یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۶
کتابی که ذهن و دل میلیون‌ها خواننده را شیفته خود کرد

کودکان و نوجوانان می‌توانند در کتاب «در جستجوی شاهزاده کوچک» با سرگذشت آنتوان دوسنت اگزوپری آشنا شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب «در جستجوی شاهزاده کوچک» اثری دیگر از مجموعه‌ «من و مشاهیر جهان» با نویسندگی و تصویرگری بیمبا لاندمان است که به تازگی با ترجمه شهاب‌الدین عباسی از سوی انتشارات نخستین برای گروه سنی «ب و ج» منتشر شده است. کودکان و نوجوانان در این کتاب با سرگذشت آنتوان دوسنت اگزوپری آشنا می‌شوند.
 
کتابِ شازده کوچولو، از نخستین چاپ، ذهن و دل میلیون‌ها خواننده را شیفته‌ خود کرده و پرخواننده‌ترین کتاب قرن بیستم خوانده شده است. کتابِ در جستجوی شاهزاده کوچک، زندگی نویسنده‌ی مشهور، آنتوان دو سِنت اگزوپری را به تصویر می‌کشد. متن و تصویرگری شاعرانه‌ بیمبا لاندمان، تصویرگر تحسین شده‌ ایتالیایی، داستان صمیمی زندگیاو را تعریف می‌کند، داستان دنبال کردن رؤیاهایی که به زندگی‌های باورناپذیر می‌انجامند.
 
در بخش از این کتاب می‌خوانیم: «تونی شیفته‌ آن داستان‌ها بود و برای شنیدن‌شان همه‌جا دنبال مادرش می‌رفت. او صندلی سبز کوچکش را هم پشت سر خود می‌کشید، چون هرچه از آن داستان‌ها می‌شنید سیر نمی‌شد.
وای چه سرزمین‌های دوری! چه نام‌های شگفت‌انگیزی!
تونی ردّ آن‌ها را با انگشتش روی نقشه دنبال می‌کرد. او آرزو داشت که روی ابر
به همه‌ سرزمین‌ها پرواز کند. تونی گاهی تا نوک یکی از درخت‌های بسیار بزرگ که دو و بر عمارت ییلاقی بودند، بالا می‌رفت. او از آن‌جا می‌توانست در دورترین نقطه‌ی افق را ببیند.
خواهرها و برادرهایش از آن پایین داد می‌زدند: «تو از هیچی نمی‌ترسی؟»

ولی قضیه این نبود. تونی فقط دوست داشت همه چیز را از بالا ببیند. وقتی آن بالا بود احساس آزادی می‌کرد، مثل کبوترهایی که لای شاخ و برگ‌های درختان آشیانه کرده بودند. چون به آن بالا می‌رسید و بر بال کبوترها به نرمی دست می‌کشید، احساس می‌کرد چیزی در درونش شکفته می‌شود. تونی نمی‌توانست احساسش را در آن لحظه توصیف کند. شاید آن احساس، یک آرزو یا یک رؤیا بود. رؤیای داشتنِ بال‌هایی که با آن‌ها می‌توانست به هرجا که دلش می‌خواست، پرواز کند...»
 
بیمبا لاندمان نویسنده و تصویرگر ایتالیایی، تاکنون کتاب‌های متعددی به زبان‌های ایتالیایی و انگلیسی برای کودکان نوشته و تصویرگری کرده و جایزه‌های مختلفی در تصویرگری گرفته است. لاندمان در سایت رسمی‌اش می‌گوید: «من به صورت حرفه‌ای از سال 1988 تصویرگری می‌کنم. کتاب‌هایم به بیش از بیست زبان ترجمه شده‌اند. طرح‌ها و نقاشی‌هایم در کشورهای مختلف جهان به نمایش درآمده است. از آثارم برای ساختن مستندهایی تلویزیونی و تئاتر استفاده شده است.

چندین آهنگساز با الهام از داستان‌هایی که نوشته‌ام و تصویرگری کرده‌آم، آهنگ‌هایی تصنیف کرده‌اند. تصویرگری برای من چیزی بیش از یک شغل است. تصویرگری و داستان‌گویی انرژی نیرومندی هستند که من احساس می‌کمنم هنوز بسیار زنده‌اند. این چیزی است که من سعی می‌کنم در دوره‌هایی که در مدارس و جهاهای دیگر درس می‌دهم به دیگران منتقل کنم: عشق به هنر و زیبایی. «نبوغ لئوناردو» کتاب دیگری از اوست که به همین قلم، ترجمه شده است.
 
شهاب‌الدین عباسی، تا به حال بیش از چهل کتاب نوشته و ترجمه کرده است. بعضی از کتاب‌های او شامل «انسان در جستجوی معنای غایی(ترجمه)»، «از لطافت‌های زندگی»، «بر لب دریای وجود»، «سنگ‌تراش (ترجمه)» و مجموعه‌ 10‌جلدی «قصه‌های ماندگار (ترجمه)» که چهار نشان لاک پشت پرنده دریافت کرد. او سه بار برنده‌ی جایزه‌ی کتاب فصل و یک بار نامزد جایزه‌ی کتاب سال شد. کتاب «در پی شباویز» او در سال 1392 از طرف شورای کتاب کودک در بخش ترجمه‌ی داستان، شایسته تقدیر شناخته شد.
 
از دیگر آثار مجموعه «من و مشاهیر جهان» می‌توان به «آلفرد نوبل (بنیانگذار جایزه صلح نوبل)»، «در جستجوی شاهزاده کوچک: سرگذشت آنتوان سنت اگزوپری»، «اعجوبه‌ دنیای الکتریک: داستان زندگی نیکلا تسلا»، «راشل؛ سرگذشت طبیعت‌گرای مشهور راشل کارسون»، «جعبه نقاشی پرصدا: هنر انتزاعی کاندینسکی»، «بر روی پرتو نور: سرگذشت آلبرت اینشتین»، «دنیای بزرگ هلن کلر؛ زندگی هلن کلر»، «مرد دریا: داستان زندگی ژان کویستو» و «پیام‌آور ستاره‌ها: سرگذشت گالیله» اشاره کرد.
 
انتشارات نخستین، کتاب «در جستجوی شاهزاده کوچک» را در قالب 40 صفحه مصور رنگی با شمارگان دو هزارنسخه و قیمت 60 هزار ریال منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها