سومین رمان پلیسی- جنایی مهرداد مراد با عنوان «الفبای مرگ» توسط نشر داستان راهی بازار نشر شده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه یا متاسفانه چون در ایران نویسندهها بهندرت از این نوع داستانها استقبال میکنند، دست من در این حوزه باز است و خیال دارم بیشتر زیرژانرهای جنایی را امتحان کنم. بر همین اساس، تصمیم گرفتم تا رمان پلیسی «الفبای مرگ» را به موضوع قاتلان سریالی یا زنجیرهای اختصاص دهم.
این نویسنده در توضیح موضوع داستان گفت: ابتدای داستان با زن و مرد جوانی روبهرو میشویم که برای خوردن شام، اواخر شب به رستوران میروند. اما هنگام خروج، همسر مرد، مقابل چشمانش، توسط چند زورگیر مست و شیشهای ربوده میشود.
وی افزود: در بخش بعدی سرگرد ماهان، افسر دایره قتل اداره آگاهی با جنازه مردی روبهرو میشود که با سلاح گرم کشته شده است. این افسر پلیس مدتی را به تحقیق و بررسی میگذراند تا اینکه به اطلاعش میرسانند، فرد دیگری با همین روش، در نقطه دیگری از تهران به قتل رسیده است. سرگرد ماهان قبل از اینکه بتواند در مورد این دو قتل به نتیجهای برسد، در هفتههای متوالی، سومین، چهارمین، پنجمین و ... پانزدهمین نفر نیز کشته میشوند.
این نویسنده در تشریح موضوع قتلهای زنجیرهای عنوان کرد: اگرچه اصطلاح «قاتل زنجیرهای» اولین بار در سال 1970 توسط افسران سازمان «اف.بی.آی» مطرح شد اما ماجرای جنایتهای مرتبط و بههم پیوسته از سال 1888 در لندن (که به احتمال زیاد از خیلی قبلتر هم وجود داشته ولی این یکی در رسانهها مشهور شده است) توسط جک درنده به وقوع پیوست که روزنامههای آن زمان سروصدای زیادی راه انداختند و از روی آن داستانها نوشته و فیلمها ساخته شد.
وی ادامه داد: در آمریکا و اروپا نیز از آگاتا کریستی گرفته تا پی دی جیمز، مایکل کانلی، دنیس کوپر، پاتریشیا کُرنول، جفری دیور و توماس هریس خالق رمان مشهور «سکوت برهها» موضوع قاتلان سریالی را دستمایه داستانهای خود قرار دادهاند. در ایران نیز موضوع آدمکشان سریالی مسبوق به سابقه بوده و جنایتکارانی مانند اصغر قاتل، فرید بغلانی، مجید سالک، سعید حنایی، محمد بیجه و مشهورترین آنها خفاششب، ماهها و سالها شهروندان را دچار ترس و وحشت کردند.
مراد با اشاره به نحوه روایت داستانش اظهار کرد: در این کتاب، از زاویه دیگری به موضوع پرداختهام و این بار داستانی را روایت میکنم که در آن شروران و زورگیران، طعمه یک آدمکش زنجیرهای میشوند که کاملاً هوشمندانه میکشد و میگریزد. پلیس که در همه قصهها حامی بیگناهان است این بار باید اراذل و اوباش را نجات دهد.
وی در بخش پایانی صحبتهایش گفت: برخلاف رمانهای قبلی من، ژانر داستان تریلر نیست و کاملاً معمایی و پیچیده جلو میرود. پنج کارآگاه پلیس درگیر پرونده میشوند تا در یک داستان نفسگیر جلوی کشتار این قاتل سریالی را بگیرند.
نظر شما