شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۳
بررسی لزوم شناخت جایگاه والای حضرت زهرا (س) از دریچه کتاب

کتاب «جنة الاولیاء در شناخت انسیة الحوراء (س)» تالیف محمد عبدی از سوی مرکز فرهنگی انتشاراتی منیر منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حضرت فاطمه زهرا (س) قطعا پیامبر نبودند و کسی نیز تاکنون چنین ادعایی نکرده است. مقام امامت هم طبق تعریف مصطلح آن و بنا بر نصوص، بعد از پیامبر اسلام (ص) 12 صاحب منصب دارد که نخستین آن‌ها امیرالمومنین علی (ع) است و 11 فرزند بزرگوارش تا حضرت مهدی (ع) عهده‌دار این مقام الهی می‌باشند و طبق این تعریف حضرت فاطمه (س) با این‌که به بیان امام حسن عسکری (ع) حجت خدا بر حجج است، اما واجد مقام امامت نیست. بر این اساس، شناخت حضرت فاطمه زهرا (س) چه ضرورتی دارد؟ آیا معرفت ایشان صرفا یک آگاهی تاریخی است که دانستن آن بر ندانستنش ترجیح دارد و یا این‌که جزئی از دین و به حکم عقل واجب است؟
 
موضوع و محور اصلی بحث در کتاب «جنة الاولیاء در شناخت انسیة الحوراء (س)»،‌اثبات وجوب عقلی کسب معرفت حضرت فاطمه زهرا (س) است. مخاطب اصلی این اثر نیز عموم دوستداران اهل بیت (ع) هستند و از این‌رو تلاش شده از اصطلاحات فنی و سنگین در حد امکان استفاده نشود و از طرح اختلاف قول‌های مشهور و غیرمشهور نیز اجتناب شود. بیشتر روایاتی که در این کتاب نقل شده، مصادر و منابع گوناگونی در کتاب‌های عام و تخصصی دارند.
 
«معرفت صدیقه کبری (س) رکن شناخت پیامبر و امام»، «وجوب معرفت، در آیه مودت»، «جنة الاولیاء در شناخت انسیة الحوراء (س)»، «جهنم غضب خدا، مأوای ظالمینِ به صدیقه کبری (س)»، «خلقت ارض و سماء به برکت حضرت زهرا (س)»، «فاطمه زهرا (س)، اسوه‌ای برای بشریت» و «تفکر در شهادت، سبب هدایت تا قیامت» فصل‌های کتاب حاضر را شامل می‌شوند.
 
در صفحه 202 کتاب می‌خوانیم: «تفاوت در خلقت زن و مرد، به مقتضای عدل و حکمت، موجب تفاوت در مسئولیت‌ها نیز می‌شود و خدای حکیم، با توجه به این مسئولیت‌های متفاوت، قوای متناسب با هریک را در زن و مرد به ودیعه نهاده و حد و مرزی در تعاملات و پوشش هر کدام تعیین فرموده. مثلا در مرد، غیرت را به ودیعه گذاشته و به او دستور چشم‌پوشی داده و در زن، حیا و عفت را قرار داده و از او حجاب خواسته است که همه این حدود،‌عین عدل و متناسب با نظام احسن است. خداوند، حجت خویش، یعنی حضرت فاطمه (س) را در قالب بشری و به‌عنوان تجسم حیا و اسوه عفت، برای زنان قرار داد و ایشان را سرور بانوان عالم لقب داد تا زنان، با الگو گرفتن از آن حضرت، به پروردگارشان تقرب جویند و به سرحد کمالشان نزدیک‌تر شوند. البته این بدان معنا نیست که زنان می‌توانند به مقام ایشان برسند، بلکه آن را ادراک هم نخواهند کرد، لکن به اندازه ظرفیت خود، وظیفه دارند در عمل، از سیره این بانوی آسمانی تبعیت کنند.»
 
نخستین چاپ کتاب «جنة الاولیاء در شناخت انسیة الحوراء (س)» در 336 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه به بهای 20 هزار تومان از سوی مرکز فرهنگی انتشاراتی منیر راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها