پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۴
«فرهنگنامه تحلیلی وجوه و نظائر در قرآن» برای اهل قرآن مفید است

حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد، با پیشنهاد «فرهنگنامه تحلیلی وجوه و نظائر در قرآن» برای مطالعه، آن‌را برای اهل قرآن و قرآن‌پژوهان مفید دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی مهدوی‌راد، نویسنده و قرآن‌پژوه برجسته کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) اظهار کرد: در گذشته در حوزه علوم قرآنی و در زبان فارسی، کتابی که درباره تعدد معنایی قرآن بحث کرده باشد، وجود نداشت. برای نخستین‌بار در ادبیات فارسی کتابی دوجلدی با عنوان «فرهنگنامه تحلیلی وجوه و نظائر در قرآن» به قلم عباس کوثری منتشر شده که به‌صورت انتقادی موضوع «وجوه و نظائر» را بحث و بررسی کرده است؛ این اثر می‌تواند برای اهل قرآن و همچنین قرآن‌پژوهان در مسیر پژوهش مفید باشد.
 
وی در توضیح معنای «وجوه و نظائر» افزود: «وجوه و نظائر» عبارت از الفاظی است که با هیئت و اعراب خاصی در آیات مختلف قرآن به‌کار رفته؛ ولی دارای معانی مختلفی است؛ مانند امت و امام که با همین هیئت به تناسب مورد و سیاق دارای معانی گوناگونی است. «فرهنگنامه تحلیلی وجوه و نظائر در قرآن» در پی تحقیق درباره این نوع واژگان بوده و این روش‌ها و شیوه‎ها را مبنای کار قرار داده است.
 
مهدوی‌راد گفت: از دیگر ویژگی‌های کتاب این است که در حد امکان از روایات اهل بیت(ع) استفاده شده است. همچنین به قرائن خاص دلالت‌کننده مانند سیاق اهتمام ویژه‎ای شده و معنای لغوی واژگان تحلیل و بررسی شده است.
 
این قرآن‌پژوه در معرفی کتابی دیگر برای پیشنهاد مطالعه به مخاطبان «ایبنا» بیان کرد: مجموعه «اندیشه سیاسی تربیتی علوی در نامه‌های نهج‌البلاغه» تالیف آیت‌الله دکتر احمد بهشتی نیز اثری است که برای خواننده عمومی بسیار خوب و مفید بوده و توضیحات خواندنی دارد. شرح‌های این اثر، نه آنچنان عمومی است که به‌کار پژوهش نیاید و نه آنچنان تخصصی است که عموم متوجه نشوند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها