یکشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۰
نمایشگاه‌های کتاب باید ابزاری برای ارتقای سطح مطالعه باشند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (8 اسفندماه) در بازدید از مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران گفت: مؤسسه باید برگزاری نمایشگاه‌های کتاب را هدف قرار ندهد بلکه باید ابزاری برای هدف نهایی یعنی ارتقای سطح مطالعه و توسعه دیپلماسی فرهنگی باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (8 اسفندماه) از مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران دیدن کرد و در نشستی با امیرمسعود شهرام‌نیا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه و تیم وی درباره اهم فعالیت‌های این مؤسسه و چشم‌انداز آن گفت‌وگو کرد. در این دیدار سیدعباس صالحی‌، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همایون امیرزاده، مشاور معاون فرهنگی نیز حضور داشتند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: ضمن تشکر از زحمات دکتر سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و امیرمسعود شهرام‌نیا و همه عزیزانی که در این مؤسسه زحمت می‌کشند باید بگویم که مؤسسه باید برگزاری نمایشگاه‌های کتاب را هدف قرار ندهد بلکه باید ابزاری باشد برای هدف نهایی یعنی ارتقای سطح مطالعه و توسعه دیپلماسی فرهنگی.
 
وی ضمن تأکید بر واگذاری امور مختلف حوزه نشر و فرهنگ به بخش خصوصی ادامه داد: رئیس‌جمهوری بارها و بارها بر این موضوع تأکید کرده‌اند بنابراین باید در دستور کار همگان قرار بگیرد.
 
صالحی‌امیری بیان کرد: مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران باید با ارائه برنامه‌های فرهنگی متعدد و ارائه محتوای برنامه‌های موثر از انجام امور اجرایی فاصله بگیرد و نمایشگاه کتاب را از حالت خشک فروشگاهی به یک مرکز یا فستیوال فرهنگی تبدیل کند.
 
در این مراسم سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: مؤسسه نمایشگاه فرهنگی ایران 20 سال سابقه فرهنگی دارد این مؤسسه ظرفیت خوبی در حوزه نمایشگاه‌های فرهنگی به‌ویژه در حوزه کتاب به شمار می‌آید.
 
وی ادامه داد: حجم کمی و کیفی فعالیت‌های مؤسسه نمایشگاه فرهنگی ایران قابل توجه است. این مؤسسه طی سه سال گذشته کیفیت قابل اعتنایی پیدا کرده است به طوری که در این مدت حدود 90 نمایشگاه استانی کتاب برگزار کرده است. همچنین بار سنگین نمایشگاه کتاب تهران همواره بر دوش این مؤسسه است به طوری که در چند سال اخیر شاهد کیفیت‌افزایی بخش خارجی نمایشگاه کتاب تهران بودیم.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در این راستا حضور مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تهران همواره مورد توجه بوده که از کشور افغانستان آغاز شد. همچنین ایران در نمایشگاه کتاب خارجی نیز حضور مؤثری دارد و در این زمینه نیز شاهد افزایش کمیت و ارتقای کیفیت بودیم.
 
وی با بیان این‌که سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که نهادهای مدنی و صنفی را فعال‌تر کند، گفت: در این راستا تشکل‌های نشر برای برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب و نمایشگاه کتاب تهران نقش مؤثری را ایفا کرده‌اند و می‌کنند.
 
در ادامه این مراسم امیرمسعود شهرام‌نیا ضمن ارائه گزارشی از تاریخچه تأسیس مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی و مجموعه فعالیت‌های آن گفت: این مؤسسه به‌عنوان یکی از بازوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شمار می‌آید. بسیاری از مؤسسه‌ها از دل این مؤسسه به وجود آمده‌اند که از آن میان می‌توان به مرکز توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی اشاره کرد.
 
وی ادامه داد: مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در حال حاضر هیأت امنایی دارد که مجموعه‌ای از معاونانی که فعالیت‌های نمایشگاهی دارند عضو این هیأت‌امنا هستند.
 
شهرام‌نیا ضمن ارائه گزارشی از بخش‌های مختلف این مؤسسه گفت: خوشبختانه در سه سال گذشته با همت این مؤسسه و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران رشد فزاینده‌ای داشته و موضوع مهمان ویژه جا افتاده است.
 
مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران توضیح داد: خوشبختانه در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب شاهد حضور حرفه‌ای نشر ایران نیز هستیم همین اکنون که با شما صحبت می‌کنم چهل و چهارمین نمایشگاه خارجی کتاب دولت تدبیر و امید در عمان در حال برگزاری است که ایران بسیار پُررنگ در آن ظاهر شده است.
 
وی ادامه داد: همچنین با روسیه و صربستان وارد تعامل شده‌ایم و آثاری را به صورت دوجانبه ترجمه شده‌اند چرا که معتقدیم این کار به نهضت ترجمه کمک می‌کند. در ماه‌های آینده شاهد حضور نشر ایران در نمایشگاه‌های کتاب بولونیا و پاریس خواهیم بود.
 
وی ادامه داد: در راستای تحقق سیاست واگذاری، 90 درصد نشست‌های نمایشگاه کتاب تهران توسط خود تشکل‌ها شکل گرفت و مجموعه نشست‌ها در مسیر نشر کشور تبدیل به فستیوال شدند.
 
مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران بیان کرد: این مؤسسه در حوزه توزیع نیز فعالیت‌های بی‌شماری داشته؛ در این راستا بیش از 23 هزار عنوان کتاب در این دولت خریداری شده و در مجموعه‌ بخش‌های فرهنگی توزیع شده است.
 
شهرام‌نیا در پایان از ورود جدی و حرفه‌ای مؤسسه به سیستم الکترونیک به عنوان یکی دیگر از فعالیت‌ها این مؤسسه یاد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها