سه‌شنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۴
​تجلیل گوگل از طیب صالح نویسنده سودانی

گوگل به مناسبت تولد طیب صالح، نویسنده‌ی سودان، برای تجلیل از او لوگوی خود را به او اختصاص داد.

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گوگل از طیب صالح که منتقدان به او لقب «نابغه‌ی رمان عربی» را داده‌اند و از مهم‌ترین نویسندگان عرب به شمار می‌رود تجلیل کرد.
 
سرفصل لوگوی گوگل که همراه با تصویری از این نویسنده‌ی جهان عرب بود به مناسبت سالروز تولد طیب صالح بوده است.
 
اولین رمان بلند طیب صالح «فصل مهاجرت به شمال» بود که سال 1966 نوشته شد.
 
موضوع‌هایی که طیب صالح در رمان‌هایش آورده بیشتر در شهر کارماکال، محل تولدش، می‌گذرد و زندگی روستایی و روابط پیچیده‌ی بین انسان‌ها را روایت می‌کنند.
 
سیاست، استعمار و روابط غرب با جامعه‌ی عرب از دیگر مواردی است که در جای‌جای آثارش دیده می‌شود.
 
شهرت او خصوصاً در زمینه‌ی داستان کوتاه، او را کنار نویسندگان بزرگی چون جبران خلیل جبران و نجیب محفوظ قرار می‌دهد.
 
رمان «فصل مهاجرت به سوی شمال» یک رمان کلاسیک پسا‌استعماری سودانی است که تاکنون به بیش از 30 زبان از جمله انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، هلندی و سوئدی ترجمه شده است.
 
این رمان سال 2002 به عنوان یکی از 100 رمان برتر جهان و نیز مهم‌ترین رمان عربی قرن بیستم شناخته شد.
 
راوی بی‌نام این رمان پس از هفت سال درس خواندن در انگلستان به روستای زادگاه خود در سودان بر می‌گردد. راوی پس از بازگشت به خانه با فردی غریبه به نام مصطفی سعید آشنا می‌شود و درصدد کشف هویت او برمی‌آید.
 
رمان «موسم هجرت به سوی شمال» با ترجمه رضا عامری در نشر چشمه منتشر شده است. مهدی غبرایی نیز این رمان را از زبان انگلیسی با عنوان «فصل مهاجرت به شمال» ترجمه کرده است.
 
مهدی غبرایی در اشاره‌ای در آغاز این رمان نوشته «من که عمری با رمان و داستان بزرگ شده‌ام، پیرانه سر از خواندن این رمان به قدری به هیجان آمدم که دو، سه روزه زندگی عادی از یادم رفت. با همان شوق آن را ترجمه کردم»
 
صالح سال 1929 در شمال سودان به دنیا آمد. تحصیلاتش را در دانشگاه‌های خرطوم و لندن به پایان رساند و در انگلستان در بخش عربی بی‌بی‌سی سرپرستی گروه نمایش را بر عهده گرفت.
 
او به عنوان مدیر کل وزارت اطلاعات در دوحه و قطر مشغول به فعالیت شد و در ده سال آخر زندگی‌ کاری خود، نماینده یونسکو در کشورهای خلیج بود.
 
از این نویسنده رمان دیگری با نام «عروس زین» با ترجمه صادق دارابی توسط انتشارات بوتیمار منتشر شده است.
 
بر اساس همین رمان، فیلمی به کارگردانی خالد صدیق، کارگردان کویتی، ساخته شده که برنده جایزه جشنواره کن شد. «نخلی کنار جدول»، «بندر شاه»، «مریود» و «فراموش شده» از دیگر آثار برجسته‌ی او به شمار می‌آیند.
 
طیب صالح سال 2009 در سن 80 سالگی در لندن درگذشت.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها