سیزدهمین شماره فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان ویژه بهار 1396 شامل 26 نقد، مقاله و گزارش منتشر شد.
کاشفی خوانساری در سرمقاله این شماره با عنوان «کتاب سال جمهوری اسلامی نیازمند نوزایی و بازنگری» به جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به عنوان معتبرترین جایزه ایرانی کتاب میپردازد و مینویسد: «این جایزه که به نوعی دنباله جایزه کتاب سال سلطنتی به شمار میرود، قدیمیترین و رسمیترین نشان فرهنگی و هنری در کشورمان به شمار میآید و از معدود جوایزی است که با امضا و به دست رئیس جمهور اهدا میشود. با این حال این قدیمیترین جایزه کتاب در کشورمان نیازمند بازتعریف و بازنگریهایی است که مجددا به جایگاه و نقش اولیه و واقعی خود بازگردد و نواقص و کاستیهای سالهای قبل را جبران کند.»
در فصلنامه نقد کتاب کودک مطالب متنوعی ازجمله نقد داستان تالیف، نقد داستان ترجمه، نقد شعر، نقد اثار غیرداستانی، نقد ادبیات دینی، نقد بینالملل، نقد بارنویسی، نقد تصویرگری، نقد ویرایش، نقد شفاهی، وضعیت نشر و نقد پژوهی دیده میشود.
«کمیت و کیفیت شعر کودک»، از مجموعه داستان به سوی شاهنامه، گزارش دومین نشست منتقدان کتاب کودک، مروری بر تاریخ ادبیات کودک در افغانستان و مقایسه بین دو کتاب کودک دوره ناصرالدین شاه از ایران و هند از جمله مقالاتی است که در این شماره از فصلنامه آمده است.
در سیزدهمین شماره این فصلنامه نوشتار و گفتارهایی از هوشنگ اعلم، رفیع افتخار، شهرام اقبالزاده، منوچهر اکبرلو، زهره حیدری شاهی، سیدعلیمحمد رفیعی، ندا عابد، ناهید معتمدی، سندی مومنی، روحاله مهدی پورعمرانی، محمد ولیزاده و ... به چشم میخورد.
در این شماره کتابهایی از احمد اکبرپور، لاله جعفری، مهدی حجوانی، ابراهیم حسنبیگی، شاهین رهنما، نوید سیدعلیاکبر، پیوند فرهادی، مهدی کاموس، افسانه گرمارودی، نولکشور و منیره هاشمی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
سیزدهمین شماره فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان در 292 صفحه با قیمت 10 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما