نویسنده کتاب «روزهای بی آیینه»، خاطرات همسر خلبان شهید حسین لشکری با اشاره به دغدغههایش در حوزه دفاع مقدس درباره سوژههای کتابهایش گفت: به عناوین مختلف عنوان کردهام که تقریبا به سراغ آدمهایی میروم که شجاعت روایت کردن زندگیشان را داشته باشند.
وی افزود: به نظرم خانم لشکری به این نقطه رسیده، یعنی در روایت زندگی خود زن شجاعی است. زندگی این زن و همسر شهیدش آنقدر عجیب و پرفراز و نشیب است که فکر میکنم هر نویسنده یا هنرمندی را به سمت خود جذب میکند.
نوع نگاه به جنگ از جنسیت برایم مهمتر است
جعفریان در پاسخ به این پرسش که آیا به عنوان یک نویسنده زن، دغدغه این را دارد که زنان جنگ و پشت صحنه جنگ را نشان دهد، اظهار کرد: انتخاب اشخاص برای نوشتن درباره زندگی آنها برای من مهم است هم از این نظر که زندگی فرد علامت سوال یا مسئلهای داشته باشد که ممکن است این فرد خانم یا آقا باشد. یعنی کسی باشد که جنگ را دیده باشد و از یک منظر خاص به جنگ نگاه کند و این برای من مهمتر از جنسیت است.
نویسنده کتاب «روزهای بی آیینه» در رابطه با حوزه نویسندگی خود عنوان کرد: از هجده سالگی تا اکنون که چهل و چهار ساله هستم، فقط در حوزه دفاع مقدس نوشتهام و دلیل انتخاب این حوزه برای نوشتن هم این است که خیلی رنجهای بزرگی در آن میبینم. رنجهایی که شاید رنجهای خودم یا آدمهای دیگر که وادی جنگ و ادبیات جنگ را تجربه نکردهایم در مقابل آن خیلی کوچک و ناچیز است. در واقع موضوع دفاع مقدس برای من عزیز است و نمیتوانم سراغ موضوع دیگری بروم.
کتاب «روزهای بی آیینه» موثرترین کتاب من است
وی درباره کتاب «روزهای بی آیینه» گفت: شاید بتوانم بگویم این کتاب موثرترین کتابی است که در مدت پانزده، بیست سالی که من در این حوزه قلم میزنم، نوشتهام. تاثیر این کتاب بر روی خود من به گونهای است که توان اینکه دوباره کتاب را بخوانم را ندارم. زندگی که این زوج داشتهاند، خیلی پرفراز و نشیب و عجیب است. زوجی که یک سال باهم زندگی میکنند، یک بچه سه ماهه دارند، هجده سال از هم دور میشوند و بعد از هجده سال دوباره باید همدیگر را بشناسند، با هم زندگی کنند و پس از شش سال که دوباره عاشق هم میشوند و با هم زندگی میکنند، حسین لشکری شهید میشود و این واقعا یک زندگی پر فراز و نشیب و پر تلاطمی است.
جعفریان در انتها از تازهترین اثر در حال تدوین خود خبر داد و گفت: کتاب خاطرات «فاطمه ناهیدی» که جزو اولین اسرا و اولین اسیر زن ما بوده است در دست نگارش و در حال تدوین است که حدود 80 ساعت مصاحبه برای نگارش آن صورت گرفته است.
از گلستان جعفریان به آثار دیگری چون «از چندهلا تا جنگ»، «تیکتاک زندگی»، «شاهین کوهستان»، «خانهام همین جاست» و کتابهای «او نگاهش را به ارث گذاشت» و «همه سیزده سالگی ام» میتوان اشاره کرد که این کتابها خاطرهنگاری است و همه آنها با موضوع دفاع مقدس نگاشته شده است.
نظر شما