شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
با مواد تشکیل‌دهنده کاغذ آشنا شویم

یکصد و پنجاهمین ماهنامه «چاپ و نشر» منتشر شد. در این اثر با مواد الیافی و افزودنی در ساخت کاغذ آشنا می‌شویم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یکصد و پنجاهمین نشریه «چاپ و نشر» با صاحب‌امتیازی و مدیرمسئولی احمد سمیعی منتشر شد. «مواد الیافی و افزودنی در ساخت کاغذ» عنوان بخشی از این نشریه محسوب می‌شود که مطالب آن از کتاب «مفاهیم نظری و کاربردی ساخت کاغذ و فرایند چاپ» اثر مهدی منظور‌الاجداد استخراج شده است.
 
در بخش‌‌هایی از این مطلب می‌خوانیم: «غلتک‌زن‌ها در مراحل گوناگون فرآیند سخت ورق، کاغذ را فشرده می‌کنند، در نتیجه کاغذ را نازک‌تر و صاف‌تر می‌سازند. هدف‌های معین بسته به آن است که در کجای ماشین قرار می‌گیرند.

غلتک‌زن‌های ماشین، یا دارای خط تماس (نیپ) سخت یا دارای نیپ نرم هستند. آن‌ها درست پیش از ریل درام ماشین کاغذ قرار دارند. آن‌ها اغلب آخرین عملیات را پیش از آن‌که کاغذ بریده و تبدیل شود انجام می‌دهند؛ برای آن‌که ناهمواری سطح و براقیت کاغذ را به سطوح میانگین مورد درخواست و در محدوده قابل قبول برای کاغذ و مقواهای پرداخت شده در ماشین برسانند، باید توجه داشت که ویژگی‌های کاربردی مورد علاقه، معمولا کیفیت چاپ و ظاهر هستند که دقیقاً ارتباطی با اندازه‌گیری ناهمواری و براقیت ندارند.»
 
پیرو درج گزارش با عنوان «بازار کاغذ در دستان واردات» در صفحات 54 و 55 شماره 148 چاپ و نشر با موضوع بررسی چگونگی و چرایی شرایط حاکم بر بازار کاغذ، سیدحسن میرباقری، رئیس هیأت‌مدیره انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فرآورده‌های سلولزی ایران طی نامه‌ای جوابیه‌ای به این گزارش ارسال کرد. این جوابیه در یکصد و پنجاهمین ماهنامه «چاپ و نشر» ارائه شده است.
 
علاقه‌مندان برای آشنایی با تاریخچه تشکیل کنفدراسیون چاپ و تحرک امروز اهالی این صنعت، می‌توانند صفحات 56 تا 62 این ماهنامه را مطالعه کنند.
 
صنعت چاپ کشور به چند نمایشگاه احتیاج دارد؟ یک فعال حوزه چاپ در طی یک سال می‌تواند در چند نمایشگاه حضور پیدا کند؟ آیا وجود نمایشگاه‌های بیشتر باعث یارگیری، کم‌رنگ شدن و بی‌رونقی نمایشگاه‌های دیگر نمی‌شود؟ درباره اضافه شد یک نمایشگاه بین‌المللی دیگر به صنعت چاپ پرسش‌های زیادی مطرح است اما در عین حال نمی‌توان پیش‌بینی درستی از مسأله داشت، آیا بهتر نیست برای برآورد آن تا برگزاریش تحمل کنیم؟ این شماره از ماهنامه «چاپ و نشر» در یک گزارش به این پرسش‌ها پاسخ داده است.
 
احمد وفا، چهره ماندگار تاریخ چاپ کشور است که یکصد و پنجاهمین ماهنامه «چاپ و نشر» در صفحه 86 به معرفی وی و بیان خاطرات یک عمر فعالیت این شخصیت، پرداخته است.
 
«مزایای چاپ سه بعدی»، «حمایت ارشاد و مجلس از صنعت چاپ را دنبال کنیم»، «تبحر، تجربه و تدبیر»، «از سیر تا پیاز بسته‌بندی»، «جاوید صنعت چاپ» و «دقت در تنظیم ماشین، حرف اول کیفیت چاپ» عناوین دیگر این ماهنامه را شامل می‌شوند.
 
یکصد و پنجاهمین ماهنامه «چاپ و نشر» با صاحب‌امتیازی و مدیرمسئولی احمد سمیعی، ویژه مردادماه 96، در 216 صفحه، به بهای 150 هزار ریال، از سوی مجتمع چاپ و بسته‌بندی نامی نقش منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها