نجف دریابندری، نویسنده و مترجم نامدار، بهعنوان «گنجینه زنده بشری در میراث خوراک» در فهرست حاملان میراث ناملموس یا نادرهکاران ثبت شد.
در این جلسه، ضمن تجلیل از مقام شامخ نجف دریابندری، نام این نویسنده و مترجم نامدار، بهعنوان گنجینه زنده بشری در میراث خوراک در فهرست حاملان میراث ناملموس یا نادرهکاران بهثبت رسید.
درباره نجف دریابندی
نجف دریابندری، متولد 1308 در آبادان، از مترجمان و نویسندگان صلحبسبک معاصر ایرانی است که تمام آثارش از اقبال خاص و عام برخوردارند.
ماجرای نگارش کتاب «کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز» به سالها پیش برمیگردد، به شبی که محمد زهرایی، مدیر فقید انتشارات «کارنامه» در غیاب فهیمه راستکار، مهمان دریابندری بود و دریابندری او را مهمان خوراکی مکزیکی، از دستپختهای خودش، کرده است و سر همین شام زهرایی به دریابندری پیشنهاد میکند که کتابی در حوزه آشپزی تألیف کند و برای همراهی با او در این راه اعلام آمادگی میکند.
درنهایت، با تشویقهای مرحوم زهرایی، نجف دریابندری و مرحوم فهیمه راستکار با کمک هم، بعد از حدود هشت سال تحقیق که گاه بهصورت میدانی انجام گرفته است، «کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز» را بهرشته تحریر درمیآورند.
نظر شما