چین از برنامهای برای حفاظت از کتابهای نایاب قدیمی در کتابخانهی ملی این کشور خبر داده که بر اساس آن هزاران کتاب چاپی حالت موزهای پیدا خواهند کرد.
طرح ثبت و حفاظت از کتابهای نایاب قدیمی بخشی از پروژهای است که کلیاتش سال 2007 میلادی توسط شورای ملی این کشور تصویب شده بود.
هدف از این کار حفاظت از کتابهایی است که در سالهای دور چاپ شدهاند و اکنون به دلایل مختلف دیگر در دسترس نیستند و تجدیدچاپ نمیشوند.
خبرگزاری شینهوا گزارش داده که طی چهار سال از 2011 تا 2015 مؤسسات مختلف چینی حدود 500 نمایشگاه و 600 همایش و سخنرانی با این موضوع برگزار کردهاند.
دولت چین گفته است طرح ثبت و گردآوری کتابهای نایاب قدیمی را همهی مراکز حفاظت از کتابهای قدیمی اجرا در سراسر این کشور اجرا میکنند و بیش از 2 میلیون جلد را زیر پوشش قرار میدهد.
قرار است اکتبر سال جاری آلبومی از 100 کتاب کلاسیک قدیمی منتشر شود که همراه با تفسیر و شرح باشد و به مردم در درک و فهم آنها کمک کند.
دولت چین میگوید این طرح نقش بزرگی در انتقال و توسعهی سنتهای فرهنگ چین ایفا خواهد کرد.
دولت این کشور برنامههای گستردهای نیز برای گردآوری و حفاظت از نسخههای خطی چین دارد و تلاش میکند با گسترش کرسیهای زبان و ادبیات چین در کشورهای مختلف جهان میراث مکتوب خود را معرفی کند.
کتابخانهی ملی چین توانسته در سالهای اخیر گنجینهی نسخ قدیمی خود را به طرز چشمگیری افزایش دهد و آنها را به شکلهای مختلف در دسترس مخاطبانِ خود قرار دهد.
طبق آماری که این کتابخانه منتشر کرده اکنون بیش از 270 هزار عنوان کتاب قدیمی و نایاب در این کتابخانه نگهداری میشود و همینطور بیش از یک میلیون و ششصد و 40 هزار کتاب سنتی چینی که صحافی شدهاند و در این کتابخانه نگهداری میشوند.
چین تلاش میکند با انتشار دستنوشتههای قدیمی که در اختیار دارد بر روند تحقیق و پژوهش فرهنگ و میراث ادبی جهان تأثیر بگذارد.
در سالهای گذشته وان گولیک، چینشناسِ هلندی، توانست یک دستنوشتهی ناشناختهی چینی را کشف کند که متعلق به آغاز قرن هجدهم میلادی بود.بر اساس این دستنوشته ریشه ژانر رمان پلیسی به سالهایی بازمیگردد که امپراتوری چین قدرت بسیاری داشته و در قرون یازدهم میلادی عناصر رمان کارآگاهی برای مردم این کشور شناختهشده بوده است.
نظر شما