دوشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۱
جشن کتابخوانی برای ترویج کتابخوانی

تاثیر ادبیات بر روی کودکان و نوجوانان، اهمیت ترویج کتاب‌خوانی در خانه و مدرسه و لزوم توزیع مناسب‌تر محصولات فرهنگی در کشور مساله‌ای بود که تعدادی از نویسندگان و شاعران مطرح کشور در روز ملی ادبیات کودک و نوجوان بر آن تاکید داشتند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در روز 18 تیر 1396 به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی بین کودکان و نوجوانان، جشن کتاب‌خوانی در فروشگاه‌های عرضه محصولات فرهنگی هنری کانون در سراسر کشور برگزار شد و برخی نویسندگان حوزه کودک و نوجوان به خوانش آثار و اشعار خود پرداختند.
 
بر همین اساس، استان‌های خوزستان، مازندران و اصفهان به ترتیب میزبان «مهدی مرادی شاعر و نویسنده و هوشنگ یونسی، نویسنده، پژوهشگر و مدرس دانشگاه»، «انوشه منادی» نویسنده و «حسن احمدی» نویسنده بودند.
 
مهدی مرادی در اهواز: ورود کتاب به مدارس ضروری است
 
در این میان جشن کتاب استان خوزستان در مرکز فرهنگی هنری و فروشگاه مرکز عرضه محصولات فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در شهرستان اهواز برگزار شد.
 
مهدی مرادی شاعر و نویسنده خوزستانی هم‌زمان با روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در مرکز عرضه محصولات فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان اهواز گفت: روز ملی ادبیات کودک و نوجوان بهانه‌ای بسیار خجسته برای این است که کودکان و نوجوانان را با کتاب آشتی بدهیم و پای بزرگ‌ترها را به فروشگاه‌های عرضه کتاب باز کنیم.
 
وی با بیان این‌که در کتاب خواندن باید از شکل عبور کرده و به محتوا برسیم، گفت: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آثار مهدی آذر یزدی این بود که آثار گذشتگان را به زبان امروزی بازنویسی کرد و باعث شد آثارش جزو محبوب‌ترین کتاب‌ها شوند.
 
وی معتقد است شکل کتاب‌خانه‌های امروزی تغییر کرده و ما می‌توانیم در راستای گسترش فرهنگ مطالعه اقدام به تشکیل کتاب‌خانه در آپارتمان‌ها، منازل و دیگر مکان‌های کوچک کنیم تا در راستای گسترش فرهنگ مطالعه قدم برداریم.
 
شاعر و نویسنده خوزستانی ادبیات کودکان و نوجوانان یکی از راه‌های ترویج کتاب‌خوانی را ورود کتاب‌های کانون به مدارس عنوان کرد گفت: معتقدم کانون با پیشینه درخشانی که در حوزه کتاب کودک و نوجوان دارد می‌تواند خلا کتاب‌خانه‌ها و کتاب‌دارها در مدارس آموزش و پرورش را جبران کند و پیوند‌دهنده دانش‌آموزان با کتاب و کتاب‌خوانی شود.
 
نویسنده کتاب آوازهای سیب‌زمینی در ادامه، نقش کانون در تولید کتاب‌های فاخر برای کودکان و نوجوانان را خیلی مهم برشمرد و یادآور شد: معتقد هستم که باید دیگر نهادهای فرهنگی در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی کانون را همراهی و کمک کنند تا بتوانیم روز به روز بر تعداد مراکز عرضه تخصصی کتاب کودک و نوجوان - که مکانی‌هایی مناسب برای ارتباط چهره به چهره کودکان و نوجوانان و پدیدآورندگان هستند - بیفزاییم و در راستای کتاب‌خوان کردن فرزندان کشورمان قدم برداریم.
 
مرادی دوران عضویت خود در مرکز شماره 2 کانون اهواز را به‌عنوان یکی از بهترین دوران زندگی خود برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از جاذبه‌هایی را که در سفرهای خود در شهرهای مختلف ایران دیده است وجود مراکز فرهنگی و هنری کانون است؛ مراکزی که در شهرهای بزرگ و حتی مناطق مرزی وجود دارند و بچه ها بدون سخت‌گیری وارد فضاهایی با دیوارهای رنگی می‌شوند و فارغ از امتحان و مشق در این فضاها به مطالعه کتاب و فعالیت‌های فرهنگی هنری می‌پردازند.
 
در ادامه این مراسم هوشنگ یونسی، نویسنده، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، نیز با اشاره به سابقه فرهنگی و ادبی بسیار غنی سرزمین و ملت ایران، از کودکان و نوجوانان خواست با توجه به این سابقه‌ی بسیار غنی و پشتوانه بسیار ارزشمند به مطالعه کتاب اهمیت بدهند و از این سرچشمه سیراب شوند، زندگی کنند و پرورش بیابند.
 
خوانش آثار ادبی کودکان و نوجوانان عضو مرکز آفرینش‌های ادبی دیگر برنامه این جشن بود که با نقد و بررسی آثار توسط مهدی مرادی نویسنده‌ی خوزستانی همراه شد.
 
در حاشیه این جشن نیز کتاب «آوازهای سیب‌زمینی» سروده‌ی مهدی مرادی، شاعر کودک و نوجوان خوزستانی رونمایی شد.
 
تاثیر ادبیات از زبان انوشه منادی در ساری
 
در این میان، همزمان با روز ادبیات کودک ونوجوان، گرامی‌داشت این مناسبت با حضور انوشه منادی نویسنده کودک ونوجوان در ساری برگزار شد.
 
انوشه منادی نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان در این مراسم با ابراز خرسندی از حضور در جمع اعضای نویسنده و شاعر نوجوان عضو کانون پرورش فکری، کانون را مجموعه ای مناسب برای ظهور و بروز خلاقیت‌ها و استعدادهای کودکان ونوجوانان دانست.
 
وی با بیان این‌که «نوشتن را از دوران نوجوانی آغاز کرده است» اظهار داشت: حوزه ادبیات نوجوان، حوزه بسیار جدی است که می‌تواند تاثیر شگرفی بر ادبیات بزرگ‌سال داشته باشد.
 
منادی ادامه داد: بسیاری از نویسندگان ادبی جهان همچون «چارز دیکنز» و «مارک تواین» از این دسته‌اند که شاه کار‌های ادبی خلق کرده‌اند که برای گروه سنی نوجوان بوده است.
 
در ادامه این برنامه، اعضای ادبی کانون به خوانش آثار ادبی و اشعار سروده خود پرداختند. همچنین یکی از اعضا بخشی از کتاب «بازگرداننده شده» نوشته این نویسنده کانون را روخوانی کرد. همچنین اجرای نمایش از بخشی از این کتاب، از دیگر برنامه‌های اعضای نوجوان ادبی در این برنامه بود.
 
انوشه منادی نیز پس از خوانش آثار ادبی اعضا، به نقد و تحلیل آن‌ها و راهنمایی اعضا برای نوشتن یک اثر خوب پرداخت.
 
نوشتن داستان‌های دفاع مقدس ادای دین به شهداست
 
بر اساس این گزارش، حسن احمدی نویسنده رمان «باز‌ی‌ها و لحظه‌ها» نوشتن داستان‌هایی از دوران دفاع مقدس را نوعی ادای دین به شهدا و رزمندگان عنوان کرد.
 
هم زمان با 18 تیر روز ملی ادبیات کودک و نوجوان ویژه‌برنامه‌ای با حضور حسن احمدی نویسنده و پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان و اعضای مراکز کانون استان اصفهان، برگزار شد.
 
این نویسنده رمان در این نشست گفت: «بازی‌ها و لحظه‌ها» رمانی تخیلی است که در آن اتفاقاتی برای یک نوجوان روی می‌دهد و این نوجوان در درون تونل زمان حرکت کرده و از گذشته به زمان حال می‌‌آید اما هنگام بازگشت نمی‌تواند باز گردد.
 
احمدی افزود: در این کتاب، مادربزرگ اعتقاد دارد که فرزندش شهید نشده و زنده است و هر سال قبل از فرارسیدن عید نوروز همان گونه که برای سایر فرزندان و نوه‌هایش سبزه، سبز می‌کند، برای او نیز همین کار را انجام می‌دهد.
 
وی اظهار داشت: در این رمان تا آن جایی که توانستم موارد لازم را بیان کرده و از نوشتن مباحث غیر ضروری خودداری کرده‌‌ام و تخیل موجود در اثر موجب نشده تا موضوع‌های فرعی و کم اهمیت در داستان ذکر شود و این موضوع موجب آن می‌شود که خواننده از مطالعه اثر احساس خستگی نداشته و موضوع برای او تا آخر داستان جذاب بماند.
 
احمدی با اشاره به این که 40 اثر تا به حال از وی منتشر شده است، گفت: یک سوم این آثار درباره موضوع‌های مرتبط با هشت سال دفاع مقدس است و سعی کرده‌ام در این رمان ها نکات و مسائلی که از رزمندگان اسلام به چشم دیده‌ام را برای نسل جدید به شکل داستان روایت کنم تا این نسل هر چه بیشتر با قهرمانان واقعی خود آشنا شوند و داستان این کتاب نیز به نوعی با دوران دفاع مقدس در ارتباط است.
 
اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون اصفهان نیز در این نشست صمیمی سوال‌های خود را درباره رمان «بازی‌ها و لحظه‌ها» با نویسنده کتاب مطرح کردند و احمدی نیز پاسخ‌گوی اعضای کانون بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها