یکشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۰
شاهدان دفاع مقدس زبان گنگ تاریخ را قابل فهم می‌کنند

حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در آیین رونمایی از پنج مجلد از مجموعه «تقویم تاریخ دفاع مقدس» با اشاره به لزوم توجه به ثبت و ضبط واقعیت‌های تاریخ دفاع مقدس گفت: تاریخ روایت گنگی از واقعیت‌هاست بنابراین شاهدان زبان گنگ را به زبان باز و قابل فهم تبدیل می‌کنند.

به گزارش کتاب ایران(ایبنا) آیین رونمایی از پنج مجلد از مجموعه «تقویم تاریخ دفاع مقدس» پیش از ظهر یکشنبه (سوم اردیبهشت) با حضور امیر سرتیپ علی جهانشاهی، معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، امیر فلاح، رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران و مهدی رمضانی، مهدی رمضانی، معاون انتشارات سازمان اسناد انقلاب اسلامی در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

حسینیان با اشاره به نقش ارتش در تاریخ انقلاب اسلامی گفت: نقش ارتش در تاریخ انقلاب اسلامی برکسی پوشیده نیست وقتی انقلاب به پیروزی رسید تعداد کثیری از گروه‌های غیرمذهبی از گوشه و کنار کشور مقدس از جمله خوزستان مانند خلق عرب، دموکرات‌ها در غرب و خلق ترکمن در گنبد و شمال ایران داعیه خودمختاری داشتند. ارتش جمهوری اسلامی ایران در این دوران با وجود نوبودن توانست در مقابل این ادعاها بایستند و ایران را یکپارچه نگه دارد.
 
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی ادامه داد: مقایسه عملکرد ارتش جمهوری اسلامی ایران در ابتدای انقلاب با ارتش کشورهایی مانند سوریه در حال حاضر بهتر فهم می‌شود که ارتش چگونه در حفظ یکپارچگی وظیفه خود را انجام داد.
 
حسینیان ادامه داد: ایران فقط در دوران جنگ تحمیلی حتی یک‌ وجب از خاک خود را از دست نداد. بقای ارتش مرهون دین و اندیشه امام خمینی (ره) بود، امام ارتش را به‌خوبی می‌شناخت و درک می‌کرد و یک‌ تنه در حفظ ارتش تلاش کرد. امام نقاط‌قوت و ضعف ارتش را به‌خوبی می‌دانست و معتقد بود که ارتش از بدنه مردم است و به‌ آن می‌پیوندد.
 
حسینیان اظهار کرد: نفوذ مذهب در بدنه ارتش موجب نگرانی مسئولان رژیم پهلوی بود. امام به‌واسطه روحیه مذهبی ارتشیان حتی قبل از پیروزی انقلاب به این نهاد امیدوار بودند.
 
این مقام مسئول در ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: بنا به گفته پیامبر عظیم‌الشأن اسلام جوهر قلم برتر از خون شهداست. بنابراین حفظ ایثارگری، شهامت و شهادت‌ها نیاز به پیام‌رسان دارد. اگر در این زمینه کوتاهی صورت بگیرد به معنای خیانت به خون شهداست. تاریخ روایت گنگی از واقعیت‌هاست بنابراین شاهدان زبان گنگ را به زبان باز و قابل فهم تبدیل می‌کنند.
 
امیر فلاح اظهار کرد: می‌دانیم اگر رشادت‌ها و ایثارگری‌ها رزمندگان نبود امروز امنیت فعلی در نظام مقدس جمهوری اسلام ایران و جغرافیای کشور وجود نداشت. تهدیدات استکبار جهانی موجب ناامنی در منطقه غرب آسیا و منطقه شده است. استکبار اجازه نمی‌دهد کشورهای اسلامی از نعمت بزرگ امنیت بهره‌مند شوند در حالی‌‌ که ایران تنها کشور بهره‌مند از ثبات و آرامش است. امنیت فعلی در کشور نتیجه و ثمره تلاش و مجاهدت رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس است.
 
وی با اشاره به تولید مجموعه تقویت تاریخ دفاع مقدس افزود: مقام معظم رهبری در سال 1381 در دیدار با ستاد نیروی زمینی بر اهمیت ثبت و ضبط تاریخ دفاع‌مقدس تاکید کردند. بنابراین تدوین و نشر مجموعه 104 جلدی روزشمار تاریخ دفاع مقدس در دستور کار قرار گرفت. با تلاش‌های مستمر 35 جلد از این مجموعه منتشر شده است و نزدیک به 70 جلد از جمله 24 جلد با موضوع آماد و پشتیبانی، 10 جلد درباره نیروی انسانی، 2 جلد شامل اطلس پیوند ماندگار و قیام بی‌سلاح، 9 جلد درباره خلاصه مجموعه روزشمار تاریخ دفاع‌مقدس، همچنین دو جلد اطلس عملیات سال‌های 59 و 60 در مرحله ویراستاری قرار دارد.
 
امیر فلاح اظهار کرد: باتوجه به اهمیت مدیریت دانش و مستندسازی آن برای بهره‌گیری از تجربه گذشتگان در تدوین این مجموعه تلاش شده است.
 
مهدی رمضانی، معاون انتشارات سازمان اسناد انقلاب اسلامی گفت: مجموعه تقویت تاریخ دفاع مقدس نتیجه همکاری مشترک بین مرکز اسناد و مرکز پژوهش‌های دفاع‌مقدس نیروی زمین ارتش است. این مجموعه از نظر عملیات اجرایی به نیمه نرسیده اما تحقیقات پایان یافته است. پیش‌بینی می‌شود این مجموعه با 103 مجلد تا سه سال آینده چاپ و منتشر شود.
 
در پایان این آیین از نویسندگان پنج مجلد مجموعه تقویم تاریخ دفاع‌مقدس امیر نبی‌کریمی، مولف مجلد 36 با عنوان «والفجر 3»، امیر سعید پورداراب، مولف مجلد‌های 37 «نبرد خاموش» و مجلد 38  «والفجر 4» همچنین مجلد‌های 39 و 40 «در آن سوی مرز» و «شیر دره شیلر» تجلیل به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها