کتابهای «اصول فقه به زبان ساده» و «اصول فقه تکمیلی» از سوی انتشارات خرسندی برای دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی منتشر شد.
«نکات مقدماتی»، «بحث وضع و تقسیم الفاظ و بررسی اصول لفظی»، «اوامر و نواهی»، «مفاهیم»، «عام و خاص»، «مطلق و مقید و مجمل و مبین»، «قطع و ظن و شک»، «ادله اربعه (منابع فقه)»، «دیگر ادله و منابع فقه»، «اصول علمیه»، «تعارض ادله»، «اجتهاد و تقلید» فصلهای دوازدهگانه این کتاب هستند.
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: «همانگونه که علم منطق شیوه درست اندیشیدن را به ما یاد میدهد، در هر علمی باید از منطق ویژه همان علم استفاده شود. علم اصول فقه در واقع منطق استفاده صحیح از علم فقه را آموزش میدهد که با اسلامی شدن حکومت در ایران و استقبال جوامع و کشورهای دیگر از این شیوه حکومت، لزوم یادگیری این ابزار مهم را دوچندان میکند. انگیزه این استقبال، فراگیری فقه ناب اسلامی است.
علاوه بر آن خاستگاه حقوق اسلامی، فقه اسلامی است. البته در قرون اخیر بهرهگیری از حقوق سایر کشورها و نیز سرایت مسائل عرفی در حقوق ایران باعث شده است که نتوان بهصورت یکپارچه منطق فقهی را در منطق حقوقی جاری و ساری بدانیم، ولی هنوز فهم بسیاری از مسائل حقوقی ما محتاج آشنایی و دانش علم اصول فقه است.»
کتاب «اصول فقه به زبان ساده؛ ویژه دوره کارشناسی» در 192 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات خرسندی راهی بازار نشر شده است.
«اصول فقه تکمیلی» برای دانشجویان ارشد و دکترا
کتاب «اصول فقه تکمیلی؛ ویژه دوره تحصیلات تکمیلی» تالیف دکتر عزیزاله فهیمی، عضو هیات علمی دانشگاه قم، به تازگی از سوی انتشارات خرسندی به بازار نشر عرضه شده است.
این کتاب در 12 فصل با عنوانهای «نکات مقدماتی»، «بحث وضع و تقسیم الفاظ و بررسی اصول لفظی»، «اوامر و نواهی»، «مفاهیم»، «عام و خاص»، «مطلق و مقید و مجمل و مبین»، «قطع و ظن و شک»، «ادله اربعه (منابع فقه)»، «دیگر ادله و منابع فقه»، «اصول عملیه»، «تعارض ادله» و «اجتهاد و تقلید» تدوین شده است.
در صفحه 126 این کتاب آمده است: «وظیفه علم اصول فقه، یاد دادن طریق استنباط به فقیه است. طریق انجام این وظیفه هم بحث از ادلهای است که فقیه از طریق آنها، احکام و مقررات شرع را از منابع و ادله آن استخراج نماید، بهطوریکه برای فقیه و مقلدان او قابل اعتبار باشد که در اصطلاح میگویند حجیت داشته باشد. به دیگر سخن فقیه باید بداند که چه چیزی دلیل محسوب میشود. بهطور مثال آیا هر نوع ظنی برای رسیدن به حکم کافی است و دیگر اینکه این دلیل از چه طریقی باید حاصل شود. بهطور مثال آیا حکمی که به وسیله خبر واحد بیان میشود، قابل اعتماد است؟ یعنی خبر واحد میتواند منبع صدور حکم فقهی قرار گیرد.»
کتاب «اصول فقه تکمیلی؛ ویژه دوره تحصیلات تکمیلی» در 254 صفحه با شمارگان 500 نسخه به بهای 18 هزار تومان از سوی انتشارات خرسندی منتشر شده است.
نظر شما