کتاب «رازهای حسن کچل» نوشته محمدرضا یوسفی و مجموعه دو جلدی «یه قل دوقل» اثر طاهره ایبد در چهارشنبههای کتاب معرفی و بررسی میشوند.
حسنکچل یک جوان ساده و خام روستایی است که از خطاهایش در زندگی درس میگیرد و رفتهرفته ساده لوحیاش مبدل به نوعی هوشمندی و تدبیر در رفتار و اعمال وی میشود؛ بیآنکه خدشهای به سرشت پاک و منش بیآلایش روستاییاش وارد شود. قصههای این کتاب مخاطب را به دنیایی رؤیایی میبرد، بهجایی که خورشید مهربانتر و آسمان آبیتر است، آنجاکه حسنکچل عاشق میشود.
محمدرضا یوسفی نویسنده و نظریهپرداز ادبیات کودکان و نوجوانان در سال 1332 در همدان متولد شد. وی دانشآموخته رشته تاریخ از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران است. یوسفی بیش از 40 سال است که برای کودکان در گروههای سنی گوناگون کتاب مینویسد. وی تا به حال بیش از 250 عنوان کتاب برای گروههای مختلف سنی نوشته است. نخستین کتاب یوسفی با عنوان «سال تحویل شد» در ۱۳۵۷ منتشر شد. حوزه و فضای آثار محمدرضا یوسفی بسیار وسیع است: از بازآفرینیهایی در حوزهی افسانه ها گرفته تا نگارش افسانههای جدید. او برای کودکان آثاری از ادبیات کهن فارسی را بازنویسی و باز آفرینی کرده است. "افسانه شیر سپیدیال" و "قصه یارگار زریران"، "افسانه بلیناس جادوگر" و "افسانه شیرین کارنامه اردشیر بابکان" از این آثار است.
همچنین داستان کودکانه «یه قل دوقل» اثر طاهره ایبد نیز ساعت 17 روز یازده مردادماه در کتابخانه گلبرگ نقد میشود. این نشست نیز در قالب برنامه پویش «چهارشنبههای کتاب» در راستای ترویج کتابخوانی و همچنین معرفی کتابهای خوب و نویسندگان به خوانندگان برگزار میشود. در این برنامه هر هفته یک کتاب در کتابخانهها و مراکز فرهنگی سطح منطقه، نقد و بررسی میشود.
مجموعه دو جلدی «یه قل دوقل» شامل 100 داستان طنز کودکانه است که با تصویرگری محمدحسین صلواتیان از سوی نشر به نشر به چاپ رسیده و داستان آن درباره دو پسر به نام های «محمد حسین» و «محمد مهدی» است که از دوران جنینی تا بزرگسالیشان در این مجموعه روایت شده است. این داستانها پیش از این در مجله «دوست» منتشر شده و ایبد آنها را در دو مجموعه خلاصه و گردآوری کرده است.
طاهره ایبد، نویسنده کودک و نوجوان، متولد شیراز است. او تاکنون در 12 جایزه و جشنواره ادبی برگزیده و دارای رتبه شده است. از کتابهای او میتوان به «الم شنگه»، «دور گردون»، «کاش آدم بزرگها نی نی شوند»، «شیشههای شکسته»، «خروس جنگی»، «باغچه توی گلدان»، «آخرین نامه» و «به هوای گل سرخ» اشاره کرد.
در برنامههای قبلی «چهارشنبههای کتاب» آثاری مانند «رزانه دختر گندم» اثر ماناواز الکساندریان، بازنویسی محمدرضا یوسفی برای نوجوانان در کتابخانه امیرکبیر منطقه یک، کتاب «زندان موصل» اثر جواد کاموربخشایش با موضوع ادبیات پایداری و دفاع مقدس در کتابخانه شهید آوینی منطقه ۴، کتاب «خانواده آقای چرخشی» اثر طاهره ایبد از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کتابخانه شهیدان جعفرینژاد منطقه ۱۵، «مهمان مامان» اثر هوشنگ مرادی کرمانی در کتابخانه شهر منطقه ۲۲، «شما که غریبه نیستید» از هوشنگ مرادی کرمانی و «بصیرت بیهوده» نوشته عبدالمجید ضیایی در کتابخانه گلستان، «بوی درختان کاج» اثر آزیتا خیری در کتابخانه سلام، «یک قل دوقل» از طاهره ایبد در کتابخانه گلبرگ، «هندوانه به شرط عشق» نوشته فرهاد حسن زاده در کتابخانه شهربانو، «گرگ و ماه» محمدرضا یوسفی در کتابخانه فرزانگان، «شب ناسور» ابراهیم حسن بیگی در کتابخانه شقایق و «ناز و نیاز در نماز» از اسماعیل منوری لاریجانی در کتابخانه دکتر شهیدی معرفی و بررسی شدند.
کتابخانه گلبرگ در نارمک، خیابان دردشت، بعد از چهارراه گلبرگ- خیابان 16 شرقی (شهید یعقوبی) و فرهنگسرای تهران در حکیم غرب سهراه دهکده المپیک خیابان ساحل بوستان باغ واقع شده است.
نظر شما