«توماس لیدمن» در کتاب «کتابخانهها و آرشیوها: بررسی مقایسهای» برای اینکه بتواند تفاوت میان کتابخانهها و آرشیوها را بیان کند، به سابقه جامع و آغازیترین نقطه آنها اشاره کرده است.
همچنین در ادامه درباره توسعه این دو مؤسسه در طول اعصار اظهارنظر کرده و چگونگی توسعه و تفاوت تدریجی روشهای استاندارد و فهرستنویسی و طبقهبندی اطلاعات و پس از آن دشوارشدن مقایسه آنها و ادغام این دو نهاد را توضیح داده است.
نویسنده مطالعه خود در این زمینه را در پنج فصل تنظیم کرده است، فصل نخست مقدمه است. در فصل دوم اوضاع دوره «پیشاتاریخ» که اطلاعات به مثابه یک کل، در درجه اول غیرداستانی و «عصر کلاسیک» که شاهد تولد داستان و شیوههای جدید ارتباط است آمده است.
«اوایل دوران مدرن» در فصل سوم گنجانده شده است؛ نویسنده به تولد ملت مدرن در اروپا و نیاز آن به کنترل، مستندسازی و اصلاحات اداری پرداخته است. علاقه نویسنده به وضعیت قرن بیستم در فصل چهارم و پنجم کتاب مطرح شده است. سپس اوضاع امروز این دو نهاد را تحلیل و توصیف کرده است و نمایی کلی از نحوه کار آرشیو، شیوه کار در نقش اداره ثبت تشکیلات دولتی، شرایط قانونی نسبتاً سخت آنها و تأثیر عظیمشان در تأسیس نهادهای دولت الکترونیک و اینکه چگونه آنها به سوی فرایندی با ابتنای بیشتر برای ثبت سوابق گام برمی دارند، ارائه کرده است. وی در فصل ششم درباره آینده این دو نهاد بحث کرده است.
«کتابخانهها و سپرده قانونی»، «کتابخانهها دانش را سازماندهی میکنند»، «تحول زیرساخت های کتابخانه» و «مشکلات و امکانات استانداردسازی» عناوین بخشهایی از این اثر را تشکیل میدهند.
نویسنده در بخشهایی از این اثر بیان کرده است: «کتابخانهها و آرشیوها دارای وظایف و مأموریتهای متفاوتی هستند، باید شانه به شانه هم در امور مهم و با نفعی متقابل کار کنند و به عنوان نهادهایی مستقل اینکار را به بهترین شکل انجام دهند.»
کتاب «کتابخانهها و آرشیوها: بررسی مقایسهای» اثر «توماس لیدمن» با ترجمه سها بیرانوند، با شمارگان 500 نسخه، در 168 صفحه، به بهای 120 هزار ریال از سوی انتشارات چاپار راهی بازار نشر شده است.
نظر شما