد:‌ در این کتاب هفت داستان برتر چیور را انتخاب کرده‌ام که تقریبا شاهکارهای او هستند و نشان دهنده بینش روانشناختی عمیق چیور از تمایلات انسانی است.برای مثال داستان «ای شهر رؤیاهای قمصور» درباره زن و شوهر ساده‌دل شهرستانی است که با رؤیای پیشرفت و فتح قله‌های آمریکای ایده‌آل، راهی می‌شوند تا بلکه مرد بتواند نمایشنامه‌اش را جایی به چاپ برساند.

این مترجم جوان با اشاره به مخاطبان کتاب گفت:‌ فکر می‌کنم خواندن این کتاب برای همه علاقه‌مندان و همین‌طور نویسندگان داستان‌های کوتاه جذاب و آموزنده باشد. مخصوصاً کسانی که دوست دارند فرهنگ آمریکایی و عادت‌های زندگی مردم آنجا را بهتر بشناسند.
 
جان چیور در سال 1912 در کوئینسی ماساچوست متولد شد و در سال 1982 درگذشت. از این نویسنده آمریکایی به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین نویسنده‌های داستان کوتاه قرن بیستم یاد می‌شود. از دیگر آثار او می‌توان به کتاب‌های «رسوایی ویشات»، «فالکنور»، «پارک گلوله‌ها» و «چه بهشتی به نظر می‌رسد» اشاره کرد.

کتاب «دوران طلایی»‌ اثر جان چیور با ترجمه فرزانه دوستی در 132 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و به‌بهای 12 هزار تومان توسط بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها