یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰
«کتاب اباختر» منتشر شد

نخستین چاپ «کتاب اباختر» (گزیده مقاله‌های نقد و بررسی کتاب و نسخه‌شناسی)» به مناسبت بیستمین سالگرد انتشار فصلنامه علمی - پژوهشی اباختر از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) «کتاب اباختر» (گزیده مقاله‌های نقد و بررسی کتاب و نسخه‌شناسی)» به همت محمدجواد احمدی‌نیا از سوی موسسه خانه کتاب متشر شده است.    

«در آمد» این کتاب با تعریف لغوی واژه «اباختر» آغاز می‌شود «اباختر که پهلوی آن اپاختر apaxytar و اوستایی آن اپختره apaxtara است؛ به جای دو واژه شمال و اختر گردنده می‌نشسته‌ است.«در برابر آن نیمروز/ نیمروچ به جنوب و دو سوی دیگر خاور/ خوروران و خورآیان/ خورآسان به مغرب و مشرق گفته می‌شد.»
 
آثار البلاد و اخبار العباد کتابی در کیهان‌شناسی نوشته مصطفی احمدزاده، نقد کتاب هنر در آسیای مرکزی نوشته زنده‌یاد منوچهر ستوده، اگر قره قاچ نبود نوشته غلامرضا کبیری، سیری در تاریخ حقوق ایران نوشته حسین شهسواری، آفتاب تابان در اختر ایرانیان نوشته زنده‌یاد منوچهر ستوده، نگاهی به زبان پاک احمد کسروی نوشته محمد داودی درزی‌کلایی، دینکرد، دانشنامه مزدیسنا اثر فیلیپ ژی با ترجمه شهلا سرخابی درزی‌کلانی، کتاب ضاله نوشته منوچهر ستوده، معرفت تقویم عبدالقادر رویانی از محمد داودی درزی‌کلایی، یافته‌هایی از کلیات اشعار میرزا محمدتقی اشرف و ویژگی‌های فکری و محتوایی آن نوشته رقیه درزی تبارشفیعی و... بخشی از مقاله‌های این کتاب را تشکیل می‌دهند.

چرا اباختر؟
«گزیدن نام اباختر، برای آن نبوده است که نشانه‌ای گردد برای اندیشمندان و پژوهشگران در راه تا برای همکاری با آن، خامه در مرزهای شمال بگردانند. جای پایی است؛ نشانگر آن که کاربدستان اباختر در شمال ایران نشسته و دلبسته پژوهش‌اند و بر آن که پژواک دهنده بخشی از کار سِتُرگ پژوهش گردند. اباختر کار خامه یک تن نیست. راهی برای رساندن یک اندیشه نیست. به هیچ گروه و دسته‌ای وابسته نیست و سرانجام از هیچ سری جدا نیست. اگر جان گیرد و ادامه یابد و به هر دلیل در میانه راه نماند؛ بر آن است که پهنه دریافت و نشر هر پژوهش باشد و پژوهشگران راست آیین هر آیینی را گرامی بدارد.»

اباختر دنبال چیست؟
اباختر بر آن است که در نشر پدیده‌های پژوهش اندیشمندان، کرانه‌ای نشناسد. شعر، ادبیات داستانی، نقد، بررسی کتاب، شناساندن آثار پژوهشی، یافته‌های روانشناسی، جامعه‌شناسی، هنری، تاریخی، جغرافیایی و... آنچه زیر نگین پژوهش بگنجد در دستور کار اباختر گذارده شده است. اباختر به شناساندن چهره‌‌های پژوهشی ایران و جهان خواهد پرداخت و در این بخش اسناد و مدارک، بسته به کسان و دودمان‌ها را منتشر خواهد ساخت.»  
 
اباختر به قلم سیروس مهدوی امیری
دیباچه به قلم سیروس مهدوی امیری،  مدیرمسئول و سردبیر فصلنامه علمی - پژوهشی اباختر تحریر شده است.  
 
«میلاد نشریه‌ای که در زندگی بیست ساله خود از هیچ تبلیغی بهره نبرده و اخبار روز و پرحادثه و نقد به کسان نداشته است، به جشن نشستن معنایی دارد. نخست آن‌که چنین نشریه‌ای که بار علمی و پژوهشی داشته است، می‌تواند به یاری اندک‌شماری پایدار و ماندگار بماند و باد افره این تلاش جشنی شده که به سادگی تمام، اما به نیت زه‌گویی به همت خانه کتاب به پا شده است. نکته مهم‌تر برای این ماندگاری یاوری اندیشمندانی است که از نخست روز ـ که گاهنامه‌ای بودیم ـ کنار ما ایستادند و از آن رو که اباختر از هدف نخستین خود دور نشده و اگر به خانه‌های بسیارانی راه نیافته، بی‌گمان به خامه‌های نادران ادب و فرهنگ آراسته شده است.»  
 
کتاب «اباختر» (گزیده مقاله‌های نقد و بررسی کتاب و نسخه‌شناسی)» با شمارگان 500 نسخه در 384 صفحه، به بهای 15 هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها