یکشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۵
«مایکل پالین» برنده جایزه «کتاب مسافرتی ادوارد استنفورد» شد

جایزه «ادوارد استنفورد» برای نوشته‌های مربوط به «سفرنامه» به نام نویسنده‌ای که یک قرن پیش کتاب «راهنمای مسافرت استنفورد» را منتشر کرد نامگذاری شده است و هر ساله به بهترین کتاب سال از این دست جایزه‌ای اهدا می‌کند در مراسم این جایزه در سال جاری که هفته گذشته برگزار شد از فعالیت‌های «مایکل پالین» در این زمینه تقدیر به عمل آمد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین- در هفته‌ای که رئیس‌جمهور «دونالد ترامپ» در «آمریکا» درها را به روی مسلمانان شش کشور بسته است «مایکل پالین»، گزارشگر خبر که کتب مربوط به مسافرت به نگارش درمی‌آورد توانایی نویسندگانی را که درباره سفر می‌نویسند مورد ستایش قرار داد. وی معتقد است این نویسندگان پیش‌زمینه‌های ذهنی انسان را به هم می‌ریزند و به ما کمک می‌کنند درک کنیم چرا بعضی از مردم شخصیت خشنی دارند.
 
وی که در سخنرانی خود پس از دریافت جایزه «ادوارد استنفورد» سخن می‌گفت اعلام کرد: «باید بفهمیم چرا مردم عصبانی هستند، چرا اعمال خشونت‌آمیز انجام می‌دهند. منظور من فقط تروریست‌هایی نیست که داعیه مسلمانی دارند. چرا آمریکایی‌ها به سمت هم شلیک می‌کنند! باید بفهمیم منشاء این اتفاقات از کجاست و به نظر من آثار مربوط به سفر درها را به سمت ما می‌گشاید. آن هم در دوره‌ای که درها به صورت ناگهانی به سمت بعضی از مسافرین بسته شدند.
 
نوشته‌های که در ژانر «سفر» قرار می‌گیرند تفاوت بین انسان عادی و خاص را نشان می‌دهد و این بدان معناست که باید به همه مردم دنیا اجازه عرض اندام بدهیم و به رفتاری که هم‌اکنون رئیس‌جمهور در «واشنگتن» در پیش گرفته است بی‌توجهی کنیم.»
 
«پالین» که کار خبرنگاری نیز انجام می‌دهد و در دهه 80 میلادی با مجموعه «دنیا در هشتاد روز» و «از قطب تا قطب» مورد توجه قرار گرفت معتقد است کتب مسافرتی بیشتر از تلویزیون به زوایای شخصی زندگی انسان می‌پردازد اما خود وی کار کردن در هر دو بخش را دوست دارد. «من عاشق ترکیب تلویزیون و کتاب هستم.»
 
«پالین» پنج‌شنبه هفته گذشته جایزه «ادوارد استنفورد» را دریافت کرد. در این مراسم کتاب «Interstate» نوشته «جولیان سایارر» به عنوان کتاب مسافرتی سال انتخاب شد. «سارا ویلر»، نویسنده کتب مسافرتی و رئیس هیئت داوران گفت همه داوران متفق‌القول این اثر را به عنوان کتاب سال برگزیدند. وی معتقد است «سایارر» که روزی رکورد جهانگردی که پرسرعت‌ترین دوچرخه‌سواری را در طول سفر انجام داد به دست آورد نویسنده توانایی است و به کارش علاقه غیرقابل‌وصفی دارد.
 
«ویلر» کتاب را «معماگونه و چالش‌برانگیز» دانست. البته وی از فعالیت کم زنان در عرصه کتب مربوط به سفر و جهانگردی ابراز نگرانی کرد و امیدوار است نویسندگان از خطر کردن نهراسند و با گردش در سراسر جهان تجربیات خود را اختیار مردم عادی قرار دهند.
 
جایزه کتاب ماجراجویانه سال نیز به «لویسون وود» برای «پیاده‌روی در هیمالیا» رسید که داستان تجربیات شخصی وی در سقف کره زمین است. هیئت داوران معتقدند وی در کار خود بسیار موفق عمل کرده است و مفهوم سفر و مکان مسافرتی را به زیبایی ارائه می‌کند.
 
جایزه کتاب مخصوص کودکان نیز به «اطلس ماجراجویی‌های حیوانات» نوشته «لوسی لثارلند»، «ریچل ویلیامز»، و «اِمیلی هاوکینز» رسید. این در حالی است که بهترین جایزه «سفر و غذا» به «تِسا کوروس» برای کتاب «Provence to Pondicherry» ،که درباره دستور غذاهای فرانسوی بود، رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها