پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شماره دوم دو فصلنامه آیین نوروز را منتشر کرد.
طالبیان در این گفت و گو، نوروز را پیام آور صلح و مودت بین کشورها عنوان کرد و گفت: هر کجا رد پایی از نوروز وجود دارد در واقع قسمتی از حوزه فرهنگی است.
وی با اشاره به این که نوروز یکی از بزرگ ترین پرونده های بین دولی در یونسکو است، افزود: با توجه به درخواست هایی که به ایران به عنوان مدیر پرونده داده شده است، در سال های آینده پرونده نوروز گسترش قابل توجهی پیدا خواهد کرد که این امر از نظر میراث ناملموس اهمیت بسیاری خواهد داشت.
معاون میراث فرهنگی گفت: ایران به عنوان هماهنگکننده این پرونده به راحتی میتواند جلسات مختلف مربوط به این پرونده را تنظیم و این امکان را کند که موقعیت ایران در یونسکو در سطح جهانی، به ویژه برای کشورهای حوزه فرهنگ ایرانی تثبیت شود.
وی با اشاره به حساسیت موضوع میراث ناملموس و تبدیل شدن آن به جریان سیاسی در برخی کشورها گفت: به همین دلیل یونسکو برای تشکیل پروندههای مشترک، محدودیت تعداد در سال ندارد و شدت سختگیریهای داوری هم به شدت پروندههای کشوری نیست.
طالبیان همچنین تاکید کرد که میراث ناملموس میراث رقابتی نیست و باید تلاش کرد که به مسیر فرهنگی خودش بازگردد.
در این شماره از دو فصلنامه همچنین مطالبی با عنوانهای «چهارشنبه سوری از آستانگی روستایی به آستانگی شهری»، «متون کلامی زرتشتی به فارسی»، «امیر بهاری»، «امیر آشوب پیش از نظم» منتشر شد.
از دیگر عناوین این دوفصلنامه میتوان به «جایگاه و اهمیت نوروز در آثار رجال و سفرنامهنویسان اروپایی دوره قاجار»، «نوروزگاه، از آغاز تا امروز سیری در گسترش و تحول رویداد فرهنگی نوروزگاه» اشاره کرد.
نظر شما